Anders

7 manieren om de snelheid van uw internetverbinding op uw Android-apparaat te testen

Bent u benieuwd of uw Internet Service Provider (ISP) u de bandbreedte biedt die het beloofd heeft? Wil je weten hoe snel je 4G-dataverbinding is? Ondervindt u een probleem met uw gegevensverbinding op uw Android-smartphone of -tablet? Ongeacht wat uw vraag ook is, er zijn een aantal manieren waarop u de snelheid van uw internetverbinding op uw Android-apparaten kunt testen. Lees dit artikel en maak kennis met een aantal toepassingen en alternatieve methoden voor dergelijke tests:

1. Speedtest.net

Deze applicatie kan net zo goed de moeder van alle snelheidstests worden genoemd. Zelfs al was het niet de eerste in zijn soort, het is zeker het populairst, zowel op computers als op handheld-apparaten. De applicatie van Ookla is niet alleen betrouwbaar, maar beschikt ook over een uitgebreide database met tests, zodat u uw resultaten kunt vergelijken met anderen met dezelfde Internet Service Provider (ISP). U kunt ook uw eerdere snelheidstests bekijken en er zijn veel servers om uit te kiezen, zodat uw verbindingssnelheid kan worden getest met behulp van vele alternatieven.

Downloadpagina: Speedtest.net

2. Internetsnelheidmeter

Dit is geen klassieke app voor het meten van de snelheid van het internet, die verbinding maakt met een server en uw overdrachtsnelheid meet. In plaats daarvan installeert het een widget die altijd uw huidige overdrachtsnelheid weergeeft in de berichtenbalk boven aan uw scherm. Het is inderdaad een andere aanpak, maar het kan zeker nuttig zijn, omdat je live informatie krijgt op je Android-apparaat. Er is ook een tabel met dagelijks gebruik van dataverkeer (voor zowel WiFi als mobiele data) en u kunt ook het datagebruik van de applicaties bekijken.

Downloadpagina: internetsnelheidmeter

3. Snelheidstest

De app van SpeedSpot.org lijkt een zeer simplistische internet snelheidstoepassing te zijn, maar het heeft meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Het belangrijkste kenmerk is natuurlijk het testen van de snelheid, wat het erg snel doet, met een enkele tik. Het toont echter ook een visuele analyse van de kwaliteit van uw verbinding, zodat u kunt zien of het goed is voor het ophalen van grote e-mailbijlagen, surfen op het web, het spelen van realtime online games, het streamen van video's en HD videochats. Het biedt ook een geschiedenis van eerdere snelheidstests op uw Android-apparaat en een WiFi-zoeker waarmee u naar WiFi-hotspots in een geselecteerd gebied op een kaart kunt zoeken. Verrassend genoeg bevat de app ook een hotelzoeker waarmee je naar hotels kunt zoeken op basis van hun wifi-snelheid.

Downloadpagina: Snelheidstest

4. Internetsnelheidstest

De applicatie aangeboden door V-SPEED.eu is een eenvoudige benchmark-tool voor verbindingen die gericht is op het meten van de snelheid van uw internetverbinding. Het heeft een zeer futuristische gebruikersinterface en twee thema's om uit te kiezen. Naast het testen van je mobiele data en WiFi download- en uploadsnelheden, heeft het ook een aantal nette extra opties.

U kunt bijvoorbeeld de standaardmaateenheid wijzigen die tijdens tests wordt gebruikt en de duur en het aantal verbindingen voor de test. Al deze kunnen afzonderlijk worden geconfigureerd voor WiFi, trage en snelle mobiele verbindingen. De app biedt ook wat informatie over uw mobiele signaal en systeembelasting - factoren die de testresultaten kunnen beïnvloeden.

Downloadpagina: internetsnelheidstest

5. 3G 4G WiFi-kaarten en snelheidstest

Laat je niet misleiden door de vreemde naam - deze applicatie is de kenner van het testen van gegevensverbindingen. De app van OpenSignal.com heeft een hoofdscherm met veel informatie: u kunt de huidige snelheid van uw gegevensverbinding duidelijk zien en er is zelfs een kompas dat wijst in de richting van de zendmast waarmee u bent verbonden. Als je een beter signaal nodig hebt, loop gewoon in die richting. Je hebt zelfs toegang tot een kaart van alle zendmasten in de buurt, wat erg handig kan zijn.

De app kan uw verbindingssnelheid testen en biedt u ook een overzicht van verwachte webbrowsing, videostreaming en VoIP-kwaliteit op een schaal van 5 sterren. U wilt weten welke mobiele operator de beste is in uw regio? Geen zorgen, de dekkingskaart laat zien hoe goed de verschillende operatoren zijn in 2G-, 3G- en 4G-dekking, en NetworkRank biedt nog meer informatie over hen. Als u wifi inschakelt, probeert de app u ook te laten zien waar de wifi-routers in de buurt zich bevinden, zodat u een betere kans hebt om verbinding te maken en een redelijke snelheid hebt.

Downloadpagina: 3G 4G WiFi-kaarten en snelheidstest

6. SpeedOf.Me Lite

Dit is een andere uitzondering op de meerderheid, omdat het geen app is, maar een website die kan worden gebruikt om de snelheid van uw internetverbinding op uw Android-apparaat te testen. De Lite-versie betekent niets slechts, het is gewoon de mobiele versie van de site, speciaal ontworpen voor handheld-apparaten. De site heeft niet echt veel functies, maar het heeft wel de eerste noodzakelijke dingen, want het test de download- en uploadsnelheid, latentie en toont zelfs je IP-adres. Het is misschien niet de meest gevulde concurrent, maar vereist geen Flash of Java (het is gebaseerd op HTML5) en kan handig zijn als u een snelle snelheidstest wilt en geen grote app wilt downloaden.

Website: SpeedOf.Me Lite

7. Snelheidstestdienst van uw netwerkoperator

Hoewel dit geen testtoepassing of website met één snelheid is, bieden veel mobiele operators en internetproviders een speciale website voor het testen van uw internetverbinding. In veel gevallen is dit gebaseerd op SnelTest.net van Ookla of is het een erg eenvoudige site met een minimale reeks functies. U wilt misschien nog steeds een bladwijzer maken. Waarom? Omdat als u problemen hebt met verbindingen of snelheden en een geschil met uw netwerkoperator wilt openen, zij niet de geldigheid van de resultaten van hun eigen snelheidstestmethode kunnen ontkennen. Daarom is dit misschien wel een van uw beste manieren om uw claim te ondersteunen als uw verbinding niet werkt zoals verwacht. Niet alle netwerkexploitanten hebben websites voor het testen van snelheid, maar als u in de VS woont, hebben we de services gevonden die worden uitgevoerd door de twee grootste netwerkoperators: Verizon en AT & T.

Websites: Verizon Wireless en AT & T Mobility

Conclusie

Het testen van de snelheid van uw internetverbinding op uw Android-apparaat is tegenwoordig absoluut geen probleem. Er zijn talloze applicaties beschikbaar in de Google Play Store die precies dit doen, en de meeste hebben ten minste een aantal extra functies naast het testen van de verbindingssnelheid. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, geen van allen kost u geld en veel van deze hebben een aantal geweldige extra functies. Naast de vele apps zijn er ook enkele websites die kunnen worden gebruikt, als u geen applicatie wilt downloaden en sommige mobiele netwerkoperators hebben ook hun eigen snelheidscontroleservices, wat handig kan zijn als u een geschil hebt met hen. Voordat u dit artikel afsluit, laat ons weten wat uw favoriete testmethode is, op uw Android-smartphone of -tablet.