Beoordeling

Een realistisch overzicht van de Logitech M600 Touch Mouse

Tegenwoordig lijkt het concept van de aanraakmuizen de nieuwe coole jongen in de buurt te zijn. Microsoft heeft een aanraakmuis gelanceerd met veel tamtam en heeft ook Logitech. Ze hebben onlangs de Logitech M600-muis uitgebracht, die bedoeld is om te concurreren met Microsoft's Touch Mouse. Ik gebruikte het voor een paar weken, kort nadat ik mijn testervaring met de muis van Microsoft had beëindigd. Laten we eens kijken hoe de Logitech M600 het doet en of het een geweldige muis is of niet, het prijskaartje waardig.

De muis van de Logitech M600 uit de doos halen

De verpakking van de Logitech M600-muis is minimalistisch en ziet er goed uit. Het toont de muis en op de achterkant zie je instructies voor de aanraakgebaren die je erop kunt gebruiken. Meer details zijn te vinden in de video hieronder unboxing.

Een leuk aspect van de verpakking is dat deze ook een kleine draagtas en een zeer goede set batterijen bevat om mee te beginnen.

Er zitten geen stuurprogramma's in het pakket. Zodra u de muis aansluit op uw computer en de muis aanzet, wordt deze door Windows 7 gedetecteerd en wordt u gevraagd de Logitech Flow Scroll-software te downloaden.

Deze applicatie is bedoeld om een ​​soepel scrollende ervaring te bieden voor surfen op het web en bij het werken met Microsoft Office. Het is goed dat het werkt met alle belangrijke browsers, maar Opera staat niet op de lijst met ondersteunde browsers. Wat het doet is een add-on installeren voor elk van uw geïnstalleerde browsers.

Terwijl het is geïnstalleerd, werken scrollen en gebaren goed in browsers. Zonder dat is de ervaring niet zo goed, hoewel de meeste dingen werken.

Hardwarespecificaties

Dit is een muis met één knop, met een aanraakgevoelig oppervlak, net als de Microsoft Touch Mouse. Het heeft een zeer goede USB Logitech 2, 4 GHz draadloze ontvanger die geweldig werkt en kan worden gebruikt om andere Logitech-apparaten aan te sluiten, waaronder een toetsenbord. Een minder gebruikte USB-poort is altijd geweldig om te hebben.

De muis kan werken met één AA-batterij. Als u het echter langer wilt gebruiken, kunt u het beste twee batterijen gebruiken. Om uw bewegingen bij te houden, maakt het gebruik van de zogenaamde Logitech Advanced Optical Technology, waarmee u uw bewegingen en opdrachten heel goed kunt waarnemen.

Zoals ik in het begin al zei, zijn er geen stuurprogramma's in het pakket inbegrepen en download Windows 7 alleen de Logitech Flow Scroll-software. Als u verschillende aspecten van de muis wilt configureren, moet u ook de SetPoint-software downloaden en installeren.

Hiermee kunt u aanpassen hoe snel uw muis reageert, hoe de batterijen worden gebruikt en hoe bepaalde functies worden in- of uitgeschakeld.

Zal deze muis indruk maken op anderen?

Nee het zal niet. Als je er goed naar kijkt, zie je het glanzende plastic. Het ziet er simpelweg goedkoop uit. Absoluut niet als een premium geprijsde muis, vooral als je het vergelijkt met een Microsoft Touch Mouse, die een zeer degelijke en elegante build heeft.

Het oppervlak is zeer reflecterend en de motieven die erop zijn geschilderd hebben eenvoudigweg geen elegantie. Het ziet er gewoon uit als een goedkope muis. Maar ja, dit is een subjectieve mening en sommige zullen misschien leuk zijn zoals het eruit ziet. Ook wordt het oppervlak gemakkelijk gekrast. Als je het rond draagt, moet je de behuizing uit het pakket gebruiken om zoveel mogelijk uit te stellen op het moment dat de muis er helemaal gekrast en oud uitziet.

Als u de muis in uw hand houdt en deze voor de eerste keer gebruikt, voelt hij zacht aan. Je kunt het gemakkelijk breken als je niet oplet. Dat is echter niet het geval. De muis kan zelfs probleemloos van uw bureau vallen en blijft goed functioneren.

Wat wel indrukwekkend is, is hoe licht het aanvoelt als je het gebruikt. De muis schuift soepel op je bureau en je zult gewoon dol zijn op hoe dat voelt.

