Tutorial

Hoe u uw persoonlijke gegevens van uw startschermtegels kunt wissen

Als je een Windows 8.1-gebruiker bent, heb je zeker gemerkt dat sommige van de tegels die op je startscherm zijn vastgemaakt persoonlijke gegevens verzamelen en weergeven zoals meldingen met berichten die je van anderen hebt ontvangen, je vergaderingen en taken, je persoonlijke foto's enzovoort. Op een gegeven moment wilt u misschien al die informatie opschonen, zodat anderen deze niet kunnen zien. In deze gids zullen we u de stappen laten zien die u moet volgen om al uw persoonlijke informatie te wissen van het startscherm.

Welke soorten persoonlijke gegevens worden weergegeven door Live Tiles in Windows 8.1?

Laten we eerst eens kijken hoe uw Start- scherm er een tijdje uitziet na gebruik van Windows 8.1.

Let op hoeveel informatie door elke tegel wordt weergegeven. Je hebt misschien een weer-app die live informatie weergeeft over de weersomstandigheden op je locatie, een nieuws-app die korte stukjes over dagelijkse gebeurtenissen bezorgt, een kalender-app waarmee je toekomstige taken en vergaderingen kunt bekijken, de foto-app die je foto's laat zien en spoedig.

Hoe u uw persoonlijke gegevens op het startscherm van Windows 8.1 kunt wissen

Begin door het startscherm te openen. Ga vervolgens naar de charmsbalk en selecteer Instellingen .

Klik of tik vervolgens op Tegels .

U zult een paar instellingen zien die de manier regelen waarop Tiles in Windows 8.1 werken. De laatste heet "Persoonlijke info wissen van mijn tegels" . Klik of tik op de knop Wissen .

Nadat u op Wissen heeft gedrukt, wist Windows onmiddellijk alle persoonlijke gegevens die zijn opgeslagen en weergegeven door uw tegels. Zo zien je tegels er uit:

U ziet dat uw tegels geen gepersonaliseerde inhoud meer bevatten. Alle persoonlijke informatie is verwijderd. Het wissen van persoonlijke gegevens van uw tegels zal echter niet eeuwig duren. Zodra u een app opent en gebruikt, begint de tegel automatisch met het weergeven van gepersonaliseerde gegevens.

OPMERKING: als u wilt dat uw startschermtegels nooit meer livegegevens weergeven, moet u ze uitschakelen. U vindt informatie over hoe u dat moet doen, in het laatste deel van deze handleiding: De tegels aanpassen die worden weergegeven op uw Windows 8.1 startscherm.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het eenvoudig en snel om de persoonlijke gegevens die zijn opgeslagen en gebruikt door uw tegels te wissen. Vindt u deze functie nuttig of beschouwt u deze alleen als iets dat lijkt op het wissen van uw browsercache? Laat ons uw mening weten door het onderstaande opmerkingenformulier te gebruiken.