Tutorial

3 manieren om het synchroniseren van meldingen tussen Windows 10 Mobile en Windows 10 te stoppen

Als u een Windows 10-pc en een Windows 10 Mobile-smartphone bezit en Cortana op beide hebt ingeschakeld, is het u wellicht opgevallen dat u na de verjaardagsverwerking alle meldingen van uw smartphone ook op uw pc hebt ontvangen. Dat wordt meldingen-synchronisatie genoemd en dit betekent dat meldingen worden gekopieerd of gespiegeld tussen uw verschillende apparaten. Dat is allemaal gedaan door Cortana en het kan een vrij handige functie zijn voor sommige gebruikers. Andere mensen zullen echter niet houden van dit diepe niveau van integratie tussen Windows 10-pc's en Windows 10 mobiele smartphones. Als u in deze categorie valt, is dit artikel iets voor u. Lees verder en ontdek hoe u het synchroniseren van meldingen tussen uw Windows 10 Mobile-smartphone en uw Windows 10-pc kunt stoppen:

Hoe zien de meldingen gesynchroniseerd tussen Windows 10 Mobile en Windows 10 eruit?

Voordat we doorgaan met het daadwerkelijke proces van het stoppen van de synchronisatie van meldingen tussen uw Windows-apparaten, laten we eerst eens kijken hoe deze meldingen er eigenlijk uitzien.

Wanneer een app van uw Windows 10 Mobile-smartphone u een melding stuurt, komt deze ook op uw Windows 10-pc. Het ziet eruit en gedraagt ​​zich net als een normale Windows 10-melding.

Hier is een voorbeeld van wat een meldingsbanner van WhatsApp op uw Windows 10 Mobile-smartphone op uw Windows 10-pc kan lijken:

Meldingen van mobiele apps zoals de telefoon of de Messenger bieden u ook de mogelijkheid om een ​​antwoord terug te sturen. Vind het leuk om een ​​sms-bericht rechtstreeks vanaf je Windows 10-pc te beantwoorden. Cortana zou ervoor zorgen dat uw bericht wordt doorgestuurd naar uw Windows 10 Mobile-smartphone en vervolgens naar de ontvanger wordt verzonden.

Naast banners worden alle meldingen die gesynchroniseerd zijn tussen uw Windows 10 Mobile-smartphone en uw Windows 10-pc ook weergegeven in het actiecentrum, net als gewone, lokale meldingen.

Zoals we zojuist hebben vermeld, worden meldingen gesynchroniseerd tussen Windows 10 mobiele smartphones en Windows 10 pc met behulp van Cortana. Zonder haar zou dit niet mogelijk zijn.

Er zijn drie manieren waarop u de synchronisatie van meldingen kunt uitschakelen, en hier zijn ze:

1. S top Windows 10 Mobile naar Windows 10-meldingen synchroniseren met Cortana op uw smartphone

Meldingen van uw Windows 10 Mobile-smartphone konden niet worden gesynchroniseerd en weergegeven door een van uw Windows 10-pc's als er geen informatie uit uw smartphone zou komen. Als je zeker weet dat je niet wilt dat een ander Windows-apparaat je de meldingen van je Windows 10 Mobile-smartphone laat zien, dan is dit de beste methode:

Start Cortana op uw Windows 10 Mobile-smartphone. Een goede manier om dit te doen, is door op de zoekknop van uw smartphone te tikken of door op de snelkoppeling van Cortana te tikken op het scherm Apps .

Tik op de menuknop van Cortana in de linkerbovenhoek van het scherm. Het ziet eruit als drie gestapelde lijnen.

Tik vervolgens op Instellingen, onder aan het scherm.

Scroll naar beneden tot u een instellingensectie vindt met de titel "Meldingen tussen apparaten verzenden" . Het vertelt je dat je "Cortana kunt laten vertellen op je andere apparaten wanneer je batterij bijna leeg is en wanneer je een melding via telefoontje, sms of app mist" .

Als u dat niet wilt, zet dan de schakelaar hieronder uit en de meldingen die u op uw Windows 10 Mobile-smartphone krijgt, komen niet meer bij uw Windows 10-pc's.

Als u alleen bepaalde meldingen wilt uitschakelen die gesynchroniseerd worden tussen uw apparaten, in plaats van de schakelaar uit te schakelen, tikt u op de knop Synchronisatie- instellingen bewerken .

Uw Windows 10 Mobile-smartphone laadt een scherm waarin u het synchroniseren van meldingen afzonderlijk kunt inschakelen of uitschakelen voor elke app die u hebt geïnstalleerd. Op deze manier kunt u uw Windows-smartphone en uw Windows-pc zodanig instellen dat alleen meldingen over gemiste oproepen of sms-berichten worden gesynchroniseerd.

