Beoordeling

Herziening van de ASUSPRO B8430UA - De klassieke notebook voor zakelijke professionals

De ASUSPRO B8430UA of ASUS PRO B8430UA (afhankelijk van waar u deze koopt) is een notebook die is gericht op het bedrijfsleven. Het is een apparaat met een klassieke uitstraling, het is gebouwd om lang mee te gaan en het biedt voldoende hardware. We hebben dit notebook een paar weken geleden getest en sindsdien hebben we het dagelijks getest. Nu zijn we klaar om onze bevindingen met u te delen en u te vertellen of het een goede notebook is of niet. Als u op zoek bent naar een goede zakelijke notebook en geïnteresseerd bent in wat ASUS te bieden heeft, lees dan onze recensie en tegen het einde zult u weten of de ASUSPRO B8430UA-notebook het kopen waard is of niet:

De ASUSPRO B8430UA ontkoppelen

De ASUSPRO B8430UA-notebook wordt geleverd in een eenvoudige, traditionele, kartonnen doos waarop niet veel informatie is afgedrukt. Op de bovenkant van de doos ziet u bijvoorbeeld alleen het ASUS-logo en de motto 'In search of incredible'.

Het enige dat u laat weten wat erin zit, is het naamplaatje van de laptop onderin de doos.

In het pakket vonden we alleen de ASUSPRO B8430UA-notebook en zijn voedingsadapter. U moet echter weten dat, toen we deze recensie schreven, het notebook nog niet beschikbaar was om te kopen bij winkeliers, dus degene die u koopt, zal waarschijnlijk andere dingen in de doos bevatten. Spullen zoals de gebruikershandleiding, de garantie en waarschijnlijk een set herstelschijven voor de software op de notebook.

Hardwarespecificaties

De ASUSPRO B8430UA-notebook kan in meerdere hardwareconfiguraties worden gekocht. Om te beginnen kan de processor waarop het draait een Intel Core i7 Intel vPro zijn op 2, 6 GHz (4 MB Cache, tot 3, 4 GHz), een Intel Core i5 Intel vPro op 2, 4 GHz (3 MB Cache, tot 3 GHz), een Intel Core i7 6500U-processor of een Intel Core i5 6200U-processor. Alle processors behoren tot de Skylake-familie, het nieuwste van Intel, wat zowel verhoogde prestaties als een efficiënter energieverbruik betekent.

De ASUSPRO B8430UA die we voor het testen ontvingen, draaide op de beste processor van de partij, de Intel Core i7 Intel vPro draaide op een basisfrequentie van 2, 6 GHz en een turbofrequentie tot 3, 4 GHz.

In termen van RAM-geheugen wordt deze notebook geleverd met 4 GB DDR4 RAM-geheugen op 2133 MHz, gesoldeerd op het moederbord, waaraan u een extra RAM DIMM van maximaal 8 GB kunt toevoegen. In totaal kunt u de ASUSPRO B8430UA met 12 GB RAM-geheugen krijgen, wat meer dan voldoende is voor elke taak. Het is vermeldenswaard dat het door ons beoordeelde model 12 GB RAM-geheugen had.

Als je je afvraagt ​​over de videomogelijkheden van de ASUSPRO B8430UA, moet je weten dat er geen afzonderlijke videokaart is geïnstalleerd. Het vertrouwt in plaats daarvan op de ingebouwde Intel HD Graphics 520-chip, die ondersteuning biedt voor DirectX 12- en 4K-resoluties.

De ASUSPRO B8430UA heeft een 14.0 "-scherm met een Full HD-resolutie van 1920x1080 pixels bij een beeldverhouding van 16: 9, met een TN-paneel en een matte coating die zou moeten helpen bij het voorkomen van verblinding door de zon.

Als het op de opslagruimte aankomt, kunt u ook hier kiezen uit een groot aantal opties. U kunt de notebook uitrusten met:

  • 2.5 "SATA3-harde schijven met de volgende kenmerken: 1 TB aan ruimte en 5400 RPM, 500 GB aan ruimte en 7200 RPM of een hybride harde schijf met 500 GB aan ruimte en 5400 RPM, en met een 8 GB SSD-onderdeel
  • SATA3 SSD's met een capaciteit van: 512 GB, 256 GB (M.2 2280) of 128 GB (M.2 2280)

En het is belangrijk op te merken dat de notebook 2 bays heeft voor storage drives, wat betekent dat je twee drives kunt installeren. Het model dat we hebben beoordeeld, werd bijvoorbeeld geleverd met een SSD-systeemstation van 128 GB en een harde schijf met een opslagcapaciteit van 1 TB.

Het geluid dat u ontvangt van de ASUSPRO B8430UA wordt geleverd via twee ingebouwde stereo 1, 5 W-atts-luidsprekers. Je krijgt ook een microfoon en een HD-webcamera met 1 megapixel, geschikt voor het opnemen van video's en foto's met een resolutie van 1280x720 pixels.

Wat de netwerkopties betreft, is de ASUSPRO B8430UA overal op voorbereid: hij heeft een ingebouwde 10/100/1000 (Gigabit) Ethernet-adapter, een geïntegreerde draadloze kaart die ondersteuning biedt voor de 802.11 a / b / g / n en ac standaarden en een 4G LTE-module. Dit laatste zal zeker handig zijn voor zakenmensen die veel reizen.

