Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Bekijk G DATA Total Security

G DATA is de korte naam van een Duits softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van beveiligingssoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1985 en staat bekend als de maker van de eerste antivirussoftware ter wereld. Tegenwoordig biedt hun meest complete beveiligingsoplossing - G DATA Total Security - een antivirusmodule, een firewallmodule en een reeks andere beveiligingshulpmiddelen. We wilden zien of deze antivirus u kan beschermen tegen moderne malware en online bedreigingen, dus hebben we er een draai aan gehad en hebben we deze een paar dagen getest. Lees deze recensie om te zien wat we erover hebben geleerd:

Waar is G DATA Total Security goed in?

G DATA Total Security is een goede beveiligingssuite voor:

 • Mensen die de beste anti-malwarebescherming willen die ze kunnen krijgen
 • Mensen die dezelfde beveiliging willen krijgen in elke webbrowser die ze het liefst gebruiken
 • Mensen die een beveiligingspakket willen dat niet veel systeembronnen nodig heeft om te worden uitgevoerd

G DATA Total Security versus G DATA Internet Security

Zowel G DATA Total Security als G DATA Internet Security bieden dezelfde kernbeschermingscomponenten en hetzelfde beveiligingsniveau tegen malware en netwerkbedreigingen. G DATA Total Security omvat echter ook Automatische back-up, wachtwoordbeheer en apparaatbeheer, een tool waarmee u ongeautoriseerde apparaten kunt blokkeren. Als u een van deze extra hulpmiddelen nodig heeft, kan G DATA Total Security een goede keuze voor u zijn. Als u ze niet nodig heeft, is G DATA Internet Security waarschijnlijk een betere deal in uw geval.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Dit zijn de positieven die we hebben vastgesteld over G DATA Total Security :

 • De antivirusmodule is zeer efficiënt in het detecteren en verwijderen van malware van uw computer
 • Het webschild voorkomt dat u gevaarlijke websites bezoekt, in elke webbrowser die u liever gebruikt
 • De beveiligingssuite heeft een verwaarloosbaar negatief effect op de prestaties van uw computer
 • De antivirusmodule is snel bij het scannen van uw computer op malwarebedreigingen
 • Veel van de meegeleverde hulpprogramma's kunnen nuttig zijn voor hun gebruikers
 • De standaardconfiguratie is erg goed

Aan de andere kant zijn er ook enkele negatieve aspecten:

 • De firewall behandelt alle netwerken als vertrouwde netwerken en u bent kwetsbaar voor man-in-the-middle-aanvallen, zelfs als u zegt dat de netwerken waarmee u verbinding maakt, niet vertrouwd zijn
 • De gebruikersinterface is niet eenvoudig te gebruiken op touchscreens
 • Er is geen VPN-service inbegrepen, dus u kunt niet vertrouwen op G DATA Total Security om uw verbindingen te beveiligen wanneer u verbinding maakt met gevaarlijke openbare WiFi-netwerken
Product Nominaal 4/5

Vonnis

G DATA Total Security is een beveiligingsproduct dat uw aandacht verdient. Allereerst biedt het gebruikers een antivirusmodule die hen kan beschermen tegen malware of online bedreigingen. Het maakt gelijktijdig gebruik van twee antivirus-engines en presteerde uitstekend in al onze antivirusprogramma's.

De prestatie-impact van dit product is minimaal en de extra hulpmiddelen die u krijgt, kunnen nuttig zijn. De firewall-module is echter niet zo geweldig en verdient in toekomstige versies verbetering, zowel wat betreft bruikbaarheid als de kwaliteit van de bescherming die deze biedt. Ook ziet de gebruikersinterface er gedateerd uit en is deze moeilijk te gebruiken op een touchscreen. G DATA Total Security is een beveiligingsproduct dat een zeer goede keuze kan zijn als u geen apparaat met aanraking hebt.

De download- en installatie-ervaring

Als u G DATA Total Security op uw Windows-computer wilt installeren, moet u eerst het installatieprogramma downloaden van de website van G DATA. Wat je krijgt is een klein uitvoerbaar bestand met de naam GDATA_TOTALSECURITY_WEB_WEU.exe, met een grootte van 14, 2 MB. De wizard vraagt ​​u vervolgens naar de taal die u wilt gebruiken en naar de beveiligingsmodules die u wilt installeren. U kunt natuurlijk kiezen voor een standaardinstallatie, wat betekent dat alle beschikbare modules en tools worden geïnstalleerd. Met de wizard kunt u ook kiezen of u "Deel wilt nemen aan het Malware Information Initiative", wat we u aanraden te doen, omdat het de software helpt sneller te reageren op malwarebedreigingen.

De installatie neemt zijn weg en downloadt bijna 700 MB aan gegevens. Dat is veel, en mensen met gemeten internetverbindingen moeten dat vanaf het begin weten. Het is ook vermeldenswaard dat de download de nieuwste beschikbare virusdefinities bevat.

Als u klaar bent, vraagt G DATA Total Security u om het product te activeren. Als u de proefversie wilt gebruiken, moet u van het bedrijf minimaal een naam en een e-mailadres opgeven.

Vervolgens is de installatie voltooid en wordt u in de beveiligingssuite gevraagd de computer opnieuw op te starten. De meeste moderne antivirusproducten beginnen u te beschermen zodra u ze installeert en vereisen geen computer opnieuw opstarten.

