Anders

Tien Windows 7-functies en -toepassingen die niet langer bestaan ​​in Windows 10

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft - Windows 10 - zit zeker vol met nieuwe dingen in vergelijking met eerdere versies van Windows. Maar net als alle dingen in het leven ontbreken er ook dingen, dingen die mensen gebruikten en waar ze van hielden. Als u net een upgrade van Windows 7 hebt uitgevoerd, zijn er nogal wat functies en toepassingen die niet langer aanwezig zijn in Windows 10 en die u waarschijnlijk zult missen. In dit artikel gaan we u vertellen welke de belangrijkste zijn, en wie weet, als u nog niet hebt geüpgraded naar Windows 10, misschien dat nadat u ziet wat er ontbreekt, u de upgrade toch nooit zult uitvoeren. Laten we beginnen:

1. Tot ziens Windows Media Center!

Voor medielliefhebbers was Windows Media Center een van de handigste apps in Windows 7. Vroeger was dit de "go to" -oplossing toen je een film wilde kijken, naar muziek wilde luisteren, naar de foto's en video's op je computer wilde kijken, of wanneer u tv-programma's wilde opnemen. Nu niet meer van dat ... Microsoft heeft besloten Windows Media Center van Windows 10 te verwijderen.

Als u geïnteresseerd bent in een goede vervanging voor Windows Media Center, is er een die we hebben gebruikt en die we leuk vonden, Kodi. Dit is een gratis en open-source mediacentrum voor software dat in veel opzichten sterk lijkt op Windows Media Center .

2. Geen standaard dvd-weergave meer

Samen met de verwijdering van Windows Media Center uit Windows 10, besloot Microsoft ook om niet langer DVD-weergave standaard te ondersteunen. Als je je afvraagt ​​waarom, is het antwoord waarschijnlijk gekoppeld aan het feit dat het bedrijf voor elke codec een vergoeding moest betalen met een licentie die was inbegrepen in hun besturingssysteem. Om de kosten van elke Windows 10-licentie te verlagen, vooral gezien het feit dat ze het gratis hebben gegeven aan iedereen die een upgrade van Windows 7 wilde uitvoeren, heeft het bedrijf de ondersteuning voor het afspelen van dvd's verwijderd.

Als u dvd-schijven of Blu-ray-schijven bezit en een goede dvd-speler zoekt, raden we u aan om de mediaspeler VLC te bekijken. De populaire app is gratis en open source en kan bijna elke soort video afspelen.

3. Vergeet het maken van uw eigen dvd's met Windows DVD Maker

Windows DVD Maker is ook verwijderd uit Windows 10. Microsoft heeft het zelfs verwijderd toen ze Windows 8 uitbrachten. Blijkbaar gelooft het bedrijf dat dvd's een oude technologie zijn en dat dvd's hun aantrekkingskracht op gebruikers snel verliezen. Dat kan waar zijn, omdat USB-flashstations langzaam maar zeker de plaats van dvd-schijven innemen voor opslagbehoeften.

Toch geven sommige mensen nog steeds de voorkeur aan dvd-schijven in plaats van USB-geheugensticks. Als jij een van hen bent, maar je gebruikt Windows 10, dan kun je in dit artikel een paar alternatieven voor Windows DVD Maker vinden : De 3 beste gratis alternatieven voor Windows DVD Maker .

4. Desktopgadgets zijn geschiedenis

We zijn niet op de hoogte van u, maar we hielden altijd van de desktopgadgets van Windows 7. Ze waren een van de kleine dingen die onze desktop op hetzelfde moment uniek en nuttig maakten. Helaas lijkt het erop dat ze moesten gaan, omdat ze een ernstige bedreiging vormden voor de veiligheid van iedereen die ze gebruikte. Windows-gadgets kunnen worden misbruikt door hackers om volledige controle over uw computer te krijgen, wat zeker niet iets is wat u zou willen. Als u meer wilt weten over gadgets en waarom ze zijn verwijderd uit Windows 10, leest u deze webpagina bij Microsoft: Gadgets zijn beëindigd.

Een alternatief voor de gadgets van Windows 7 is het desktop-aanpassingshulpmiddel van Rainmeter. Het is gratis en open source en je kunt je Windows-computer aanpassen met verschillende skins en applets die sterk lijken op de gadgets die je had in Windows 7.

