Anders

6 beste gratis alternatieven voor Windows Movie Maker (uit Windows Essentials)

Microsoft Windows Movie Maker is al heel lang een van de meest populaire videobewerkingsprogramma's voor Windows. Het was gratis, het was gemakkelijk te gebruiken en het leverde goede resultaten op voor informele computergebruikers. Aangezien het bedrijf heeft besloten het te beëindigen, biedt het geen ondersteuning of ontwikkeling meer voor Movie Maker. Dit betekent dat we nu op zoek moeten naar alternatieven. Om het voor u gemakkelijker te maken om een ​​geschikte vervanging voor uw videobewerkingsbehoeften te vinden, hebben we een lijst met gratis applicaties samengesteld die vergelijkbaar zijn met Windows Movie Maker. Hier is het:

1. Ezvid

Ezvid is een van de eenvoudigste en gemakkelijkste video-editors ter wereld. Het is gratis beschikbaar en het primaire doel is om uw scherm op te nemen. Het ondersteunt echter ook het toevoegen van video's van lokale bronnen, zoals uw harde schijven. De interface is spartaans, en de weinige opties die beschikbaar zijn, zijn allemaal gemakkelijk te identificeren. Met Ezvid kun je een titel en een beschrijving voor je video instellen, een watermerk naar keuze, en wat achtergrondmuziek toevoegen uit een lijst met gebundelde mixen of je muziekbestanden. Als je klaar bent met het bewerken van je video, kun je deze met een klik opslaan. Helaas zijn er geen opties om het formaat of de kwaliteit van het uiteindelijke videobestand te kiezen, dat altijd wordt opgeslagen als een Windows Media Video-bestand met de extensie .wmv.

Ezvid is volledig gratis en vraagt ​​geen geld of "donaties" van jou. Alle video's die u ermee maakt, hebben echter in het begin een korte intro en zeggen dat ze met Ezvid zijn gemaakt. Als je Windows Movie Maker leuk vond omdat het zo eenvoudig te gebruiken was, dan is de kans groot dat je Ezvid ook leuk zult vinden.

Downloaden: Ezvid

2. VideoLAN Movie Creator

VideoLAN Movie Creator, kortweg VLMC, is een hulpprogramma voor video-editor ontwikkeld door de VideoLAN, dezelfde organisatie die de beroemde VLC-mediaspeler produceert. VLMC is een platformonafhankelijke applicatie die beschikbaar is voor Windows, Linux en Mac OS X. Het belangrijkste voordeel van VLMC ten opzichte van alle andere tools is dat het in staat is om te werken met bijna alle video- en audiobestandstypen die je maar kunt bedenken. Het is ook vrij eenvoudig te gebruiken, omdat de interface niet ingewikkeld is. Het biedt echter veel tools en opties die u kunt gebruiken om te creëren wat u wilt. Er zijn opties voor het toevoegen, splitsen en trimmen van video's. U kunt audiotracks toevoegen en overgangseffecten opnemen als u dat wilt. Als je klaar bent met bewerken, kun je ook opgeven welk kwaliteitsniveau en met welke resolutie je je video wilt opslaan.

Helaas, terwijl we VLMC gebruikten en testten, leek het nogal onstabiel omdat het vast kwam te zitten tijdens het weergeven van onze video's, net als in de onderstaande schermafbeelding. Als je echter genoeg geduld hebt om opnieuw video's te maken, levert VLMC op het einde een uitstekende prestatie.

VLMC is volledig gratis en bovendien is het ook open source, wat betekent dat iedereen een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van dit programma. Als je het leuk vond om Windows Movie Maker te gebruiken, maar je wenste dat het meer opties en hulpmiddelen had, dan zou VideoLAN Movie Creator een betere video-editor voor je kunnen zijn.

Downloaden: VideoLAN Movie Creator

3. Avidemux

Avidemux is een andere rechtlijnige video-editor die iedereen kan gaan gebruiken zonder eerst enige documentatie te hoeven lezen. De gebruikersinterface is duidelijk, eenvoudig en ook lelijk. Het doet echter wel het werk dat het zou moeten doen. Er zijn slechts een paar knoppen beschikbaar in de hoofdgebruikersinterface en het bovenste menu bevat niet teveel opties, hoewel u misschien in de verleiding komt om anders te denken. Als het echter gaat om het kiezen van de videocodecs die worden gebruikt, veranderen de dingen en krijg je een schat aan opties om uit te kiezen, waaronder verschillende filters die je op je video's kunt toepassen. Met Avidemux begin je met het openen van het videobestand dat je wilt bewerken, waarna je nieuwe video's kunt toevoegen als je wilt. Bovendien kunt u uw video's naar eigen inzicht inkorten met behulp van de begin- en eindmarkeringen aan de onderkant van de tijdschaal.

