Tutorial

Windows Defender in Windows 8 en Windows 7 - Wat is nieuw en anders?

Windows Defender is een antimalware-scanner die al sinds Windows Vista in Windows is ingebakken. Gebruikers kunnen het kennen en afwijzen als een lichtgewicht spyware-scanner die nuttig is, maar in geen geval uitgebreid. Dat gold voor de oude Windows Defender ; het kan nooit worden gebruikt als een enkel middel voor bescherming tegen malware, maar dat is niet waar voor de versie die is opgenomen in Windows 8. Daarom hebben we besloten om een ​​meer gedetailleerde vergelijking te maken en te laten zien wat er anders is aan de nieuwe versie van Windows Defender in vergelijking met degene die is opgenomen in Windows 7 of Windows Vista.

Ik zou willen beginnen met de verschillen die zichtbaar zijn voor het blote oog, voordat ik inga op de meer technische details. Wat merk je waarschijnlijk als je de nieuwe versie van Windows Defender gebruikt ?

Eerste blik Vergelijking van Windows Defender in Windows 8 versus Windows 7

De eerste keer dat u de nieuwe Windows Defender opent, ziet u meteen dat deze nogal veranderd is. De oude versie was erg utilitair. De hoofdpagina bevat veel informatie over de huidige status van uw computer.

De nieuwe versie maakt gebruik van de interface van Microsoft Security Essentials . U zult merken dat het esthetisch aantrekkelijker is dan zijn voorganger en bevat besturingselementen voor een systeemscan direct op de hoofdpagina.

Triggering van scans in beide versies van Windows Defender

In de oudere versie van Windows Defender kunt u een snelle scan voor spyware activeren door op de scanknop boven in het toepassingsvenster te klikken.

U kunt ook op de pijl omlaag naast de scanknop klikken om een ​​snelle, volledige of aangepaste scan te selecteren.

Met de nieuwe Windows Defender kunt u een scan rechtstreeks vanaf het tabblad Start activeren. Selecteer uw scantype en klik of tik op "Nu scannen" .

U hebt ook de mogelijkheid om een ​​quick scan te starten zonder zelfs de applicatie te openen. Zoek eenvoudig naar een virusscan op het startscherm, selecteer "Instellingen" en klik of tik op "Scannen op malware en andere mogelijk ongewenste software".

Hoewel beide toepassingen eenvoudig te gebruiken zijn, moet u niet vergeten dat alle scans niet hetzelfde zijn. Hoewel het gemakkelijk is om de oude Windows Defender op gang te krijgen, zult u minder profiteren van de resultaten. Beide programma's geven hits voor spyware en verdachte applicaties, maar de nieuwe versie vangt ook virussen op.

Scans plannen in beide versies van Windows Defender

Een andere belangrijke functie voor elke malwarescanningstoepassing is de mogelijkheid om een ​​scan zo in te stellen dat deze zelfstandig wordt uitgevoerd. Hiermee kunt u de toepassing configureren en vervolgens vergeten. Hoewel beide versies deze service bieden, gaan ze op heel verschillende manieren te werk.

In de oudere versies van Windows Defender kunt u snel en eenvoudig een scan plannen. U klikt eenvoudig op 'Extra' op de hoofdpagina van de app, klikt op 'Opties' en selecteert vervolgens 'Automatisch mijn computer scannen'. Configureer de scan en klik op 'Opslaan'.

Helaas is de moderne Windows Defender niet zo eenvoudig. Hoewel u een scan kunt plannen, vindt u de optie niet om dit vanuit de toepassing zelf te doen. In plaats daarvan moet u de Taakplanner gebruiken . Dit proces is hier iets te ingewikkeld voor. We hebben een artikel geschreven dat het in detail behandelt. Bekijk het hier: Hoe een virusscan plannen met de ingebouwde antivirus van Windows 8

Zoals u kunt zien, is het plannen van een scan in de nieuwste versie van Windows Defender een beetje een proces. Het is een gedoe, maar je hoeft het maar één keer te doen en het is de moeite waard.

Een versievergelijking van Windows Defender in Windows 8 & Windows 7

Kijkend dat de versie-informatie getoond in het Over venster enkele interessante feiten onthult.

Windows Defender in Windows 8 heeft twee extra informatievelden: de Antimalware Client-versie en de Antivirus-definitie.

Beide producten hebben vergelijkbare versies voor hun antispyware-engine en definities, wat betekent dat ze vergelijkbare antispywarebescherming zullen bieden.

De antivirusbescherming is de belangrijkste differentiator van de Windows Defender- client in Windows 8.

Gedetailleerde functie vergelijking tussen oude en nieuwe Windows Defender

Nu we klaar zijn met het visuele overzicht van wat er anders is tussen de twee versies, laten we eens kijken naar nog meer details en een functie maken door functie-vergelijking:

Conclusie

Beide versies van Windows Defender zijn eenvoudige applicaties die hun doel goed dienen. Voor Vista- en Windows 7-gebruikers is het een goede tweede verdedigingslinie. Maar je hebt een echte virusscanner nodig om je systeem volledig te beschermen. Voor Windows 8-gebruikers zal Windows Defender uw elementaire behoeften op het gebied van malwarebescherming dekken. Raadpleeg de hieronder aanbevolen artikelen voor meer informatie over Windows Defender .