Tutorial

Hoe Windows 7 te installeren - Rond Installatie gidsen af

Windows 7 is hoogstwaarschijnlijk het eenvoudigst te installeren besturingssysteem van Microsoft. Het lijkt erop dat het bedrijf heeft geleerd van fouten in het verleden en nu kan bijna iedereen Windows 7 zelf op hun computer installeren, op voorwaarde dat de computer voldoet aan de minimale systeemvereisten. In deze blogpost zal ik de beste Windows 7-installatiehandleidingen met u delen die op internet te vinden zijn. Afgezien van het feit dat Windows 7 helemaal opnieuw is geïnstalleerd, zijn er situaties waarin u wilt dat uw nieuwe besturingssysteem parallel loopt met een ander besturingssysteem, of het nu Mac of Ubuntu Linux is. In dit bericht zal ik de volgende installatiescenario's behandelen: volledig Windows 7 installeren, upgraden vanaf Windows Vista of Windows XP, en dual-booting met Windows XP, Windows Vista, Mac OS X Leopard en Ubuntu Linux.

Windows 7 installeren vanuit Scratch

Een schone installatie is de term die wordt gebruikt om een ​​situatie te beschrijven waarin u Windows 7 installeert op een schone partitie of op een partitie die u wilt indelen. Als u gegevens op die partitie hebt, of het nu een oud besturingssysteem of andere bestanden zijn, moet u weten dat deze gegevens tijdens het proces verloren gaan. Gids over het gebruik van een schone installatie van Windows 7 voert u door alle nodige stappen bij het installeren van Windows 7 vanaf een dvd.

Het gaat van het plaatsen van de dvd en het opstarten, door het verwijderen van de partitie (als deze wordt gebruikt door een ander besturingssysteem), het feitelijke installatieproces en het voor de eerste keer opstarten van Windows 7. Het is een geweldige 34-stappen gids en hij deelt alles wat je zou verwachten tijdens de installatie en wat te doen als je het ziet. Zolang je een andere computer bij de hand hebt om de gids te laten zien, ben je er helemaal klaar voor.

Het grappige is dat sommige gebruikers een tijdje geleden hebben ontdekt dat er een oplossing is waarmee je een schone installatie van Windows 7 kunt uitvoeren door een upgrade-schijf te gebruiken, waardoor je tot 100 $ bespaart door niet te betalen voor de volledige versie. Als u denkt dat u het aankunt, heet deze gids Clean Install Windows 7 with Upgrade Media: het antwoord biedt de manier om het te doen. Sterker nog, Microsoft heeft bevestigd dat deze oplossing in bepaalde situaties volkomen legaal is. Er is een artikel met de naam Clean install with Windows 7 upgrade media? Krijg de feiten! op Zdnet, dat beschrijft al deze situaties heel goed. Zelfs als dit relatief gemakkelijk is om te doen, als u voor een bedrijf werkt, kan de Business Software Alliance u misschien een bezoek brengen. Het artikel vertelt u de situaties waarin het OK is en legaal om een ​​nieuw exemplaar van Windows 7 op deze manier te installeren. Kort gezegd: als u een computer hebt gekocht waarop Windows XP of Windows Vista vooraf is geïnstalleerd, komt u in aanmerking voor de upgrade. Als u daarentegen een Mac hebt en deze wilt installeren met Boot Camp, als u Windows 7 op een virtuele machine wilt uitvoeren, wilt u Windows 7 met Windows Vista of Windows XP dubbel opstarten of heeft u uw PC uit afzonderlijke delen en wilt u Windows 7 op deze manier installeren, komt u niet in aanmerking voor een upgrade.

Upgrade van Windows Vista naar Windows 7

Dit is een vrij eenvoudig proces, Windows 7 is de "next-in-line" na Windows Vista in termen van Microsoft-besturingssystemen. Dit is de reden waarom Microsoft de gemakkelijkst te gebruiken gids voor deze procedure is. Het is een handleiding in twee stappen, genaamd Upgraden van Windows Vista naar Windows 7 en het verklaart het proces in al zijn fasen. Natuurlijk vertellen ze je ook om de gids af te drukken, voor het geval je geen andere computer hebt die ergens dichtbij in de buurt van internet is.

In deze handleiding wordt ook aangegeven welke Windows 7-versie voor u geschikt zou zijn, afhankelijk van de Windows Vista-versie die u gebruikt. De goede kant van het upgraden op deze manier is dat je je bestanden en de meeste van je instellingen kunt behouden. Het is een soepelere overgang.

Upgrade van Windows XP naar Windows 7

We weten dat er veel mensen zijn die nog steeds Windows XP gebruiken. Er kunnen veel redenen voor zijn, maar sommige van deze mensen willen graag overstappen naar Windows 7. Dat is niet de mogelijkheid die Microsoft biedt. Feit is dat er zoveel dingen zijn veranderd sinds de glorietijd van Windows XP dat het te ingewikkeld zou zijn geweest om het te doen: registerinstellingen en zelfs de kernel (de kern van het besturingssysteem) zijn zo verschillend in Windows 7 dat het er gewoon niet uitzag de moeite waard te zijn.

