Tutorial

Hoe de SIM-pincode op Android in 2 stappen te wijzigen of te verwijderen

Elke simkaart die u op een smartphone of tablet aansluit, heeft een pincode. Om uw apparaat de SIM-kaart te laten gebruiken, moet u de PIN-code invoeren. Sommige mobiele providers gebruiken standaard pincodes voor al hun simkaarten, zoals 0000 of 1234. Andere genereren unieke pincodes voor elke simkaart. Hoe het ook zij, u kunt deze pincode personaliseren en gebruiken. Of u wilt mogelijk uitschakelen dat u de SIM-pincode moet invoeren telkens wanneer u uw apparaat start. Lees deze tutorial en zie hoe beide taken worden uitgevoerd:

OPMERKING: deze handleiding bevat Android 7 Nougat en Android 8 Oreo. De instructies voor Android 7 zouden ook moeten gelden voor Android 6 Marshmallow. Om verder te gaan met deze tutorial, moet u uw bestaande SIM-pincode kennen. Als u deze PIN-code drie keer verkeerd invoert, wordt de SIM-kaart geblokkeerd totdat een persoonlijke deblokkeringscode (PUC of PUK) is ingevoerd door uw mobiele netwerkaanbieder.

Open eerst de vergrendelingsinstellingen voor de simkaart in Android

Eerst moet je de instellingen voor je Android-apparaat openen. Blader vervolgens door de lijst met instellingen. Om het eenvoudiger te maken, hebben we screenshots toegevoegd voor Android 7 Nougat en Android 8 Oreo. Android 7 wordt aan de linkerkant van elke afbeelding weergegeven en Android 8 aan de rechterkant.

Tik in Android 7 op Beveiliging in het gedeelte Persoonlijk van instellingen. Tik in Android 8 op Beveiliging en locatie .

Nu zie je een lange lijst met beveiligingsinstellingen. Blader naar beneden tot u een item vindt met de naam "Simkaartvergrendeling instellen" (in Android 7) of "SIM-kaartblokkering" (in Android 8). Tik op dit item.

Nu hebt u de instellingen van uw SIM-kaartblokkering geopend. U zou een schakelaar moeten zien voor het vergrendelen van de SIM-kaart en een instelling voor het wijzigen van de PIN.

Lees verder om te zien hoe u elk van deze opties instelt.

Hoe de SIM-pincode uit te schakelen bij het starten van uw Android-smartphone of -tablet

Als u bij het starten van uw Android-smartphone of -tablet niet telkens de pincode van de simkaart wilt invoeren, stelt u de schakelaar "simkaart blokkeren" in op Uit . U wordt nu gevraagd om uw bestaande pincode in te voeren voor de simkaart.

Voer uw pincode voor uw SIM-kaart in en druk op OK. Nadat u dit hebt gedaan, wordt de vereiste om de pincode van de SIM-kaart in te voeren telkens wanneer uw apparaat start, verwijderd. U hoeft alleen de pincode, het patroon of het wachtwoord van uw apparaat in te voeren of uw vinger op de vingerafdrukscanner te plaatsen.

Hoe de SIM-pincode op uw Android-smartphone of -tablet te wijzigen

Als u een andere pincode wilt gebruiken, tikt u in de instellingen van de SIM-kaartvergrendeling op 'SIM-pincode wijzigen'. U wordt gevraagd om uw oude pincode in te voeren, degene die u momenteel heeft. Voer het in en druk op OK.

1

U wordt nu gevraagd om de nieuwe PIN-code in te voeren die u wilt gebruiken. U kunt een code invoeren die tussen vier en acht cijfers bevat. Voer het in en tik op OK.

Op sommige smartphones en tablets moet u mogelijk uw nieuw ingevoerde pincode bevestigen. Als dat het geval is, typt u het nog een keer en drukt u op OK.

Nu is de pincode van uw SIM-kaart gewijzigd. Houd er rekening mee dat deze pincode anders is dan die op uw Android-apparaat. Deze pincode is vereist elke keer dat u uw Android-apparaat start of opnieuw start, of wanneer u de simkaart in uw apparaat introduceert. Het is niet nodig wanneer u uw apparaat ontgrendelt nadat het is gestart en de SIM-kaart al is ontgrendeld.

Heeft u uw standaard SIM-pincode gewijzigd of heeft u de pincode verwijderd?

Voordat we deze tutorial sluiten, zijn we benieuwd wat je hebt gedaan: heb je je standaard SIM-pincode gewijzigd met een andere pincode? Of hebt u de vereiste om de pincode van de simkaart in te voeren verwijderd elke keer dat u uw Android-smartphone of -tablet start of opnieuw start? Reageer hieronder en laten we bespreken.