De andere verbindingsopties die u krijgt zijn als volgt: 1 COMBO-audioaansluiting, 4 USB 3.0-poorten, 1 RJ45 LAN-aansluiting voor Ethernet-netwerken, 1 minidisplaypoort, 1 smartcardpoort, 1 vingerafdruksensor, 1 SD-kaartlezer en 1 micro SIM-kaart kaartsleuf. Alle poorten zijn gemakkelijk herkenbaar aan de zijkanten van de notebook, maar de Micro SIM-kaartsleuf is dat niet. Als je het wilt gebruiken, moet je weten dat je het onder de batterij vindt, die je kunt bereiken door de plastic hoes van de achterkant van de notebook te verwijderen. Voor degenen onder u die high-end smartphones gebruiken, moet u weten dat deze geen USB Type C-poort bevat.

De ASUSPRO B8430UA maakt gebruik van een 4810 mAh 48 Whrère polymeerbatterij waarvan ASUS zegt dat deze de notebook een autonomie van 9 uur zal geven. We zullen zien of dat waar is in het gedeelte benchmarks van deze recensie. Het notebook is 13, 34 x 9, 29 x 0, 77 ~ 0, 80 inch (339 x 236 x 19, 75 ~ 20, 48 mm) in de breedte x diepte x hoogte en weegt 1, 74 kg (1, 74 kg).

Qua software wordt de ASUSPRO B8430UA-notebook geleverd met Windows 10 Pro, maar u kunt deze downgraden naar Windows 7 Professional als dat is wat u wilt.

De volledige lijst met gedetailleerde specificaties is te vinden op de officiële website van ASUS, hier: ASUSPRO B8430UA-specificaties.

De ASUSPRO B8430UA gebruiken

De ASUSPRO B8430UA-notebook is gericht op de zakelijke markt en maakt daarom gebruik van een klassiek ontwerp met scherpe randen. De behuizing is met koolstof versterkt en de matte en donkergrijze oppervlakken zien er geweldig uit en voelen goed aan.

De bovenkant van de notebook is een vlak oppervlak dat alleen het ASUS-logo in het midden bevat.

De onderkant van de notebook is ook eenvoudig, met slechts enkele schroefgaten, de vier rubberen voetjes die het op uw bureau stabiel houden en een vrij kleine ontluchter.

Wanneer je het deksel opent, krijg je het scherm van de ASUSPRO B8430UA te zien. Een leuk ding is dat het mat is. Daarom moet het verblinding voorkomen wanneer u in een heldere omgeving werkt. Wat echter niet geweldig is, is dat het een TN-paneel gebruikt. Dat betekent dat het scherm een ​​aantal vrij lage kijkhoeken heeft. We waren niet onder de indruk, maar ach, misschien willen zakelijke gebruikers niet dat de schermen van hun laptop zichtbaar zijn voor de man links of rechts. En iets dat de vrij lage kijkhoeken op de verticale as compenseert, is het feit dat je het scherm van het notebook op 180 graden kunt openen.

Een kenmerk dat we waarderen in de ASUSPRO B8430UA-notebook is het toetsenbord, dat erg goed is. Deze hele recensie is geschreven op deze notebook en we moeten zeggen dat de grote en goed gespreide toetsen een plezier zijn om op te typen. U kunt langdurig aan deze notebook werken zonder moe te worden van uw handen. Een ander ding dat u zeker op prijs stelt over de ASUSPRO B8430UA is dat het toetsenbord verlicht is. Het biedt een subtiele achtergrondverlichting met drie verschillende intensiteitsniveaus die u kunt instellen met slechts een paar toetsaanslagen. Geweldig voor indruk en geweldig voor typen in donkere omgevingen.

De ASUSPRO B8430UA biedt zowel een touchpad als een trackpoint, zodat u degene kunt gebruiken die u verkiest. Het touchpad werkt erg goed, het is groot genoeg om comfortabel te voelen en de knoppen zijn niet al te gemakkelijk in te drukken, zodat onbedoelde klikken niet erg waarschijnlijk zijn. Bovenaan het touchpad vindt u drie andere knoppen die gemakkelijk te klikken zijn wanneer u het trackpoint gebruikt.

Wat de prestatieniveaus betreft, hebben we niets dan goede dingen te zeggen. Het model dat we hebben beoordeeld, gebruikte een Intel Core i7 Intel vPro-processor op 2, 6 GHz en tot 3, 4 GHz in turbo-modus, die samen met het 12 GB DDR4 RAM-geheugen en de 128 GB SSD die als systeemschijf werd gebruikt, meer dan genoeg kracht en snelheid voor al onze dagelijkse activiteiten. Documenten schrijven in Microsoft Word, Excel, Google Docs, surfen op het web, Skype gebruiken voor videoconferenties, de hele wereld op Facebook doorbrengen enzovoort ... het zijn allemaal dingen die gemakkelijk zijn voor de ASUSPRO B8430UA.

Bij een volledige lading is de batterij erin geslaagd om ons 6 tot 7 uur mee te laten, wat een heel goed resultaat is. Aangezien we de krachtigste variant van de ASUSPRO B8430UA hebben getest, is de kans groot dat je nog meer autonomie krijgt als je een variant koopt met een kleinere processor.

Lees de volgende pagina van deze recensie om erachter te komen welke apps worden meegeleverd met de ASUSPRO B8430UA, bekijk wat het heeft gescoord in onze benchmarks en bekijk ons ​​definitieve oordeel.