TP-Link is vooral bekend om zijn draadloze routers en netwerkapparatuur. Niet veel mensen weten dat het bedrijf heeft besloten ook smartphones te produceren. In de afgelopen maanden hebben we hun Neffos X1-smartphone bekeken en waren we indertijd tevreden met wat het te bieden had. Onlangs heeft het bedrijf ons gestuurd voor het testen van hun kleinere Neffos X1 Lite-smartphone met Android 7 Nougat. We waren benieuwd of dit een goede smartphone is en wat het verschil is, anders dan de prijs, tussen dit model en zijn grotere broer. Als u op zoek bent naar een ultra-budget smartphone, lees dan deze review voor de TP-Link Neffos X1 Lite:
Waar is de TP-Link Neffos X1 Lite-smartphone goed in?
De TP-Link Neffos X1 Lite-smartphone is een geschikte keuze voor:
- Essentiële smartphonebehoeften zoals bellen, surfen op internet of sociale media
- Mensen die niet veel geld willen uitgeven aan een smartphone
- Gebruikers die een goed uitziende smartphone willen voor een kleine prijs
Voors en tegens
Dit is wat we leuk vonden aan de TP-Link Neffos X1 Lite:
Waar te kopen
Koop nu- Bijna iedereen kan deze smartphone betalen
- Het ziet er goed uit voor een smartphone die zo betaalbaar is
- Het heeft een verrassend goede bouwkwaliteit en een metalen behuizing
- Het heeft een vingerafdruklezer voor comfort en veiligheid
- Het is een Dual SIM-smartphone en werkt met 4G LTE mobiele netwerken
- Het wordt geleverd met Android 7 Nougat
- Er zijn maar weinig nutteloze apps op gebundeld
Er zijn ook enkele minder positieve aspecten:
- De hardware op deze smartphone is te weinig krachtig en dat betekent dat hij na verloop van tijd waarschijnlijk langzamer wordt
- Het is geen goede keuze voor het maken van foto's of het filmen van video's
- Gamen is een slechte ervaring op deze smartphone
- De mobiele ontvangst kan beter zijn
Vonnis
TP-Link Neffos X1 Lite is geen perfecte smartphone en dit is te verwachten van de meest betaalbare apparaten. Als je echter kijkt naar het hele pakket en wat je krijgt voor een klein bedrag, is TP-Link Neffos X1 Lite een koopje. Je krijgt een verrassend goede bouwkwaliteit, een goed uitziende smartphone, een vingerafdruklezer, Android 7 Nougat en kleine bloatware. Er moesten echter enkele compromissen worden gesloten om de kosten laag te houden. Als gevolg hiervan bevinden de processor en de grafische chip zich aan de onderkant van het prestatiespectrum (hoewel ze beter presteren dan op andere smartphones met een vergelijkbare prijs) en is de camera op zijn best gemiddeld. Het grootste nadeel is echter de ontvangst van het mobiele signaal, wat beter had gekund. Dit probleem is de enige reden waarom we deze smartphone niet onze maximale beoordeling hebben gegeven.
Hardwarespecificaties en verpakking
De TP-Link Neffos X1 Lite wordt geleverd in een mooie witte doos gemaakt van glanzend karton. Op de bovenkant van de doos staat een grote X gemaakt van gegraveerde dunne lijnen en de Neffos X1 Lite- naam is gedrukt in gouden inkt.
Onderaan kunt u de belangrijkste hardwarespecificaties en andere technische informatie bekijken. Open het pakket en u ontmoet uw nieuwe TP-Link Neffos X1 Lite-smartphone bovenop een papierlade.
In de doos, onder de smartphone, vindt u ook de meegeleverde accessoires en documenten: de oplader en de afneembare USB naar micro USB 2.0-kabel, een pinnetje gebruikt voor het uitwerpen van de SIM-kaarten, de snelstartgids, garantiemelding, verklaring van overeenstemming en de veiligheidskennisgeving.
TP-Link Neffos X1 Lite-smartphone is vervaardigd in twee kleurenvariaties: Cloud Grey en Sunrise Gold. Het model dat we hebben getest, is het grijze model.
Deze smartphone heeft een 5-inch scherm met een 720p HD-schermresolutie van 1280 bij 720 pixels en een pixeldichtheid van 293, 7 ppi. Het display maakt gebruik van IPS-technologie (In-Plane Switching), zodat de kijkhoeken breed zijn en de kleuren dicht bij natuurlijk moeten zijn, hoewel niet zo levendig als wat u op AMOLED-schermen ziet. Het scherm wordt beschermd door 2.5D krasbestendig gebogen glas.
Aan de binnenkant wordt de TP-Link Neffos X1 Lite gevoed door een achtkernige Cortex-A53-processor op 1, 5 GHz, op een MediaTek MT6750-chipset. Het videodeel wordt afgehandeld door een grafische Mali-T860MP2-chip van 520 MHZ. Wat betreft het geheugen, de smartphone heeft 2 GB RAM en 16 GB aan interne flash-opslagruimte. U kunt ook de opslagruimte uitbreiden door een microSD-kaart toe te voegen met een maximale grootte van 128 GB.
Dit is een Dual SIM-smartphone, wat betekent dat u twee verschillende simkaarten tegelijk kunt gebruiken (beide moeten nano-simkaarten zijn). Hoewel beide SIM-kaarten verbinding kunnen maken met 3G WCDMA of 4G LTE, kan er maar één tegelijkertijd op 3G / 4G worden aangesloten. De smartphone werkt in een Dual SIM Dual Standby-implementatie, wat betekent dat zelfs als beide SIM-kaarten actief zijn wanneer u ze niet gebruikt, als u eenmaal een gesprek op een van hen neemt, het andere inactief wordt. Als u bovendien een microSD-kaart aan de smartphone toevoegt om de opslagruimte te vergroten, neemt deze de secundaire SIM-kaartsleuf in beslag, wat betekent dat u niet in staat zult zijn om twee SIM-kaarten op uw smartphone te gebruiken.
