Anders

Wat is nieuw in Office 2016 en Office 365? Waar kun je ze kopen?

Eerder dit jaar lanceerde Microsoft de nieuwe versie van zijn Office-suite, Microsoft Office 2016, voor meerdere platforms. De versie voor Windows-gebruikers kwam uit op 22 september en is nu beschikbaar voor download en gebruik voor Office 365-abonnees. Het is ook verkrijgbaar in de detailhandel. We dachten dat het een goed idee zou zijn om je te vertellen over de belangrijkste nieuwe functies van deze nieuwe versie en de belangrijkste verbeteringen die zijn geïntroduceerd door Microsoft Office 2016. We beschrijven ook de beschikbare edities en waar je ze kunt kopen. Dus, als u meer wilt weten over de nieuwste Office-suite van Microsoft, lees dan dit artikel:

Wat is nieuw in Microsoft Office 2016 en Office 365?

Microsoft Office 2016 is de nieuwste versie van Office met de volgende toepassingen: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher en Access. Wanneer u Microsoft Office 2016 koopt, verloopt uw ​​licentie nooit en kunt u deze in theorie voor eeuwig gebruiken, zolang u de hardwareconfiguratie van uw pc niet op zinvolle wijze wijzigt.

Office 365 biedt nu de Microsoft Office 2016-suite als een service. U betaalt het maandelijks of jaarlijks en u krijgt ook andere voordelen. Een daarvan is dat je altijd de nieuwste Office-versie hebt op de apparaten waarop je hem gebruikt. Als u stopt met betalen voor het abonnement, vervalt uw toegang tot Office-toepassingen en de aanvullende services die daarmee zijn meegeleverd.

Microsoft Office 2016 biedt veel nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van eerdere versies. Hier zijn er slechts een paar:

 • Met Microsoft Office-apps kunt u documenten, spreadsheets, presentaties en allerlei soorten bestanden rechtstreeks in de cloud maken, bewerken en gebruiken met behulp van OneDrive.
 • U kunt nu in realtime werken aan uw Word- of PowerPoint-bestanden in samenwerking met anderen, ongeacht het apparaat dat u gebruikt. En je kunt in realtime zien wat de andere co-auteurs doen in je Word-documenten.
 • Het delen van uw documenten is eenvoudiger - u hoeft alleen maar op de Share-knop te drukken. U kunt ook zien wie toegang heeft tot uw Office-bestand en wie erin werkt.
 • Microsoft Office 2016 bevat nieuwe diagramtypen: Treemap, Waterfall, Pareto, Histogram, Box and Whisker en Sunburst.
 • Word, Excel en PowerPoint hebben nu een beter versiegeschiedenissysteem waarmee u eenvoudig eerdere versies van uw bestanden kunt bekijken, terwijl u samenwerkt met andere mensen.
 • Met OneNote kunt u uw notebooks met andere mensen delen, mits u uw notebooks op OneDrive hebt opgeslagen of verplaatst.

We hebben u alleen enkele van de belangrijkste nieuwe functies laten zien die Microsoft Office 2016 ons heeft gebracht. Er zijn echter nog veel meer nieuwe dingen die ons helpen om productiever te zijn en, als u meer wilt weten over hen, kunt u controleer deze officiële aankondiging door Microsoft: What's New en Improved in Office 2016.

Wat is deze Sway waarover ik heb gehoord?

Hoewel het geen deel uitmaakt van de nieuwe Microsoft Office 2016-suite van apps, willen we ook Sway vermelden - een nieuwe Office-gerelateerde app van Microsoft. Deze app is ontworpen om u te helpen bij het maken van digitale verhalen, net zoals PowerPoint, maar met een focus op het helpen creëren, presenteren of delen van ideeën, concepten, interactieve rapporten, presentaties, persoonlijke verhalen en meer. In tegenstelling tot PowerPoint, dat is ontworpen om u te helpen bij het maken en presenteren van presentaties voor een groot publiek, is Sway meer een app op het scherm, ontworpen om u uw inhoud te laten zien aan een kleiner publiek, of beter nog, om het online met anderen te delen . Sway van Microsoft is beschikbaar als onderdeel van de Office Online-services of als een downloadbare app voor Windows 10-apparaten, iPad-tablets en iPhones. We verwachten ook een versie van de app voor de komende Windows 10 Mobile. Als je meer informatie over Sway wilt, kijk dan op de officiële webpagina, hier: Sway.com.

Wij zijn van mening dat Microsoft Sway niet heeft opgenomen in de Microsoft Office 2016-suite omdat deze app nog steeds wordt ontwikkeld en verbeterd. Het voelt meer als een bèta en het zal hoogstwaarschijnlijk worden opgenomen in Microsoft Office 2017.

Op welke apparaten kan ik Microsoft Office 2016 en Office 365 gebruiken?

