Anders

6 gratis apps die u helpen uw verloren Windows-productsleutel te vinden

Als u uw Windows-licentiecode bent kwijtgeraakt, kunt u deze nog steeds herstellen van de computer of het apparaat waarop deze is geïnstalleerd. Wat is de gemakkelijkste en snelste manier om uw Windows-productsleutel te vinden? Het antwoord is om een ​​desktop-app te gebruiken die de productcode van Windows kan zoeken en weergeven. Het probleem is dat er veel programma's van dit type op het internet staan ​​en niet allemaal goed zijn. Daarom hebben we besloten om een ​​paar van hen te testen en die te identificeren die het beste werken voor alle moderne versies van Windows: Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10. Je weet nooit wanneer je je verloren licentiesleutel moet herstellen, dus laten we aan de slag gaan met onze vergelijking:

1. Herstel uw productcode van Windows met Belarc Advisor

Belarc Advisor is een gratis programma dat u kunt downloaden en op uw computer kunt installeren. Het toont niet alleen uw Windows-licentiesleutel, maar het geeft ook een gedetailleerd profiel van uw geïnstalleerde software en hardware, netwerkinventaris, ontbrekende Microsoft-hotfixes, antivirusstatus en beveiligingsbenchmarks.

Wanneer u het uitvoert, besteedt het nogal wat tijd aan het analyseren van het lokale netwerk van uw computer of apparaat.

Als u klaar bent, worden de resultaten weergegeven op een lokale webpagina. Het geeft veel informatie weer en je zou je in het begin misschien verloren voelen.

Als je goed kijkt, vind je aan de linkerkant een link met de naam Softwarelicenties, waarmee je naar het gedeelte met dezelfde naam gaat. Daar vindt u verschillende softwarelicenties, waaronder die voor uw Windows-installatie.

2. Herstel uw productcode van Windows met Magical Jelly Bean Keyfinder

Magical Jelly Bean Keyfinder heeft een heel rare naam maar het is een gratis programma en het werkt. Let er bij het installeren op, want het probeert ook enkele webbrowser-extensies te installeren die advertenties en "winkelaanbiedingen" weergeven. Dat wil je waarschijnlijk niet op je computer.

Magical Jelly Bean Keyfinder is een zeer eenvoudige interface en geeft uw Windows-product in slechts enkele seconden weer.

3. Herstel uw productcode van Windows met ProduKey

ProduKey is een klein hulpprogramma dat u kunt gebruiken als een draagbare app of, als u dat wilt, u het kunt installeren. Als u ervoor kiest om de draagbare versie te gebruiken, downloadt u een ZIP-archief. Pak het uit en voer ProduKey.exe uit .

Het programma wordt in een oogwenk gestart en geeft uw Windows-productsleutel weer. Deze desktop-app is klein, gratis, snel en gemakkelijk te gebruiken. Sterk aanbevolen!

4. Herstel uw productcode van Windows met de SterJo Key Finder

SterJo Key Finder is een ander klein programma dat zowel beschikbaar is als een draagbare app of als een regulier installatieprogramma. Als je de draagbare variant kiest, krijg je een klein zip-archief dat je moet extraheren. Voer vervolgens het uitvoerbare bestand KeyFinder.exe uit .

SterJo Key Finder wordt snel gestart en geeft uw Windows-productcode in een oogwenk weer. We vinden deze desktop-app leuk: hij is draagbaar, gratis en snel.

5. Herstel uw productcode van Windows met ShowKeyPlus

ShowKeyPlus is een zeer eenvoudige draagbare applicatie. Je download het als een zip-bestand, pak het uit en voer de ShowKeyPlus.exe uit . Deze app geeft uw Windows-productsleutel direct weer en is zonder advertenties. Het is vermeldenswaard dat ShowKeyPlus ook de productsleutel kan vinden die is opgeslagen in een Windows-back-up.

6. Herstel uw productcode van Windows met Free PC Audit

Gratis pc-audit is een gratis draagbare tool die u eenvoudig kunt downloaden en uitvoeren. Het is ontworpen om details te verzamelen over de hardwarecomponenten van uw pc, evenals de geïnstalleerde software-apps en hun productcodes. Deze informatie omvat de productcode van uw Windows-installatie.

Het is klein en reclamevrij, maar het is traag om de productcode weer te geven, omdat het ook andere dingen analyseert. Als u niet alleen zoekt naar uw Windows-licentiesleutel, maar ook naar andere details over uw computer, is dit een goede app en we raden u aan deze te gebruiken.

Welke Windows-productsleutelzoekers zijn het beste?

Alle apps die we in deze verzameling hebben gedeeld, werken goed bij het vinden van uw Windows-productsleutel. Sommige zijn echter sneller dan andere en sommige kunnen ook andere soorten details over uw Windows-apparaat weergeven. De onderstaande vergelijking kan u helpen een betere beslissing te nemen over welke van deze apps u moet gebruiken:

Sommige van deze apps kunnen zelfs de productsleutels van andere programma's op uw computer hebben geïnstalleerd, inclusief Microsoft Office . Als u echter alleen een snelle methode nodig hebt om uw Windows-licentiesleutel te achterhalen, raden we u aan ProduKey, SterJo Key Finder of ShowKeyPlus te proberen. Voordat je dit artikel afsluit, als je andere manieren weet om een ​​verloren Windows-productcode gemakkelijk te vinden, aarzel dan niet om ze met ons te delen in het opmerkingenformulier hieronder.