Anders

Welke Windows 10 moet ik krijgen? Moet ik Windows 10 Home, Pro of OEM kopen? Waar is de goedkoopste?

U bent geïnteresseerd in Windows 10 en u wilt weten hoe u het voor een betaalbare prijs kunt kopen. Kun je het gratis krijgen? Dat kan, maar alleen als u een nieuwe pc of apparaat koopt met Windows voorgeïnstalleerd. Wat als u Windows 10 voor uw bestaande computers wilt aanschaffen? Waar kun je het kopen en hoeveel kost het jou? Welke versie van Windows 10 moet u ook kopen? De antwoorden op deze vragen zijn niet zo voor de hand liggend, en je moet een beetje onderzoek doen om ze te beantwoorden. Om het je wat eenvoudiger te maken, hebben we wat onderzoek voor je gedaan. Hier kunt u Windows 10 voor een lagere prijs kopen:

Koop Windows 10 niet rechtstreeks bij Microsoft. Je betaalt het meest!

Als u de prijzen voor Windows 10-licenties in Microsoft Stores vergelijkt met die in online winkels, zoals Amazon of Newegg, merkt u dat Microsoft de hoogste prijzen heeft. We hebben een vergelijking voor u gemaakt, in de onderstaande tabel, gedateerd 25 juli 2018.

Je ziet meteen dat je tien dollar of meer kunt besparen als je Windows 10 koopt van andere winkels. Microsoft verkoopt ook geen OEM-schijven met Windows 10-licenties, waardoor u nog meer geld kunt besparen.

Waar kunt u Windows 10 kopen: de beste aanbiedingen online

We hebben Amazon.com, Newegg en Amazon UK geanalyseerd en we hebben de beste aanbiedingen voor Windows 10-licenties gevonden. Blader door de onderstaande links om te profiteren van ons onderzoek:

  • Windows 10 Home - Download : het wordt verkocht voor $ 109, 99 op Amazon en Newegg, en je krijgt een echte productsleutel wanneer je het koopt. In het VK wordt het voor £ 84, 88 verkocht op Amazon.co.uk.
  • Windows 10 Home - USB Flash Drive : het wordt verkocht voor $ 116, 95 op Amazon en op $ 117.02 op Newegg. U koopt een USB-flashstation met de Windows 10 Home-installatie en de productsleutel.
  • Windows 10 Home - System Builder OEM : OEM-versies hebben meestal de meest betaalbare prijs. Het is bijvoorbeeld $ 99, 99 op Amazon en Newegg. Hoewel deze versie minder kost dan de andere twee, krijgt u een kopie die is bedoeld voor pre-installatie op een nieuwe pc en kan niet worden overgebracht naar een andere computer eenmaal geïnstalleerd. Het is een goede optie als u van plan bent om Windows 10 Home nog vele jaren op dezelfde pc te gebruiken.

Als u geïnteresseerd bent in Windows 10 Pro, vindt u hier de beste aanbiedingen die we voor u kunnen vinden:

  • Windows 10 Pro - Downloaden : het kost $ 189, 99 op Amazon en Newegg. In het Verenigd Koninkrijk wordt het verkocht voor £ 151.29 op Amazon.co.uk.
  • Windows 10 Pro - USB Flash Drive : het wordt verkocht voor $ 175, 16 op Amazon en $ 199, 99 op Newegg. U koopt een USB-flashstation met de installatie van Windows 10 Pro en de productsleutel.
  • Windows 10 Pro - OEM : het wordt verkocht voor $ 143, 49 op Amazon en $ 142, 99 op Newegg. In het Verenigd Koninkrijk wordt het verkocht voor £ 125, 99 op Amazon.co.uk. Hoewel deze versie minder kost dan de andere twee, krijgt u een kopie die is bedoeld voor pre-installatie op een nieuwe pc en kan niet worden overgebracht naar een andere computer eenmaal geïnstalleerd. Het is alleen een goede optie als u van plan bent om Windows 10 Pro nog vele jaren op dezelfde pc te gebruiken.

Wat is het verschil tussen een download, een USB Flash Drive of een OEM-licentie voor System Builder voor Windows 10?