Avidemux is gratis en, naast Windows, is het ook beschikbaar voor Linux, BSD en Mac OS X. Het ondersteunt een breed scala aan video codecs om mee te werken. Als je het niet erg vindt om de lelijke en ouderwetse gebruikersinterface, zou je Avidemux misschien leuker vinden dan andere vergelijkbare video-editors.

Downloaden: Avidemux

4. VSDC Free Video Editor

VSDC Free Video Editor is een meer geavanceerde en geëvolueerde video-editor dan de meeste andere alternatieven voor Windows Movie Maker. Deze ziet er gepolijst uit, terwijl je tegelijkertijd video's net zo gemakkelijk kunt bewerken als Windows Movie Maker. VSDC Free Video Editor heeft veel opties en instellingen om mee te spelen en biedt je alle tools die je misschien wilt of nodig hebt om je video's op professioneel niveau te bewerken. Je kunt met meerdere videobestanden werken, je kunt ze inkorten, splitsen, rangschikken zoals je wilt, en je kunt zelfs ondertiteling toevoegen als dat nodig is. Als je van video- of audio-effecten houdt, kun je die ook toevoegen. VSDC Free Video Editor werkt met veel populaire bestandsindelingen en ondersteunt ook 4K-video's.

Hoewel het enkele stabiliteitsproblemen heeft (op onze testcomputer is het een paar keer gecrasht), is het een van de beste alternatieven die u kon vinden voor Windows Movie Maker. VSDC Free Video Editor is gratis te downloaden en te gebruiken, maar het moedigt je aan om een ​​abonnement voor technische ondersteuning aan te schaffen om de ontwikkelaars bij hun werk te helpen.

Downloaden: VSDC Gratis video-editor

5. VideoPad Video-editor

VideoPad Video Editor is een programma met een gebruikersinterface van old-school dat lijkt te zijn gekomen rechtstreeks uit het Windows XP-tijdperk. Dit is echter niet noodzakelijk een slechte zaak, vooral voor gebruikers die zich nog herinneren dat ze Windows Movie Maker op Windows XP gebruiken. :) Verder is VideoPad Video Editor relatief eenvoudig te gebruiken. Hiermee kunt u uw video's bewerken, de muziektrack aanpassen en ook dingen doen zoals het bijsnijden of toevoegen van videobestanden. Als u wilt, kunt u video- en audio-effecten toevoegen en overgangen invoegen in de video's die u bewerkt. Er is zelfs een optie om ondertitels op te nemen.

Tijdens het werken met VideoPad Video Editor voelden we een gelijkenis met Windows Movie Maker in de manier waarop het de videobewerking afhandelt. We moeten echter toegeven dat we een beetje onrustig zijn door het feit dat, hoewel het programma gratis is voor thuisgebruik, er ook een commerciële versie van het programma is bestemd voor thuisgebruik. Blijkbaar werken sommige functies en plug-ins alleen als u deze app koopt. We konden echter geen enkele lijst vinden met een gedetailleerde beschrijving van die functies op de website van VideoPad. Al met al is dit een alternatief voor Windows Movie Maker dat het proberen waard is.

Downloaden: VideoPad Video-editor

6. Shotcut

Shotcut is een van de beste alternatieven die we op het internet voor Windows Movie Maker konden vinden. Het is een video-editor die een eenvoudige gebruikersinterface biedt met een slank ontwerp en die gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is. Shotcut ondersteunt veel bestandsindelingen voor zowel video- als audiobestanden en bevat alle basisbewerkingshulpmiddelen die u mogelijk nodig hebt. U kunt video- en audiobestanden slepen en neerzetten zoals u wilt, u kunt knippen en bijsnijden en u kunt filters toevoegen bovenop uw werk. Misschien vind je het echter niet leuk dat je geen overgangen in je video's kunt toevoegen. Tenzij je dat wilt, maakt Shotcut je gelukkig met de uiteindelijke resultaten die je ervan krijgt.

Shotcut is volledig gratis te downloaden en te gebruiken en is niet alleen beschikbaar op Windows, maar ook op Mac en Linux.

Downloaden: Shotcut

Conclusie

Dit zijn onze favoriete alternatieven voor Windows Movie Maker. Sommige zijn gemakkelijker te gebruiken dan andere, sommige zien er beter uit dan andere en sommige bieden meer opties dan andere. Hoewel sommigen misschien zeggen dat Windows Movie Maker nooit kan worden vervangen, hopen we dat u een vergelijkbare video-editor in onze lijst kunt vinden. Kent u andere programma's zoals Windows Movie Maker die op onze lijst zouden moeten staan? Deel ze in de reacties hieronder en we zullen dit artikel updaten.