Anders

Kunstenaars blootleggen via Windows-thema's - Georgian Constantin

Niet veel mensen kennen de naam Georgian Constantin. Maar sommige leden van de DeviantART- community hebben gehoord over Another Outsider - de naam van zijn community-lid - en hebben hem in hun watchlist. Hij is 25, werkte als DTP in een bekend merkbureau, maar nu is hij op zoek naar een baan. Hij werkte ook als een grafisch kunstenaar, een junior art director, een marketing-assistent, zelfs HR-assistent en pc-operator. In dit interview onthult hij enkele interessante details over zichzelf en deelt hij enkele van zijn digitale schilderijen via een Windows-thema dat je kunt downloaden en gebruiken op je computers.

Introductie van Georgian Constantin

We hebben Georgian een paar vragen gesteld, om je de kans te geven meer over hem en zijn werk te weten te komen:

Waarom ontwerpen? Wanneer begon dit?

Ik ontwerp omdat ik kan. En het kostte me een tijdje om te begrijpen dat niet iedereen het kan. Eigenlijk denk ik dat iedereen ontwerp kan doen, maar weinigen hebben de nodige vastberadenheid en briljantie om goede ontwerpen te maken. Ik was al vóór mijn geboorte verwant aan het ontwerp. Gezien het feit dat mijn hele familie op een of andere manier betrokken is geweest bij beeldende kunst, was het niet meer dan normaal dat ik een deel van hun talent zou erven. Ik begon te tekenen toen ik een kind was, met weinig talent. Later ontdekte ik het internet - het grote inspiratiebroncentrum voor alle kunstenaars die evolueren in dit technologische tijdperk waarin we ons bevinden. Later ontdekte ik fotografie en Adobe Photoshop. Na een tijdje werd ik gedwongen om Corel Draw te leren en toen vertelde iemand me dat Adobe Illustrator nog indrukwekkender was, dus ik probeerde het. Toen realiseerde ik me dat Adobe InDesign een uitstekende tool is.

Zoals u kunt zien, heb ik een behoorlijk gecompliceerde relatie met dergelijke software. De laatste tijd heb ik digitaal schilderen opnieuw gemaakt, dus van tijd tot tijd ontsteek ik Painter en Artrage om nieuwe schilderijen te maken.

Welke tools gebruik je?

Ik gebruik een pc, een grafisch tablet - Wacom Bamboo Fun A5 en heel veel software: Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Painter en Artrage. Ik ben Corel Draw vergeten en ik denk dat ik niet de enige ben die dat wel heeft, hoewel ik toegeef dat het een aantal goede functies heeft.

Naast al deze software vond ik altijd 2B-potloden, rollers, fineliners, multiklinkers, zeer dunne markeringen (hoe dunner, hoe beter) erg handig. Ik heb ook een aantal onconventionele gereedschappen gebruikt, zoals lippenstift, make-up, bloemblaadjes, tandenstokers, servetten en andere rare dingen.

Wat raad je aan voor beginners?

Het hangt ervan af wat je wilt doen. Voor afdrukken of online ontwerpen raad ik Adobe Creative Suite aan. Het is gewoon uitstekend. Gebruik Adobe Photoshop voor digitaal schilderen. Als je jezelf als het "kunstzinnige" type beschouwt, gebruik dan Painter. Iets minder ingewikkeld om te gebruiken ter illustratie is Paint Tool Sai.

Adobe Creative Suite biedt u echter vrijwel alles wat u nodig hebt (de laatste tijd heeft het 3D- en videobewerking toegevoegd). Het is het beste wat je kunt krijgen.

Welke andere artiesten volg je?

Ik volg veel artiesten. Ik heb nu vijf jaar een DeviantArt-account en in mijn inbox zijn er dagelijks ongeveer 1.500 werken. Meestal schrap ik nooit iets zonder er eerst naar te kijken. Er zijn veel andere websites en blogs, naast DeviantArt, die ik volg. Op een normale dag bekijk ik ongeveer 2.000 werken gemaakt door veel mensen. Daarom is het voor mij moeilijk om een ​​specifieke artiest aan te bevelen.

Wat vind je het leukst om te tekenen?

De laatste tijd heb ik een passie voor portretten ontdekt. Maar ik schilder ook graag bomen, wolken en herten. Zolang ik niet gefrustreerd ben omdat het resultaat niet zo goed is als ik het me voorstel, kan ik vrijwel alles tekenen en ervan genieten.

Wat is de volgende stap voor jou?

Ik heb geen flauw idee. Ik schilder graag in mijn vrije tijd. En ik doe het over het algemeen voor mezelf, om mensen te verrassen of om iemand een cool cadeau te geven. Ik zou mijn werk op een bepaald moment in de toekomst willen tentoonstellen. Of misschien een hele bar schilderen of een andere plek waar mensen zich ontspannen en hen laten zien en genieten van mijn werk. Ik hoop ook dat meer mensen contact met me zullen opnemen om een ​​portret of een illustratie van een boek voor hen te schilderen. Samen met de regel: "Ik zal je er goed geld voor betalen". Ik ben vrij gemakkelijk te bevredigen. :)

Geniet van het werk van Georgian via een Windows-thema - Download koppelingen

Georgian heeft een paar prachtige werken met ons gedeeld en we hebben ze ingesteld in twee Windows-thema's, één voor Windows 7 en Windows 8. Het thema is hetzelfde in beide besturingssystemen.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Georgian Constantin. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Georgisch

Je kunt Georgian op meerdere platforms volgen: Georgian Constantin - Portfolio, Another Outsider - DeviantART of Georgian Constantin - Behance Portfolio.

We bedanken Georgisch voor dit interview en wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige inspanningen.