Downloaden en installeren van G DATA Total Security is relatief eenvoudig. Er zijn twee dingen die we waarderen over dit proces: met het beveiligingspakket kunt u uw installatie aanpassen en is de enige vereiste persoonlijke informatie uw naam en e-mailadres. Aan de andere kant moet je echter veel gegevens downloaden.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

G DATA Total Security is goed geïntegreerd met Windows. Het schakelt automatisch Windows Firewall en Windows Defender uit, en dat is goed, want het elimineert mogelijke conflicten en prestatieproblemen. G DATA werkt ook goed met de netwerkfuncties die worden aangeboden door Windows. We konden zonder problemen een thuisgroep maken en lid worden van een thuisgroep, we konden bestanden delen met het netwerk en we konden universele Windows-platform-apps downloaden, installeren en bijwerken .

Helaas past G DATA Total Security het firewallbeveiligingsniveau niet aan aan het netwerkprofiel dat u in Windows hebt ingesteld. Op onze laptop stond altijd dat de netwerken waarmee we verbonden waren, betrouwbaar waren. En de enige vraag die we kregen van de beveiligingssuite was of we wilden dat "updates [worden] geladen via netwerk [...]" . Om eerlijk te zijn, hebben we geen idee wat de beveiligingssuite in dit bericht wil zeggen. Is het niet evident dat we onze netwerkverbindingen willen gebruiken om de beveiligingssuite up-to-date te houden?

Om u te beschermen wanneer u in een webbrowser op het internet surft, filtert G DATA Total Security al het internetverkeer op uw computer. Het installeert geen enkele add-on voor de webbrowser. Dit is een goede benadering, omdat dit betekent dat u beschermd bent, ongeacht de browser of app die u wilt gebruiken.

We hebben ook gecontroleerd hoeveel RAM nodig is voor G DATA Total Security om al zijn processen up en running te houden. Gemiddeld had het ongeveer 160 MB RAM nodig op onze testcomputer. Dit zou geen problemen moeten opleveren voor een moderne Windows-computer. We hebben ook gekeken hoeveel de opstarttijd van onze testcomputer is toegenomen na installatie van deze beveiligingssuite, maar het lijkt erop dat deze dezelfde is gebleven.

Om te controleren of de snelheden van internet of lokaal netwerk worden beïnvloed door G DATA Total Security, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De snelheden waren hetzelfde vóór en na het installeren van de beveiligingssuite, wat betekent dat het geen nadelig effect heeft op internet- of lokale netwerkgegevensoverdrachten. Dit is een uitstekend resultaat!

G DATA biedt een beveiligingsproduct dat goed is geïntegreerd met Windows en zijn netwerkfuncties, en het is ook vrij licht op systeembronnen. We vinden het leuk dat al het internetverkeer op de computer wordt gescand, maar we houden er niet van dat het zijn firewallbeveiliging niet automatisch aanpast volgens het netwerkprofiel dat u in Windows instelt.

Gebruiksgemak en configuratie

De gebruikersinterface die u krijgt in G DATA Total Security is goed gestructureerd en georganiseerd, net als veel andere Duitse producten. Het is gemakkelijk te begrijpen, het is gemakkelijk om van de ene plaats naar de andere te gaan, en alles wat erin is, is gemakkelijk aan te passen. De gebruikersinterface voelt echter gedateerd aan, omdat het een conservatief ontwerp heeft dat niet overeenkomt met moderne gebruikersinterfaces. Veel links en knoppen worden weergegeven met kleine lettertypen die door sommige gebruikers moeilijk te zien zijn. We wensen dat de gebruikersinterface grote knoppen, tegels, schakelaars of vinkjes bood. Zoals het nu is, is het ontworpen om foutloos te werken op een computer met een muis en een toetsenbord. Het kan echter moeilijk te gebruiken zijn op een touchscreen en veel moderne Windows-apparaten hebben tegenwoordig een touchscreen.

De zaken zijn echter een beetje beter wanneer u de instellingen invoert, omdat veel ervan worden bestuurd door vinkjes en keuzelijsten die gemakkelijk te gebruiken zijn.

Met betrekking tot hulp en ondersteuningsopties biedt G DATA Total Security online documentatie, toegang tot een pagina met veelgestelde vragen en een optie om te e-mailen of contact op te nemen met het bedrijf voor ondersteuning via de telefoon. Helaas konden we geen offline hulpbestanden vinden, geen ondersteuningsforums en er is geen live chatservice beschikbaar.

Een ding dat gebruikers zeker zullen waarderen bij G DATA Total Security zijn de details die beschikbaar zijn in de logboeken. Alle hoofdbeveiligingsmodules zijn gedekt en elke actie die door de beveiligingssuite wordt ondernomen, wordt geregistreerd. Aan de andere kant konden we echter geen visuele statistieken vinden.

G DATA Total Security is geen spraakzaam programma wanneer alles in orde is op uw computer, maar het waarschuwt u wanneer er iets met uw beveiliging gebeurt, zoals wanneer malware wordt gevonden of wanneer een netwerkaanval wordt gedetecteerd door de firewall.

G DATA biedt een gebruikersinterface die goed georganiseerd en gemakkelijk te begrijpen is. Helaas ziet het er gedateerd uit, alsof het enkele jaren geleden was ontworpen. Het werkt ook niet goed op touchscreens. De kleine lettertypen, knoppen en links zijn lastig te tikken en soms ook moeilijk te lezen.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe geschikt G DATA Total Security is om uw computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.