Twee jaar geleden lanceerde het OnePlus-bedrijf zijn eerste smartphone genaamd OnePlus One, gepromoot als de "originele vlaggenschepen moordenaar" . Het One-model is ontworpen om te concurreren op het gebied van prestaties, kwaliteit en PRIJS, met de vlaggenschipapparaten die zijn uitgebracht door de bekende bedrijven in de Android-markt. In de zomer van 2015 lanceerde de fabrikant de opvolger van de OnePlus One, de nieuwe 'vlaggenschepen moordenaar', OnePlus Two. Laat in hetzelfde jaar bracht het Chinese bedrijf een nieuwe smartphone met de naam OnePlus X uit. Deze smartphone is ontworpen als een goedkoop alternatief voor degenen die geen 350 dollar willen betalen voor de OnePlus Two. De afgelopen maand hebben we de kans gehad om met de OnePlus X te testen en ermee te spelen, en nu is het tijd voor ons om alles wat we erover hebben gevonden met u te delen, in deze review:
Hardwarespecificaties en verpakking
De OnePlus X wordt geleverd in een wit en rood premium uitziend vak. Aan de bovenkant zie je het OnePlus-logo en een grote X, terwijl je onderaan twee IMEI-codes ziet (de smartphone is dual sim) en wat informatie over het pakket en het apparaat.
Wanneer u het pakket opent, ziet u de smartphone gevangen in een plastic standaard.
Onder de OnePlus X vindt u de oplader, de USB-kabel, de beschermende siliconenbehuizing, de simkaartuitwerpeenheid, de snelstartgids en de gebruikershandleiding. U zult echter geen hoofdtelefoon vinden en u zult ze apart moeten aanschaffen.
De OnePlus X wordt geleverd in drie varianten: Onyx, Champagne en Ceramic. De Onyx- en Ceramic-versies zijn zwart en de Champagne-variant is wit. Wat heel belangrijk is om te vermelden is dat de Keramische versie beperkt is, en het is 100 $ / € duurder dan de andere twee varianten.
OnePlus X wordt aangedreven door een quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor op 2, 3 GHz, 3 GB RAM-geheugen en een Adreno 330 grafische processor. Qua opslag wordt de smartphone geleverd met 16 GB interne opslagruimte die kan worden uitgebreid met een microSD-kaart tot 128 GB. De smartphone heeft dual-sim-technologie, maar als u ervoor kiest om een microSD-kaart toe te voegen, verliest u de tweede SIM-sleuf.
Het scherm maakt gebruik van een AMOLED capacitief touchscreen van 5 inch met 16M kleurenpaneel met een resolutie van 1920x1080 pixels en een pixeldichtheid van ongeveer 441 dots per inch. Het scherm heeft brede kijkhoeken, een hoog contrast, een zeer goede kleurenreproductie en wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 3. Standaard wordt het display bedekt door een hoogwaardige anti-krasbeveiligingssleuf.
Waar te kopen
Koop nu Koop nuQua afmetingen meet de OnePlus X 140 mm (5.51 inches) in hoogte, 69 mm (2.72 inches) lang en slechts 6.9 mm (0.27 inches) in de breedte. Het weegt slechts 138 gram (4.86 ounces) voor Onyx- en Champagne-uitvoeringen en 160 gram (5.64 ounces) voor Ceramic. Zoals u kunt zien is het een smartphone van gemiddelde grootte die gemakkelijk mee te nemen is, maar als u kleine handen heeft, is deze een beetje moeilijk te hanteren met slechts één hand.
De OnePlus X heeft een 13 megapixels achteruitrijcamera, met een F2.2-diafragma, autofocus, LED-flitser, HDR en panoramafuncties. De camera aan de voorkant heeft 8 megapixels met een diafragma van F2.4 dat erg handig is in situaties met weinig licht. Zowel de camera aan de achterzijde als aan de voorkant kan video opnemen met 1080p bij 30 frames per seconde en 720p bij 120 frames per seconde.
In termen van connectiviteit wordt het apparaat geleverd met Bluetooth 4.0, USB 2.0, alle standaarden van de 2, 4 GHz Wi-Fi-technologie, Radio FM en GPS. OnePlus X heeft een 2525 mAh-batterij die de smartphone meer dan 12 uur in normaal gebruik zou moeten laten leven. Het werkt met twee nano-simkaarten die tegelijkertijd kunnen worden verbonden via 4G, maar u kunt niet tegelijkertijd beide simkaarten gebruiken voor de internetverbinding.
Ga naar deze pagina voor meer informatie over de specificaties van OnePlus X: specificaties.
De OnePlus X heeft vanaf het einde van het jaar 2014 de specificaties van een geavanceerde smartphone. Tegenwoordig kunnen we zeggen dat de OnePlus X zich ergens tussen de midrange en high-end filialen van Android-smartphones bevindt.