Wat is geweldig aan de Logitech M600 Mouse

Allereerst zult u genieten van hoe comfortabel deze muis in uw hand zit. Het is licht, de beweging is zeer soepel en het vermoeit uw hand niet, zelfs niet na langdurig gebruik. In vergelijking daarmee voelt de Microsoft Touch Mouse aan als een tank die moeilijk en langzaam te verplaatsen is. Ik raad het echter niet aan om het op een mousepad te gebruiken. Een deel van de bewegingsgladheid en precisie verdwijnt.

De zachtheid en lichtheid worden ook in hoge precisie vertaald. U zult er geen problemen mee hebben om professionele beeld- of videobewerking mee te nemen, of bij het werken met grote Microsoft Excel-bestanden, waar u rijen en kolommen met gegevens moet invullen. De sensoren hebben een hoge gevoeligheid en ik voelde eigenlijk de behoefte om het een beetje te temperen met behulp van de SetPoint- applicatie.

De bewegingen werken goed, vooral om zo snel mogelijk terug en vooruit te gaan. Het duurt echter een tijdje om te wennen aan het correct maken van de bewegingen. In het begin zou je kunnen scrollen of zoomen, als je niet oppast hoe je met je vingers over het oppervlak van de muis beweegt. Zodra dat uit de weg is, zult u productief zijn wanneer u de aanraakbewegingen gebruikt.

De levensduur van de batterij is erg goed. Wat ik zo leuk vond, is het feit dat de muis merkt dat je het niet gebruikt en dat het zichzelf op standby zet, waardoor het weinig tot geen energie verbruikt, totdat je het op je hand drukt en het opnieuw gebruikt. Ik heb deze functie niet bij veel muizen gezien en ik vond het nuttig om je batterijen te sparen.

Vervolgens is de USB Logitech 2, 4 GHz draadloze ontvanger heel goed. Het werkt ook goed als het wordt aangesloten op een desktop, onder je bureau wordt geplaatst en op iets grotere afstanden dan andere USB-muizen. Het signaal is krachtig en er is geen vertraging bij het verzenden van uw klikken en gebaren naar de computer.

De beperkingen van de Logitech M600 Mouse

Net als met elke andere muis met één knop, zijn er ook nogal wat beperkingen aan de Logitech M600 Mouse:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu
  • Allereerst is er geen middenklik en kunt u niet tegelijkertijd een rechterklik en een linkerklik maken. Dit maakt het een slechte keuze voor gamen. Er zijn nogal wat spellen (bijvoorbeeld LA Noire, Star Wars: The Old Republic ) waar je tegelijkertijd links en rechts moet klikken om bepaalde acties uit te voeren. De ontbrekende middelste klik is ook handig wanneer u op internet surft en links op nieuwe tabbladen opent.
  • Zijn hoge gevoeligheid kan zowel een zegen als een vloek zijn. Aan de andere kant zul je enkele ongewenste gebaren opmerken. Als uw hand bijvoorbeeld zwaar is en u surft op het web, zult u merken dat u, zonder iets in te drukken, een zeer subtiele scroll maakt. De webpagina beweegt een beetje omhoog of omlaag omdat je hand een beetje druk in die richting maakt. Ook is het erg gemakkelijk om met een linkerklik op het toetsenbord te drukken en het effect te krijgen van een rechterklik, gewoon omdat je hand zwaarder is aan de rechterkant van de muis. Deze muis moet worden vermeden voor elke vorm van gamen.
  • In tegenstelling tot de Microsoft Touch Mouse, is er geen horizontaal scrollen (alleen verticaal scrollen) en zijn er geen gebaren voor het vastklikken van toepassingsvensters. Als u geïnteresseerd bent om zoveel mogelijk aanraakbewegingen te kunnen gebruiken, krijgt u ze niet van deze muis.
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Als u het type persoon bent dat de computer alleen gebruikt om op internet te surfen, op kantoor te werken en allerlei soorten bestanden te bekijken, dan is deze muis een goede keuze. U zult waarderen hoe licht het is en hoe soepel de beweging en precisie zijn. Als je echter gamen wilt doen, moet je er echt vanaf blijven. De Logitech M600 Mouse werkt goed voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in een goede aanraakmuis en zich bewust zijn van zowel de beperkingen van dit concept als de voordelen die het biedt. Als u het niet zeker weet, is het het beste om het uit te proberen voordat u het koopt.