Anders

7 beste gratis QR-code scanning-apps voor de iPhone en de iPad

QR-codes zijn overal: u kunt ze vinden op websites, folders, apps, advertenties, zelfs op uw favoriete dranken. Het is bijna onmogelijk om niet elke week minstens één QR-code te vinden. Tenzij u echter weet hoe u de informatie die ze opslaan, kunt lezen, mist u misschien wat zij u vertellen. Gelukkig zijn onze smartphones altijd bij ons en kunnen we ze gebruiken om QR-codes te lezen. Als je een iPhone of iPad bezit en je je afvraagt ​​hoe je QR-codes leest, zijn hier enkele van de beste gratis apps die je voor dit doel kunt gebruiken:

1. Camera (de ingebouwde app van iPhone en iPad)

Ja, hoewel het misschien te mooi klinkt om waar te zijn, is de Camera- app die u op uw iPhone aantreft ook een QR-codelezer. Het enige dat u hoeft te doen, is de Camera- app openen en wijzen naar de QR-code die u wilt lezen. Nadat de camera de code heeft geïdentificeerd, ziet u een melding op uw scherm met informatie over de QR-code.

2. Kaspersky QR Scanner

Kaspersky is een gerenommeerd beveiligingsbedrijf en een van de niche-apps die het biedt, wordt Kaspersky QR Scanner genoemd. Dit is een van de beste QR-codes voor het lezen van apps die u zou kunnen gebruiken als beveiliging een belangrijke zorg voor u is. Kaspersky QR Scanner leest niet alleen QR-codes gratis, maar controleert ze ook tegen de database van het bedrijf met kwaadaardige links die u kunnen blootstellen aan gevaarlijke websites, malware en oplichting.

Downloaden: Kaspersky QR Scanner.

3. QR-codelezer door Scan

QR-codelezer van Scan is een eenvoudige en gratis app die je op elke iPhone kunt gebruiken. Je moet de app openen, de camera op de QR-code richten die je wilt lezen en dat is het dan. QR-codelezer door Scan identificeert automatisch de informatie die wordt vastgehouden door de QR-code die het ziet en vertelt u wat het is. Een interessante en soms nuttige extra functie is dat de app ook QR-codes kan lezen van foto's die al op uw iPhone zijn opgeslagen.

Downloaden: QR-codelezer door Scan.

4. Gratis QR-codelezer en barcodescanner voor iPhone

Gratis QR-codelezer & barcodescanner voor iPhone kostte $ 4, 99, maar op dit moment is het volledig gratis en zonder advertenties. Met de app kunt u zowel QR-codes als barcodes scannen en het doet ook snel zijn werk. Het ondersteunt ook leescodes van de afbeeldingen die op uw iPhone zijn opgeslagen en kan de zaklamp inschakelen om het scannen in donkere omgevingen gemakkelijker te maken.

Downloaden: gratis QR-codelezer en barcodescanner voor iPhone.

5. Snelle scan - QR-codelezer

Quick Scan - QR-codelezer is een andere kleine app die is ontworpen om QR-codes te lezen. Tijdens het gebruik hebben we gemerkt dat het snel en nauwkeurig is. Hoewel deze app gratis te gebruiken is, is het nadeel dat er enkele advertenties op uw scherm worden weergegeven. Als u de advertenties niet wilt zien, moet u de Pro-versie kopen die $ 0, 99 kost, maar ook advertentiefuncties zoals de optie om QR-codes te maken of barcodes te lezen.

Downloaden: Quick Scan - QR-codelezer.

6. QR-lezer voor iPhone

QR Reader voor iPhone laat je QR-codes gratis scannen en doet het snel. Het bevat echter ook advertenties en als u deze wilt verwijderen of geavanceerde functies wilt gebruiken, zoals QR-codes maken of open koppelingen in Safari, moet u het kopen. De prijs voor de Pro-versie van de app is momenteel $ 2, 99 en het abonnement op de database-scanner is $ 0, 99 per maand. De databasescanner is een functie waarmee u streepjescodes en QR-codes kunt scannen en deze kunt opslaan in een online database of een lokaal CSV-bestand.

Downloaden: QR Reader voor iPhone.

7. QRbot

QRbot is een gratis app die QR-codes en barcodes kan lezen. Het is snel en nauwkeurig en u kunt ook QR-codes maken. Het nadeel is echter dat het advertenties weergeeft op uw scherm. Als u geen advertenties wilt zien of als u de zakelijke functies zoals Batch Scan of Business Scanner Mode (waarmee u barcodes naar uw online database verzendt) wilt kunnen gebruiken, moet u de Pro-versie van de app kopen. die $ 2, 99 kost.

Downloaden: QRbot.

Welke QR-codelezer-app gebruik je op je iPhone?

Dit zijn enkele van de beste apps die QR-codes lezen die beschikbaar zijn voor iPhones die we konden vinden in de App Store . Om eerlijk te zijn, geven we de voorkeur aan de ingebouwde Camera- app omdat deze eenvoudig te gebruiken is en al op onze iPhones te vinden is. De andere apps die we hebben gedeeld, zijn echter allemaal het proberen waard en wellicht beter voor uw specifieke behoeften. Kent u andere QR-codelezers voor iPhones die u zou aanbevelen? Aarzel niet om ze te delen in de reacties hieronder en we zullen dit artikel bijwerken op basis van uw feedback.