Beoordeling

Herziening van de TP-LINK TL-WPA8630P AV1200 powerline wifi-kit

Powerline-adapters vormen een goede manier om de netwerkdekking in uw huis of op kantoor uit te breiden, met name in gebieden waar het draadloze signaal van uw router niet wordt bereikt. TP-LINK TL-WPA8630P is een high-end powerline adapterkit die een maximale theoretische bandbreedte van 1200 Mbps belooft. Het is het snelste apparaat in zijn soort in de portfolio van TP-LINK en we waren erg benieuwd wat het te bieden heeft op het gebied van real-life prestaties. Als u ons oordeel over dit apparaat en de service die bij onze tests is geleverd wilt horen, leest u deze review:

Unboxing van de TP-LINK TL-WPA8630P AV1200 Gigabit Passthrough Powerline AC Wi-Fi Kit

De verpakking die wordt gebruikt voor de TP-LINK TL-WPA8630P is vergelijkbaar met die van andere TP-LINK-netwerkproducten. Het gebruikt kalmerende groene kleuren en op de voorkant van de doos ziet u de twee apparaten waaruit de kit bestaat, evenals een lijst met de belangrijkste specificaties.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Op de achterkant van de doos staan ​​handige voorbeelden van hoe u deze kit kunt gebruiken om de netwerkdekking in uw huis uit te breiden.

In het pakket vindt u de volgende elementen: de twee componenten waaruit de kit bestaat (de TP-LINK TL-WPA8630P-extender en de TL-PA8010P-adapter), twee netwerkkabels van elk 6, 56 voet of 2 meter lang, de snelle installatie gids in verschillende talen, technische ondersteuningsinformatie, een visuele handleiding voor het instellen van de kit, de licentie-mededeling die van toepassing is op deze kit en verschillende andere folders met informatie.

Nu u meer weet over de unboxing-ervaring, laten we u eens kijken wat u krijgt met betrekking tot hardwarespecificaties.

Hardwarespecificaties en ontwerp

De TP-LINK TL-WPA8630P powerline-adapterset biedt ondersteuning voor alle moderne draadloze netwerkstandaarden tot 802.11ac. Dit is een dual-band apparaat, dat een totale maximale theoretische bandbreedte van 1200 Mbps belooft: 867 Mbps op de 5 GHz-band en 300 Mbps op de 2, 4 GHz-band (dat is een som van 1167 Mbps, voor het geval je je dit afvraagt).

TP-LINK heeft ondersteuning geboden voor de HomePlug AV2-standaard waarmee de TP-LINK TL-WPA8630P-extender 2x2 MIMO * met Beamforming Technology ondersteunt, wat zich moet vertalen in snelle en stabiele draadloze netwerkverbindingen.

Een andere interessante functie geadverteerd door TP-LINK is Auto-Sync, waarmee gebruikers extra TP-LINK-extenders kunnen toevoegen aan het powerline-netwerk en uniforme synchronisatie-instellingen zoals SSID, wachtwoord, Wi-Fi Schedule en LED Schedule voor alle apparaten die maken het powerline-netwerk.

Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, zijn beide apparaten vrij groot en zwaar: de TL-PA8010P-adapter (aan de linkerkant) weegt 17 ounce of 492 gram, terwijl de TL-WPA8630P-uitbreiding (aan de rechterkant) 30 ounce of 853 gram weegt .

De TL-PA8010P-adapter heeft een Ethernet-poort om deze op de draadloze router aan te sluiten, terwijl de TL-WPA8630P-extender drie Gigabit Ethernet-poorten heeft voor aansluiting van maximaal drie apparaten op het netwerk.

Helaas verstrekt TP-LINK geen informatie over de processor die in deze kit wordt gebruikt, de hoeveelheid RAM of andere soortgelijke informatie. Als je de officiële specificaties van deze kit wilt bekijken, ga dan naar deze pagina: TL-WPA8630P KIT-specificaties.

