Beoordeling

Herziening van de Logitech HD Webcam C270 - een goede budgetkeuze

Nog niet zo lang geleden hadden we een nieuwe webcam nodig voor een van onze computers. We wilden niet te veel geld uitgeven, maar we wilden een webcam kopen met fatsoenlijke specificaties en redelijk goede videokwaliteit. We hebben uiteindelijk gekozen voor een Logitech HD Webcam C270. We hebben het al een tijdje gebruikt en nadat we alle ups en downs hadden geleerd, dachten we dat het een goed idee zou zijn om met jullie te delen wat we in deze review hebben gevonden.

Unboxing De Logitech HD Webcam C270

Zoals de meeste Logitech-producten, komt de Logitech HD Webcam C270 in een vrij grote doos. U hoeft het pakket niet te openen om de webcam binnen te zien.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

In de doos vindt u de webcam, de garantiekaart en een beknopte installatiehandleiding.

Hardwarespecificaties

U vindt de gedetailleerde lijst met specificaties en hardwarevereisten op deze Logitech-webpagina: Logitech HD Webcam C270-specificaties.

Naar onze mening zijn dit de belangrijkste kenmerken:

  • In-call HD-videokwaliteit, met een resolutie van 1280 x 720 pixels.
  • HD-video-opname, met resoluties tot 720p.
  • Foto's kunnen worden gemaakt met een maximale resolutie van 2048 x 1536 pixels, in een 4: 3-indeling.
  • Pan, tilt en zoombedieningen.
  • Gezicht volgen.
  • Bewegingsdetectie.

De laatste drie functies zijn alleen beschikbaar als u de Logitech-webcamsoftware installeert.

De Logitech HD Webcam C270 installeren

Toen we de Logitech HD Webcam C270 op een Windows 8.1-computer hadden aangesloten, werd deze onmiddellijk herkend. Het besturingssysteem is automatisch begonnen met het downloaden en installeren van de juiste stuurprogramma's. Toen het proces was voltooid, hebben we gecontroleerd of er aanvullende software was geïnstalleerd. Naast de stuurprogramma's voegt de webcam alleen een moderne app toe, de Logitech Camera Controller. Dit is een zeer eenvoudige app die slechts een paar links naar sommige Logitech-webpagina's biedt, waar u dingen kunt doen zoals uw apparaat registreren, toegang krijgen tot ondersteuningsopties of feedback geven.

U kunt eenvoudig de Camera-app gebruiken om uw webcam te bedienen en bedienen. De webcam zal zeer goed functioneren zonder verdere configuraties.

Als u echter meer controle wilt over de instellingen, raden we u aan de Logitech-webcamsoftware te downloaden. Hiermee kun je dingen doen zoals foto's en video's maken, deze delen op Facebook, Twitter of YouTube, geavanceerde camera-instellingen wijzigen, gezichtsherkenning gebruiken of bewegingsdetectie activeren.

Als u Windows 7 gebruikt, identificeert het besturingssysteem de Logitech HD Webcam C270 als een USB Composite-apparaat . Hoewel de camera goed werkt in elke video-app, raden we u in dit geval sterk aan de Logitech-webcamsoftware te downloaden en te installeren. Naast alle functies die we eerder noemden, zorgt deze software er ook voor dat uw camera de beste en meest actuele stuurprogramma's gebruikt.

De Logitech HD Webcam C270 gebruiken

Zoals we eerder al vermeldden, werkt de Logitech HD Webcam C270 gewoon uit de doos. De beeldkwaliteit is meer dan behoorlijk, de kleuren zien er natuurlijk uit en het contrast is in orde. Deze verklaringen zijn allemaal waar, zelfs in donkere omgevingen.

De ingesloten microfoon van de webcam werkt erg goed en slaagt er zelfs bij lange afstanden in om geluiden op te nemen. We hebben het getest met behulp van Skype en mensen aan de andere kant van de lijn konden ons goed horen, zelfs toen we meer dan 15 voet verwijderd waren van de webcam.

Als u alle functies van de webcam wilt gebruiken en / of toegang wilt krijgen tot de meer geavanceerde instellingen die het te bieden heeft, moet u de Logitech- webcamsoftware installeren. Met de software kunt u foto's maken of video's opnemen, deze mediabestanden beheren en delen, opnametaken plannen, beeldinstellingen aanpassen zoals belichting, helderheid, contrast of kleuren, enzovoort.

Een van de functies die we interessant vonden, is de mogelijkheid van de software om video's automatisch op te nemen wanneer beweging wordt gedetecteerd. Met slechts een paar klikken kunt u uw computer transformeren in een bewakingsapparaat.

Het enige waar de webcam, of beter gezegd de Logitech- webcamsoftware, tekortschiet, is het ontbreken van video-effecten of beeldframes. Hoewel dit geen dingen zijn die we zouden missen, kunnen sommige gebruikers ze wel waarderen.

In de bovenstaande afbeelding hebben we een foto gemaakt van de Logitech HD Webcam C270 op een 24-inch monitor. Zoals u kunt zien, is het een kleine camera die niet opdringerig is, ongeacht hoe en waar u hem plaatst.

We vonden het echter niet leuk dat deze camera alleen op een verticale as kan worden geroteerd. Als je het horizontaal wilt draaien, heb je pech, omdat het bevestigingssysteem dit soort bewegingen niet toestaat.
Ook heeft het bevestigingssysteem nog een tekortkoming: de camera is behoorlijk onstabiel en kan gemakkelijk vallen als je hem op een laptop gebruikt. Aan de andere kant, als u van plan bent om het op een desktop-pc te gebruiken, in welk geval de webcam niet veel beweging hoeft te verduren, zult u geen problemen ondervinden.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Logitech HD Webcam C270 is geen high-end apparaat. Het is echter een HD-camera met een zeer betaalbaar prijskaartje dat alles biedt wat u ervan zou verwachten. U koopt, u ​​sluit het aan en het werkt gewoon. Verder is de videokwaliteit behoorlijk en de microfoon is echt goed, zelfs als je ver weg bent van de camera. Het enige dat we tegen zouden kunnen houden is het slechte montagesysteem. Als je niet te pretentieus bent, als je een webcam nodig hebt die out-of-the-box werkt en als je niet te veel geld wilt uitgeven, dan is de Logitech HD Webcam C270 een goede koop voor je.