Tutorial

Hoe alarmen in te stellen, te bewerken en te verwijderen in Windows 10

U hebt waarschijnlijk een miljoen keer alarmen op uw telefoon geplaatst voordat u dat op uw smartphone deed, dus het lijkt misschien alsof er niets interessants aan is. Welnu, het instellen van alarmen op je pc is waarschijnlijk minder gebruikelijk, maar veel nuttiger dan je dacht dat het zou doen. Deze functie werd voor het eerst geïntroduceerd in Windows 8.1 en werd bewaard in Windows 10 met enkele kleine wijzigingen. Dit kan alleen maar het hulpmiddel zijn om uw productiviteit te verhogen, vooral als u veel tijd besteedt aan het gebruik van uw computer. In dit artikel laten we u zien hoe u uw alarmen handmatig kunt beheren, in Windows 10 of met Cortana, die het meeste van het werk alleen zal doen:

OPMERKING: uw alarm klinkt niet wanneer uw pc is uitgeschakeld of in de slaapstand staat. Als uw apparaat echter InstantGo heeft , kunnen uw alarmen klinken wanneer uw Windows 10-computer of apparaat zich in de slaapstand bevindt.

Hoe de alarmen & klok-app te openen in Windows 10

Er zijn een paar eenvoudige methoden die u kunt gebruiken om deze app te openen. Een daarvan is om het startmenu te openen, naar de letter "A" te bladeren en op "Alarmen & klok " te drukken.

Een andere snelle manier om de app te openen is om "alarmen" in het zoekvak van Cortana te typen.

Je kunt Cortana ook vragen om de app te openen door te zeggen "Open alarmen en klok"

Nu, wanneer het app-venster Alarmen en klok opent, gaat u naar het tabblad Alarmen in het bovenste menu.

Hoe een alarm toe te voegen in Windows 10

Als u gewend bent om alarmen in te stellen op uw smartphone, lijkt de procedure mogelijk op elkaar. Klik of tik in het venster Alarmen en klokken op de knop Nieuw in de vorm van een plusteken.

Het eerste dat u kunt doen, is de alarmtijd instellen door het uur en de minuut te selecteren waarop u het alarm wilt activeren.

Gebruik de knoppen Omhoog en Omlaag of blader om de juiste tijd te selecteren. Hieronder ziet u de resterende tijd voordat het alarm klinkt.

Het volgende dat u kunt doen is een naam instellen voor uw nieuwe alarm. Klik of tik op het tekstvak onder Alarmnaam en begin met typen.

Vervolgens kunt u kiezen hoe vaak uw alarm optreedt. Standaard zijn de alarmen ingesteld om slechts één keer te klinken, maar als u wilt dat deze op bepaalde weekdagen klinkt, tikt u eenmaal op om deze optie uit te schakelen en vinkt u de selectievakjes aan naast de dagen die u interesseren.

Nu is het tijd om een ​​melodie voor uw alarm te selecteren. Druk op Geluid en selecteer een melodie in het vervolgkeuzemenu. U kunt naar de beschikbare geluiden luisteren door op de afspeelknop links van de knop te drukken. Helaas kunt u de lijst met geluiden niet aanpassen en kunt u alleen de melodieën in de lijst gebruiken.

U kunt ook de snoozetijd instellen door een tijdframe te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Nadat u alles hebt ingesteld, drukt u ten slotte op de knop Opslaan onder in het app-venster.

Nu is uw alarm ingesteld. U kunt het alarm op elk gewenst moment uitschakelen door op de schakelaar aan de rechterkant van uw alarm te drukken.

In het app-venster Alarms & Klok worden alle alarmen weergegeven die u hebt ingesteld.

Ga naar de volgende pagina van deze zelfstudie voor informatie over het verwijderen van een alarm dat u hebt ingesteld in de app Alarms en klok, leer hoe u uw alarmen kunt beheren met Cortana en wat u moet doen als een alarm klinkt om het te stoppen of in de sluimerstand te zetten.