Natuurlijk zou er een manier zijn om van Windows XP naar Windows 7 te gaan, maar het betekent eerst upgraden naar Vista en we weten niet of het de moeite waard is. Een schone installatie zou waarschijnlijk een betere optie zijn. Als u rechtstreeks van Windows XP naar Windows 7 wilt upgraden, vertelt de CNET-handleiding Upgrade Windows XP naar Windows 7 hoe u dit moet doen. Het is een stap voor stap proces, maar het is geen gemakkelijke. U wordt gewaarschuwd om een ​​back-up te maken van uw hele harde schijf en om installatieschijven van uw essentiële programma's bij u in de buurt te hebben. Zorg er dus voor dat je het van dichtbij volgt en luister naar alle instructies.

Dual-boot Windows 7 met Windows XP en Windows Vista

Misschien bent u er nog steeds niet zeker van dat u uw overstap naar Windows 7 volledig wilt maken vanuit uw installatie van Windows XP of Windows Vista. Dat is prima, we hebben je gedekt. We hebben deze geweldige handleiding (afkomstig van de bètagedagen van Windows 7) gevonden, die u de stappen vertelt om Windows 7 dubbel te starten met Windows Vista of Windows XP. Het heet Dual Boot Windows 7 met XP / Vista in drie eenvoudige stappen. Aangezien de dingen nogal verschillen qua partitionering in Windows XP en Windows Vista, legt deze handleiding het proces van het maken van een nieuwe partitie uit, zodat u verzekerd bent, ongeacht welke Windows-versie u gebruikt.

Als u programma's hebt die alleen in Windows XP worden uitgevoerd en u ze in Windows 7 wilt uitvoeren, moet u er rekening mee houden dat Windows 7 een zeer handige functie heeft, Windows XP-modus, en u alle details kunt vinden die u nodig hebt over werken met het op 7 tutorials, in dit artikel genaamd Hoe te werken met Windows XP-modus. Ook krijg je verwijzingen naar andere gerelateerde artikelen die je alles leren wat er te weten valt.

Dual-boot Windows 7 en Mac OSX Leopard

Dit klinkt misschien niet als de eenvoudigste taak, maar ervan uitgaande dat je beide besturingssystemen echt op je pc wilt gebruiken, moet je gewoon een paar stappen doorlopen (en een back-up maken van alles voordat je dat doet). We hebben het over Mac OS X Leopard, Apple's nieuwste aanbod op het gebied van besturingssystemen. Een grondige zoekopdracht van Google biedt u een aantal handleidingen om eerdere versies te installeren.

Ik vond een geweldige handleiding om dit te doen op thegadgets.net, genaamd How To: Dual Boot Mac OS X Snow Leopard en Windows 7 op een pc. U moet uw harde schijf opnieuw partitioneren en Mac OS X Leopard wordt als eerste geïnstalleerd. Het goede nieuws is dat er geen hacks nodig zijn. Als je het besturingssysteem van Apple hebt geïnstalleerd, zou het prima moeten gaan. Als je een handleiding nodig hebt om dit te doen, heb ik er een gevonden voor je op Lifehacker, genaamd Snow Leopard installeren op je Hackintosh pc, geen hacking vereist.

Vervolgens moet u Windows 7 installeren. Daarna hoeft u alleen maar op te starten in Windows 7, Easy BCD te downloaden en het te gebruiken om Mac OS X Snow Leopard en Windows 7 dubbel te starten.

Dual-boot Windows 7 en Ubuntu Linux

De meest grondig toegelichte gids is te vinden op Lifehacker. Ze hebben een eenvoudige stap-voor-stap handleiding die u zonder problemen door het hele proces zal leiden. Je hebt gewoon een back-up nodig (zoals altijd), een CD met de nieuwste Ubuntu Linux, je Windows 7 installatie-dvd en ongeveer twee uur van je kostbare tijd. In de handleiding wordt aangegeven wat u moet doen als Windows 7 al op uw systeem is geïnstalleerd of als u alles vanuit het niets wilt starten.

Het is niet zo eenvoudig als dual-booting Windows 7 en Mac OS X Leopard, maar als je de instructies afdrukt en nauwlettend volgt, zou je geen problemen moeten hebben. Toch is back-up zeer aan te bevelen. Het fantastische van deze gids is dat je, zelfs meer dan dat je de twee besturingssystemen kunt gebruiken, bestanden en mappen kunt delen, zelfs Firefox-profielen. En dit alles zonder conflicten. Dual-Boot Windows 7 en Ubuntu in Perfect Harmony is de naam van deze zeer grondige handleiding.

Om het allemaal samen te vatten ...

Zoals u zult zien in deze handleidingen en uw eigen ervaring, is Windows 7 het eenvoudigst te installeren besturingssysteem van Microsoft. Zelfs als je het samen met andere besturingssystemen, door Microsoft gemaakt (Windows XP, Windows Vista) of niet (Mac OS X Leopard, Ubuntu Linux) wilt laten werken, is de procedure niet zo gecompliceerd.

Voordat ik dit artikel afsluit, wil ik graag weten hoe was uw Windows 7-installatie-ervaring. Is het soepel verlopen? Hebt u ook andere interessante gidsen gevonden die u met anderen wilt delen?