De Microsoft Office-suite is beschikbaar om te downloaden en op een groot aantal platforms en apparaten te installeren. Je kunt het op Windows-laptops, desktops en 2-in-1's installeren, je kunt het op Macs, op Windows- of Android-tablets, op iPads, op Android-smartphones en op iPhones installeren en als je een Windows Phone hebt, dan ben je al heb Microsoft Office erop.

U moet echter weten dat niet alle apps in het volledige Microsoft Office-pakket beschikbaar zijn op elk platform. Als u bijvoorbeeld een Android-smartphone of een Windows Phone gebruikt, kunt u alleen Word, Excel, PowerPoint en OneNote downloaden, installeren en gebruiken.

Welke zijn de beschikbare edities van Microsoft Office 2016 en Office 365?

Zoals verwacht zijn Microsoft Office 2016 en Office 365 beschikbaar in meerdere edities, elk ontworpen om aan de behoeften van bepaalde typen gebruikers te voldoen. Dat is goed, want als je bijvoorbeeld maar één licentie nodig hebt op slechts één pc, dan kun je alleen dat kopen. Als u Microsoft Office ook nodig heeft voor uw vrouw, man, kinderen, enzovoort, kunt u ervoor kiezen om een ​​startversie te kopen die door maximaal vijf gebruikers tegelijkertijd kan worden gebruikt. Hier is de lijst met alle beschikbare edities van Microsoft Office 2016 en Office 365:

 • Office 365 Home - kan worden geïnstalleerd op maximaal 5 pc's of 5 Macs en op 5 tablets en 5 smartphones per huishouden (meerdere gebruikers kunnen het gebruiken). Het bevat de toepassingen die u zou vinden in Microsoft Office 2016: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher en Access. Bovendien biedt het 1 TB extra OneDrive-opslag voor elk van de 5 gebruikers, 60 minuten / maand Skype-telefoongesprekken en permanente upgrades naar de nieuwste Office-versie, voor de hele levensduur van het abonnement.
 • Office 365 Personal - kan worden geïnstalleerd op 1 pc of Mac, en op 1 tablet en 1 telefoon, op slechts 1 gebruiker. Anders dan dat omvat dit abonnement alle andere functies van Office 365 Home .
 • Office Home & Student 2016 - kan worden gekocht als een eenmalige aankoop (geen abonnement hier). Het bevat Word, Excel, PowerPoint en OneNote en het kan op slechts 1 pc worden geïnstalleerd. Deze editie bevat ook 15 GB OneDrive cloudopslag.
 • Office Home & Business 2016 - identiek aan Office Home & Student 2016, behalve dat het ook Outlook bevat.
 • Office Professional 2016 - is identiek aan Office Home & Business 2016, maar bevat ook Publisher en A ccess .

Waar kan ik Microsoft Office 2016 of Office 365 kopen?

Microsoft Office 2016 en Office 365 kunnen op veel plaatsen en op verschillende manieren worden gekocht. We zijn echter van mening dat de beste plaatsen om software te kopen, de officiële winkels van Microsoft zijn of bekende online winkels, die een goede reputatie hebben. Koop Microsoft Office 2016 of Office 365 via de Office.com-website of koop het bij een gerenommeerde online winkel als Amazon.

Als u Office 2016 of Office 365 liever rechtstreeks bij Microsoft koopt, gaat u naar deze website en kiest u de gewenste editie: Kies uw kantoor.

Het is echter mogelijk dat sommige versies van Microsoft Office 2016 en Office 365 goedkoper worden verkocht op Amazon, dus u moet ook rekening houden met deze links:

 • Koop Microsoft Office bij Amazon US:
 • Microsoft Office 365 Home 1 jaar | 5 PC of 5 Mac Key Card - $ 99, 00
 • Microsoft Office 365 Personal 1 Year | PC of Mac Key Card - $ 64, 49
 • Microsoft Office Thuis en Studenten 2016 | PC Key Card - $ 129, 99
 • Microsoft Office Home en Business 2016 | PC Key Card - $ 197, 99
 • Koop Microsoft Office van Amazon UK:
 • Microsoft Office 365 Home, License Card, 5 gebruikers, 1 jaar abonnement (pc / Mac) - £ 63, 23
 • Microsoft Office 365 Personal - 1 gebruiker - Abonnement van 1 jaar (pc / Mac) - £ 43, 98
 • Microsoft Office Thuis en studenten 2016 - Licentiecode (pc) - £ 108, 26
 • Microsoft Office Home en Business 2016 - Licentiesleutel (pc) - £ 180, 30

Conclusie

Microsoft Office is al geruime tijd de industriestandaard als het gaat om Office-productiviteits-apps. Er zijn waarschijnlijk maar heel weinig mensen die niets over Office gehoord hebben of die ten minste één Office-app in hun professionele leven gebruiken. Hopelijk heeft dit artikel je voldoende informatie gegeven om te beslissen of je Microsoft Office 2016 of Office 365 wilt kopen of niet. Als u vragen hebt die nog steeds onbeantwoord zijn, aarzel dan niet om het onderstaande formulier in te vullen.