Wanneer u een downloadversie koopt, krijgt u een productsleutel voor Windows 10. Vervolgens moet u zelf een ISO-afbeelding downloaden en vervolgens de sleutel gebruiken die u hebt aangeschaft om Windows 10 Home of Pro te installeren. Lees deze handleiding voor informatie over het downloaden van een ISO-image met de Windows 10-installatie: Windows 10 downloaden en uw installatiemedia maken.

Wanneer u een OEM-versie koopt, krijgt u een productsleutel of een installatieschijf met een productsleutel voor OEM-systemen. OEM betekent Original Equipment Manufacturer en verwijst naar bedrijven die computers produceren. Een OEM-licentie is alleen bedoeld voor gebruik op pc waarop Windows 10 is geïnstalleerd. Het is niet overdraagbaar naar een andere computer. De andere soorten licentiesleutels zijn overdraagbaar naar een andere computer, zolang de oude computer na de overdracht van de licentie niet meer wordt gebruikt. Als u de OEM-versie koopt en u krijgt ook een installatieschijf, volgt hier een handleiding voor het installeren van Windows 10 op uw pc: Windows 10 installeren met een verkoopdiskette, een ISO-image of een flashstation.

De USB Flash Drive-versie wordt geleverd op een USB-geheugenstick met de Windows 10-instellingen en de activeringssleutel.

Welke versie van Windows 10 moet je kopen? 64 bit of 32 bit? Thuis of Pro?

Allereerst raden we aan om te kiezen voor de 64-bits versies van Windows 10 en niet voor de 32-bits versies. U krijgt verbeterde beveiliging en de mogelijkheid om met meer RAM te werken. Koppel dit aan het feit dat apps en games beter werken bij gebruik van 64-bit en de keuze is duidelijk.

Moet je Windows 10 Home of Windows 10 Pro kopen? Als u een thuisgebruiker bent, moet Windows 10 Home goed genoeg zijn voor uw behoeften. Soms kunt u Windows 10 Pro tegen een vergelijkbare prijs vinden vanwege speciale aanbiedingen. Als dat het geval is, aarzel dan niet om Windows 10 Pro te kopen. De extra's zijn de volgende: BitLocker-codering, Hyper-V voor het gebruik van virtuele machines, Extern bureaublad, de mogelijkheid om lid te worden van Active Directories, de mogelijkheid om Windows 10-updates uit te stellen en meer. Voor een meer gedetailleerde vergelijking van de functies in Windows 10 Home vs. Windows 10 Pro, lees dit schema op Wikipedia. Windows 10 Pro is een uitstekende keuze als u een technisch persoon bent die veel van de extra functies gebruikt die zijn inbegrepen.

Pas op voor aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn

Bij het doen van dit onderzoek vonden we veel aanbiedingen die te mooi waren om waar te zijn. We hebben bijvoorbeeld een Windows 10 Pro-licentie gevonden die wordt verkocht voor Windows 10 Home-prijzen. Wanneer u dergelijke aanbiedingen ziet, weersta dan de verleiding om iets te kopen en een beetje onderzoek te doen. Als je de opmerkingen van andere mensen bekijkt, zie je dat die aanbiedingen vals zijn en krijg je illegale productcodes voor je geld, die niet kunnen worden geactiveerd.

Andere licenties kosten slechts een paar dollars. Als u in dat geval de kleine lettertjes niet leest, ziet u mogelijk dat u net een herstelschijf hebt gekocht voor Windows 10 Home en niet een schijf met de Windows 10 Home-installatie en de activeringssleutel. U kunt gratis een herstelschijf maken als u deze zelfstudie volgt: Wat is een systeemherstelschijf en hoe u een schijf maakt in Windows.

Conclusie

Zoals je kunt zien, heb je veel opties om Windows 10 te kopen. De prijzen variëren afhankelijk van de aanbiedingen die actief zijn op het moment dat je dit artikel aan het lezen bent. Aarzel niet om te beginnen met zoeken naar de beste aanbieding met behulp van de links die we hebben verstrekt. Als een disclaimer, als u aankopen doet met behulp van de links die wij hebben gedeeld, ontvangen we een kleine commissie van uw aankoop om een ​​deel van het werk dat we doen aan Digital Citizen te financieren. We stellen uw steun op prijs en aarzel niet om een ​​opmerking achter te laten als u vragen of problemen heeft.