Ontwerp en bouwkwaliteit
Wanneer u de OnePlus X voor de eerste keer aanraakt, voelt het als premiumkwaliteit. De smartphone heeft een unibody-ontwerp en is gemaakt van glas en aluminium (de Onyx- en Champagne-uitvoeringen) of van keramiek en aluminium, als we het hebben over de keramische versie. In de onderstaande afbeelding ziet u de Onyx-versie die we hebben getest.
Aan de voorzijde, boven het display, vindt u het oorstuk, de camera aan de voorkant, de omgevingslichtsensor en de nabijheidssensor. In de rechterbovenhoek vindt u het meerkleurige LED-waarschuwingslampje. Onder het scherm ziet u, als u goed kijkt, de capacitieve Android-knoppen.
Aan de achterkant bevinden zich de achteruitrijcamera, de LED-flitser en het OnePlus-logo.
Aan de rechterkant vindt u de aan / uit-knop en de volumeknop, aan de bovenrand bevinden zich de 3, 5 mm audio-aansluiting en de tweede microfoon die wordt gebruikt door de technologie voor ruisonderdrukking. Aan de onderkant vindt u de luidspreker, de hoofdmicrofoon en de USB-connector.
Aan de linkerkant ziet u iets dat u maar zelden op een smartphone aantreft: de waarschuwingsschuifregelaar . We zullen meer over deze functie zeggen in de volgende sectie van dit artikel.
Zelfs als u een middenklasse-prijs betaalt voor de OnePlus X, krijgt u een smartphone met een hoogwaardig ontwerp, gemaakt van de beste kwaliteit materialen.
De smartphone-ervaring op de OnePlus X
De telefoonervaring met OnePlus X is precies zoals we verwacht hadden van deze hardwareconfiguratie. We gebruikten deze smartphone met twee 4G-simkaarten. Tijdens telefoongesprekken is het geluid luid en duidelijk, en de technologie voor actieve ruisonderdrukking werkt uitstekend, zelfs als u zich in een lawaaierige omgeving bevindt. De tweede simkaartsleuf fungeert ook als een microSD-lade, wat betekent dat u moet kiezen tussen het uitbreiden van uw opslagruimte of het gebruiken van een tweede mobiele serviceprovider.
Hoewel het pakket geen koptelefoons bevat, hebben we de audiokwaliteit getest met enkele aftermarket-exemplaren. Bij het luisteren naar muziek of het bekijken van video's is de audiokwaliteit vrij goed.
Zoals eerder gezegd, biedt OnePlus X een Full HD-scherm met AMOLED-technologie. Het heeft levendige kleuren, een hoog contrast en dankzij de AMOLED-technologie is de zwarte kleur erg diep. Het touchscreen werkt erg goed, hoewel u ervoor kiest om de standaardschermbeschermer te behouden.
We hebben al genoemd dat OnePlus X wordt geleverd met iets dat je op maar heel weinig smartphones zult vinden: de Alert Slider . Dit is een schakelaar waarmee u het apparaat in een van de drie beschikbare meldingenmodi kunt plaatsen: alle meldingen, alleen prioriteitsonderbrekingen en geen onderbrekingen . Als u de smartphone in de modus Alle meldingen plaatst, ontvangt u meldingen van alle toepassingen die op uw smartphone zijn geïnstalleerd en natuurlijk, als u Geen onderbrekingen inschakelt, ontvangt u geen enkele melding, maar blijft het alarm afgaan. Als u de modus Alleen prioriteit onderbrekingen kiest, wordt u alleen op de hoogte gebracht door specifieke toepassingen.
Het enige nadeel is dat je niet kunt selecteren welke apps meldingen kunnen verzenden en welke niet, maar je kunt ervoor kiezen (al dan niet gewaarschuwd te zijn) door gebeurtenissen en herinneringen, oproepen of berichten.
Al met al blijkt de Alert Slider erg handig te zijn tijdens vergaderingen en moet je de smartphone heel snel in de stille modus zetten.
OnePlus X wordt geleverd met een 2000mAh-adapter die de batterij met ongeveer één procent per minuut vult, wat betekent dat de batterij na ongeveer anderhalf uur volledig is opgeladen. We hebben ook gemerkt dat tijdens het opladen de smartphone een beetje oververhit raakt.
In een dagelijks gebruik van een maand hadden we de OnePlus X goed, zonder grote problemen. Het bood een geweldige smartphone-ervaring en het had geen problemen om alle applicaties en games die we hebben geïnstalleerd, te gebruiken. De signaalontvangst is goed in alle soorten netwerken (2G, 3G en 4G) en tijdens telefoongesprekken is het geluid luid en duidelijk.
Lees de volgende pagina van deze recensie voor meer informatie over de camera-ervaring, de software die is geïnstalleerd op de OnePlus X en vind de resultaten die deze had in onze benchmarks.