De TP-LINK TL-WPA8630P Powerline draadloze kit instellen en gebruiken

Om de TP-LINK TL-WPA8630P Powerline draadloze kit in te stellen en te gebruiken, sluit u de TL-PA8010P-adapter aan op uw draadloze router met behulp van een netwerkkabel. Steek hem dan in het stopcontact. Neem de TL-WPA8630P-extender en steek deze in het stopcontact, ergens in de buurt van de adapter. Koppel de twee apparaten met behulp van de knop Pair op elk van hen, te beginnen met de TL-PA8010P-adapter. Zoek vervolgens de Wi-Fi-infokaart die beschikbaar is in de verpakking van de set, zodat u weet hoe u verbinding maakt met de draadloze netwerken die door de kit worden uitgezonden.

Verbind een laptop of een mobiel apparaat met het draadloze netwerk dat door de kit wordt uitgezonden en typ in een webbrowser het IP-adres van de kit. U kunt nu de gebruikersinterface gebruiken om te beheren hoe deze powerline-set werkt.

Als dat uit de weg is, kunt u de TL-WPA8630P-extender verplaatsen naar de locatie waar u het wilt gebruiken.

Terwijl u deze kit beheert, zult u merken dat de gebruikersinterface vrij eenvoudig en mooi is. Het biedt zowel basis- als geavanceerde instellingen en dit zou zowel ervaren gebruikers als beginners tevreden moeten stellen. We raden u ten zeerste aan dat u de twee netwerken die door deze kit worden uitgezonden gedetailleerd configureert, omdat de standaardinstellingen niet de snelste draadloze verbinding bieden die mogelijk is.

Als er een instelling is die u niet begrijpt, kunt u op de knop vraagteken (?) Rechts boven in de beheerinterface drukken en TP-LINK geeft nuttige documentatie weer over wat u op het scherm ziet.

Een andere stap die u moet overwegen, is controleren op firmware-updates en het installeren van de nieuwste beschikbare update. Recente firmware-updates hebben een aantal bugs verholpen en de prestaties van dit apparaat verbeterd. Voordat we al onze tests uitvoerden, hebben we de firmware geüpgraded naar de nieuwste versie die op dat moment beschikbaar was, die u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding.

Een laatste stap die u moet uitvoeren, is het wijzigen van de standaardgebruikersnaam en het wachtwoord voor het beheer van deze powerline-kit. Het gebruik van admin / admin is erg onveilig en kan u blootstellen aan risico's die gemakkelijk worden vermeden.

Over het algemeen hebben we genoten van de configuratie-ervaring. De gebruikersinterface is vrij eenvoudig, de documentatie is goed geschreven en we hadden toegang tot de configuratie-opties die we verwachtten. Het enige belangrijke nadeel is dat het alleen in het Engels beschikbaar is.

Als u de webinterface niet gebruikt voor het beheer van de TP-LINK TL-WPA8630P powerline-kit, kunt u het TP-LINK PLC-hulpprogramma voor Windows installeren. Het is een gratis app die WinPcap moet installeren om volledig te kunnen worden gebruikt.

De gebruikersinterface is zeer minimalistisch en biedt eenvoudige toegang tot verschillende configuratie-opties voor elk apparaat dat deel uitmaakt van de powerline-kit.

U kunt ook de tpPLC mobiele app voor Android en iOS op uw smartphone installeren, waarmee u uw kit gemakkelijk kunt beheren. Hieronder ziet u een screenshot van de gebruikersinterface en enkele van de configuratieopties die beschikbaar zijn.

Over het algemeen waren we tevreden over hoe TP-LINK TL-WPA8630P werkte, zijn stabiliteit en snelheid. We hadden geen problemen bij het aansluiten van onze apparaten, in streaming media en het delen van bestanden en mappen. De prestaties waren ook uitstekend, zoals je kunt zien in de volgende twee secties van deze recensie.

Als je wilt weten hoe snel deze powerline-kit is, de real-life overdrachtssnelheden die het biedt en de extra functies die nuttig voor je kunnen zijn, ga dan naar de tweede pagina van deze recensie met behulp van de navigatieknoppen hieronder.