Merk op dat alle wijzigingen die u aanbrengt in de synchronisatiemogelijkheden voor meldingen van uw Windows 10 Mobile-smartphone worden weerspiegeld op alle Windows 10-pc's en andere apparaten waarvan u de eigenaar bent.

2. Stop Windows 10 Mobile naar Windows 10-notificatiesynchronisatie door Cortana op uw pc te gebruiken

U kunt Cortana ook op uw Windows 10-pc gebruiken om te voorkomen dat meldingen van uw Windows 10 Mobile-smartphone worden gesynchroniseerd. Om dat te doen, begint u met het openen van Cortana. Klik of tik vervolgens op de knop Instellingen van Cortana. Je vindt het linksonder in het venster.

Scrol omlaag totdat je het gedeelte 'Meldingen tussen apparaten verzenden' vindt. Net als wat we in Windows 10 Mobile hebben gezien, vertellen Windows 10 en Cortana je hier: "Als je het op je telefoon hebt toegestaan, kan Cortana je dit vertellen wanneer je batterij bijna leeg is en wanneer je een telefoongesprek mist, tekst- of app-melding. " .

Als u wilt voorkomen dat meldingen die zijn gesynchroniseerd tussen uw smartphone en uw computer helemaal worden gestopt, schakelt u deze schakelaar uit.

Als u niet wilt dat alle meldingen worden gesynchroniseerd en u wilt slechts enkele ervan stoppen, in plaats van de bovenstaande schakelaar uit te schakelen, klikt of tikt u op de knop 'Synchronisatie-instellingen bewerken' .

U ziet nu een lijst met een paar synchronisatie-opties voor meldingen, evenals met de apparaten waarop meldingen worden gesynchroniseerd. De opties die je hier krijgt zijn:

  • "Ontvang meldingen van deze pc op mijn telefoon" - als "iets gebeurt op uw pc", krijgt u een melding op uw smartphone. Het klinkt goed in theorie, maar deze optie lijkt voorlopig niet te werken. Tenminste voor ons en onze apparaten.
  • De Windows 10 mobiele smartphones waarop Cortana is ingeschakeld. De Nokia Lumia 930 die we gebruiken, wordt hier bijvoorbeeld weergegeven als Windows Phone .
  • "Upload meldingen van deze pc naar de cloud" - deze optie is standaard ingeschakeld en u moet dit zo laten, omdat het "helpt voorkomen dat u twee keer dezelfde melding krijgt" .

Klik of tik op uw Windows 10 Mobile-smartphone en Cortana toont u een lijst met apps waarmee u gesynchroniseerde meldingen op uw pc kunt krijgen. U kunt nu degene uitschakelen waarvan u niet wilt horen op uw Windows 10-pc door de betreffende schakelaars naar Uit te schakelen.

3. Stop synchronisatie van Windows 10 Mobile naar Windows 10 met behulp van de app Instellingen op uw pc

Als je geen ruzie wilt maken met Cortana op je Windows 10 Mobile-smartphone en je wilt ook geen instellingen op je Windows 10-pc wijzigen, dan kun je haar alle gewenste meldingen laten synchroniseren, maar Windows instellen 10 om te stoppen om ze aan u te tonen.

Dat is heel eenvoudig en het impliceert het gebruik van de meldingen en acties van de app Instellingen . Open daarom de app Instellingen op uw Windows 10-pc. Een snelle manier om dat te doen, is door op de snelkoppeling Instellingen te klikken of erop te tikken in het Startmenu .

Open de categorie Systeeminstellingen .

Selecteer Meldingen & acties aan de linkerkant van het venster.

Blader aan de rechterkant van het venster naar beneden tot u het gedeelte 'Meldingen ontvangen van deze afzenders' vindt en zoek daarin uw Windows 10 Mobile-smartphone. In ons geval is de Nokia Lumia 930 die we gebruikten getagd als Windows Phone . Zodra u uw smartphone hier vindt, zet u de schakelaar rechts daarvan uit om eventuele meldingen uit te schakelen.

En dat is het, vanaf nu krijgt u nooit meldingen van uw Windows 10 Mobile-smartphone op de Windows 10-pc waar u nu aan werkt. Houd er echter rekening mee dat u deze procedure moet herhalen voor alle Windows 10-pc's en apparaten waarop u geen meldingen wilt synchroniseren.

Conclusie

Het synchroniseren van meldingen tussen uw verschillende Windows 10 mobiele smartphones en Windows 10 pc en andere apparaten is zeker iets nuttigs, maar niet alle gebruikers zullen het leuk vinden. Als u een van hen bent, weet u nu hoe u de synchronisatie van meldingen geheel of gedeeltelijk gedeeltelijk kunt uitschakelen. Laat hieronder een reactie achter en vertel ons of u deze functie leuk vindt, of niet.