De camera aan de achterzijde van de TP-Link Neffos X1 Lite-smartphone heeft 13 megapixels, een diafragma van fsn / 2, 0, autofocus met fasedetectie en een dubbele LED-flitser bij weinig licht. Aan de voorkant krijg je een selfie-camera van 5 megapixels met een groothoeklens van 84 °.
TP-Link Neffos X1 Lite profiteert van de informatie die het verzamelt uit een reeks sensoren: kompas, gyroscoopsensor, accelerometer, omgevingslichtsensor, nabijheidssensor en vingerafdruklezer. Het lijkt erop dat meer low-budget smartphones tegenwoordig vingerafdruklezers krijgen en dat is geweldig.
Om verbinding te maken met het internet en andere apparaten, heeft de TP-Link Neffos X1 Lite een Wi-Fi-chip die compatibel is met de Wi-Fi 802.11a / b / g / n-normen en verbinding kan maken met zowel 2, 4 GHz als 5 GHz draadloze netwerken . Daarnaast heeft de smartphone ook een ingebouwde Bluetooth 4.1-chip.
De TP-Link Neffos X1 Lite smartphone krijgt zijn autonomie van een ingebouwde niet-verwijderbare batterij met een capaciteit van 2550 mAh.
Wat betreft de afmeting, moet u weten dat de TP-Link Neffos X1 Lite vrij klein en dun is. De afmetingen zijn 5.61 inches (142.6 mm) lang, 2.80 inch (71.2 mm) in breedte en 0.33 inch (8.5 mm) in dikte. Hij weegt 4, 86 ounce of 138 gram.
Ga voor meer informatie over de hardwarespecificaties en functies van de TP-Link Neffos X1 Lite naar deze webpagina: TP-Link Neffos X1 Lite-specificaties.
Ontwerp en bouwkwaliteit
De TP-Link Neffos X1 Lite-smartphone is een apparaat voor lage budgetten. Dat komt echter niet tot uiting in de ontwerp- en bouwkwaliteit. Naar onze mening ziet deze smartphone er goed uit en zou je hem gemakkelijk kunnen verwarren met een mid-range apparaat. De smartphone is gemaakt van metaal en heeft een unibody-ontwerp met symmetrische elementen, wat betekent dat het gemakkelijk te gebruiken is met beide handen, ongeacht uw voorkeur.
De achterkant van het apparaat heeft een metalen kap die naar de randen toe kromt, waardoor je de indruk krijgt dat de smartphone dunner is dan hij is. De zijdeachtige afwerking op de rug en het gebogen ontwerp zorgen ervoor dat de smartphone perfect in je handpalm past.
Aan de voorkant van de smartphone krijg je dankzij het 2.5D glas van TP-Link hetzelfde gebruiksvriendelijke ontwerp met gebogen randen, waardoor de smartphone natuurlijk aanvoelt om in de hand te houden.
Op de voorkant van de TP-Link Neffos X1 Lite, naar de bovenkant, bevindt zich de oorluidspreker, de camera aan de voorkant en, aan de linkerkant, een kleine LED die oplicht en van kleur verandert afhankelijk van de meldingen die u ontvangt. Aan de bovenkant, aan de rand van de smartphone, vindt u ook de 3, 5 mm-audioaansluiting die wordt gebruikt voor hoofdtelefoons.
Het onderste gebied aan de voorzijde bevat de standaard Android-knoppen: Back-, Home- en recente apps . Wij vinden het leuk dat TP-Link Neffos X1 Lite u de mogelijkheid geeft om de volgorde te configureren die u verkiest, met behulp van de instellingen die beschikbaar zijn in het besturingssysteem. Aan de onderkant vindt u ook de micro USB 2.0-poort en, aan beide zijden, de roosters voor de luidspreker en microfoon.
Aan de linkerkant van de smartphone is er maar één ding te vinden: de ondersteuning voor simkaarten. Om het eruit te halen, moet u de pin-ejector uit het pakket van de smartphone of een paperclip gebruiken die u op uw bureau hebt.
Aan de rechterkant, TP-Link Neffos X1 Lite heeft zijn aan / uit-knop en volumeknop, die zich in dezelfde positie bevindt als op de meeste Android-smartphones, iets naar boven toe. U zou geen problemen moeten hebben om ze gemakkelijk te vinden.
Op de achterkant van de smartphone bevindt zich de cameramodule met zijn dubbele LED-flitser naar boven gericht. Ook in hetzelfde gebied, dat symmetrisch is geplaatst, bevindt zich de ronde vingerafdruklezer die enigszins in de behuizing is verzonken. Dat maakt het gemakkelijk om de camera te identificeren en van de camera te onderscheiden wanneer u niet naar de achterkant van de smartphone kijkt. Onder deze elementen ziet u ook de merknaam neffos in donkergrijs afgedrukt.
De TP-Link Neffos X1 Lite is een Android-smartphone die is gericht op mensen met een laag budget. Het bedrijf heeft echter geen compromissen gesloten als het gaat om een goed ontwerp en de ingebouwde kwaliteit van dit apparaat. Ze zijn verrassend goed voor zo'n betaalbaar apparaat.
Lees de tweede pagina van deze recensie als u meer wilt weten over de smartphone-ervaring van TP-Link Neffos X1 Lite, de camera, gebundelde apps en prestaties in benchmarks.