5. Solitaire, Mijnenveger en Harten zijn niet langer gebundelde spellen

Microsoft heeft besloten om de populairste games aller tijden uit Windows 10 te verwijderen: Solitaire, Minesweeper and Hearts . Na een tijdje ontwikkelde het bedrijf echter nieuwe versies van Solitaire en Minesweeper die ook werken op apparaten met aanraking. Ze heten nu Microsoft Solitaire Collection en Microsoft Minesweeper en kunnen worden gedownload via de Windows Store . Er is op dit moment geen Hearts- game beschikbaar. Ook zijn zowel Microsoft Solitaire Collection als Microsoft Minesweeper geen echte gratis spellen. Je kunt ze gratis downloaden en spelen, maar je zult wel heel veel advertenties moeten verdragen die Microsoft erin heeft gestopt. Als u deze advertenties wilt verwijderen, moet u helaas betalen om ze te verwijderen.

6. U kunt Windows-updates niet uitschakelen

Een van de meest irritante functies die door Microsoft in Windows 10 zijn verwijderd, is dat je de automatische updates van het besturingssysteem niet kunt uitschakelen, zoals je zou kunnen doen in Windows 7.

De enige optie die je hebt om updates in Windows 10 te stoppen, is je computer letterlijk afsluiten of van internet verwijderen. Anders zal uw Windows 10-computer regelmatig updates uitvoeren, zonder dat u ze kunt stoppen.

Dit is vooral vervelend voor de Home-editie van Windows 10, die zelfs updates met enkele dagen niet kan uitstellen.

7. De bibliotheken worden standaard niet getoond in Verkenner

De bibliotheken zijn een functie die voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft in Windows 7 en sindsdien bleken ze een van de handigste functies van Windows Explorer te zijn . Bibliotheken zijn de gemakkelijkste manier om bestanden en mappen efficiënt te beheren en organiseren in Windows, of het nu in Windows 7 of Windows 10 is. Helaas worden bibliotheken niet meer standaard weergegeven in Windows 10's Bestandsverkenner . U kunt ze echter opnieuw inschakelen als u de stappen in deze handleiding volgt: De bibliotheken terugzetten in Windows 8.1 en Windows 10.

8. Er is geen netwerkkaart in het Netwerkcentrum

Windows 7 bood ons een functie met de naam Netwerkkaart . Het is gevonden in het Netwerkcentrum en het was een leuke en eenvoudige manier om u de kaart te tonen van de computers en apparaten die waren verbonden met uw lokale thuisnetwerk. Helaas is deze functie niet langer aanwezig in Windows 10 en hebben we eerlijk gezegd geen idee waarom Microsoft ervoor gekozen heeft om het te verwijderen.

9. Uw pc heeft niet langer een Windows Experience Index-score

In Windows 7 heeft Microsoft de prestaties van uw computer geëvalueerd met een zogenaamde Windows Experience Index . Deze index was een gemiddelde score die Microsoft heeft gegeven voor uw computer, rekening houdend met verschillende hardwarecomponenten en hun vermogen om bepaalde computertaken uit te voeren. De Windows Experience Index evalueerde zaken als de processor, het RAM-geheugen, grafische kracht en de snelheid van de harde schijf. Het resultaat van de metingen van Windows 7 was een getal dat door mensen kon worden gebruikt om te zien welke hardwarecomponenten een upgrade nodig hadden. Als je wilt, kun je meer lezen over hoe het werkte: In dit artikel: De Windows Experience-index - Hoe te gebruiken en de resultaten interpreteren.

Deze functie bestaat niet meer in Windows 10.

10. Er is geen "Get Windows 10" -app in Windows 10! :)

En dat is geweldig en ironisch tegelijk ... :) Als je Windows 7 de afgelopen twee jaar of zo hebt gebruikt, heb je zeker de app "Get Windows 10" ontmoet en tenzij je hem hebt gebruikt om je Windows 7-pc te upgraden naar Windows 10, dan heb je een grote kans om het absoluut te haten. Immers, de "Get Windows 10" was niets anders dan vervelende adware, als je het ons vraagt. Aan de andere kant heeft Windows 10 het echter niet. :) Hoera!

Conclusie

Windows 10 verschilt van Windows 7 en dat is duidelijk, niet alleen omdat het er anders uitziet en werkt, maar ook omdat allerlei soorten apps en functies van Windows 7 niet meer aanwezig zijn in Windows 10. Of dat een goede zaak is of niet, we ' Ik laat het aan u over om te beslissen. En, als je weet dat er nog andere dingen zijn die in Windows 10 zijn verdwenen, maar nuttig waren in Windows 7, aarzel dan niet om ze ook met ons te delen, in de reacties hieronder.