Beoordeling

Prestigio MultiPad Visconte 3 Review - Een goede en betaalbare Windows 8.1-tablet

Prestigio is een multinationaal bedrijf met hoofdkantoor in Cyprus dat allerlei gadgets verkoopt, van tablets tot smartphones en eBook-readers. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe generatie Windows 8.1-tablets aangekondigd, de nieuwste toevoeging is de MultiPad Visconte 3. Het is een goedkope, betaalbare tablet, die wordt geleverd met Windows 8.1 met Bing vooraf geïnstalleerd. De tablet is vrij opwindend, zowel qua ontwerp als qua specificaties. Het komt in meerdere varianten, die verschillen in de opslag die ze bieden en de opname van een ingebouwde 3G-connectiviteit. We hebben de versie met 16 GB opslagruimte, alleen wifi, in handen. Lees deze recensie voor meer informatie over dit apparaat en wat het te bieden heeft.

Unboxing van de Prestigio MultiPad Visconte 3

De verpakking van de tablet ziet er goed uit en hoewel het een goedkope tablet is, hebben we een geweldige unboxervaring gehad.

Het pakket bevat de volgende items: de tablet zelf, de lader, samen met voedingsadapters voor verschillende regio's, de handleidingen, de garantie en de productsleutel voor een Office 365 Personal-abonnement, dat een jaar geldig is.

Als je meer wilt weten over de unboxing-ervaring, bekijk dan de onderstaande video.

Gezien zijn betaalbare prijs bevat het pakket geen dockingstandaard of toetsenbord.

Hardwarespecificaties

Prestigio MultiPad Visconte 3 is een 10.1 "-tablet met een IPS-scherm dat werkt bij een resolutie van 1280x800. Het apparaat weegt 1, 02 pond (15, 79 kg) en heeft een 7000 mAh lithium-polymeerbatterij die een volledige dag op één lading kan duren. Visconte 3 heeft een quad-core Intel Atom Z3735F-processor met 1, 33 GHz, 2 GB RAM DDR3 en 16 GB of 32 GB aan opslagruimte op een SSD.De tablet heeft een micro-HDMI-poort, een micro-USB-poort, een microSD-sleuf, een 2.0 megapixelcamera aan de voorkant, een 5 megapixelcamera aan de achterkant en tot onze verbazing een volledige USB 2.0-poort die je kunt gebruiken om allerlei soorten apparaten aan te sluiten, van flash-geheugenstations tot printers en meer. een Miracast-module, zodat u uw scherm draadloos in realtime op een groter scherm kunt projecteren, wat volgens ons geweldig is voor een goedkoop apparaat.

Het tablet mist draadloze 802.11ac-connectiviteit, maar u kunt verbinding maken met het netwerk en internet via de 802.11n draadloze adapter. Het bevat ook een Bluetooth 4.0-chip die handig is voor het aansluiten van randapparatuur zoals toetsenborden en muizen. Wat audio betreft, heeft deze twee ingebouwde luidsprekers, een microfoon en een aansluiting voor het aansluiten van uw hoofdtelefoon. De Prestigio MultiPad Visconte 3 heeft een 32-bits editie van Windows 8.1 met Bing, die gratis is voor dit soort apparaten, omdat dit een van de factoren is die deze tablet zo betaalbaar maakt. Dit is geweldig want je kunt er ook desktop-applicaties op draaien, samen met de moderne apps van de Windows Store. Een van de beste dingen aan dit apparaat is dat het niet komt met onnodige vooraf geïnstalleerde apps (de zogenaamde bloatware of 'crapware'). Het brengt de voorraad Windows 8.1-ervaring met zich mee, de enige vooraf geïnstalleerde app is de Microsoft Office-installatiewizard. We vonden dit geweldig en we hopen dat andere fabrikanten hun voorbeeld zullen volgen.

U kunt de volledige hardwarespecificaties van dit apparaat hier vinden: MultiPad VISCONTE 3 Tablet.

De Prestigio MultiPad Visconte 3 gebruiken

Voor een goedkope tablet heeft de MultiPad Visconte 3 een zeer goed uiterlijk. Het ziet er niet goedkoop uit, en de bouwkwaliteit is absoluut boven het gemiddelde. De kwaliteit van het scherm is over het algemeen goed, met levendige kleuren en fatsoenlijke kijkhoeken.

Qua gewicht is het een beetje zwaar, weegt 1, 52 kg, maar het is nog steeds gemakkelijk mee te nemen. We vonden de achterkant van de tablet, de afwerking ziet er geweldig uit en het voelde heel goed om hem in de hand te houden.

Met betrekking tot de knopindeling - de volume- en aan / uit-knoppen bevinden zich aan de rechterkant van de tablet wanneer deze in landschapsmodus wordt gehouden, en het Windows capacitieve logo op de voorkant van het apparaat.

De MultiPad Visconte 3 werkt over het algemeen goed. We hebben er geen grote problemen mee ondervonden. We hebben gemerkt dat het probleemloos verloopt onder gebalanceerde werkbelastingen, zelfs met 3-4 apps tegelijkertijd open. Als je met meerdere apps werkt en je voegt desktop-apps toe aan de mix, zou je een zekere traagheid moeten verwachten, maar in onze tests waren we tevreden. Het gebruik van de tablet in portretmodus is ook een plezier, vooral omdat Windows 8.1 zich in deze modus beter gedraagt ​​dan Windows 8. Het grootste ongemak dat we tijdens het gebruik van dit apparaat ondervonden, was de zeer lage opslagruimte. Er zijn versies die worden geleverd met 32 ​​GB of zelfs 64 GB opslag, maar met de 16 GB-variant kun je niet te veel doen. Dit is deels de fout van Microsoft, waarbij Windows 8.1 veel ruimte in beslag neemt. Van deze 16 GB zijn slechts 9, 63 GB beschikbaar voor de gebruiker, met slechts 5, 90 GB gratis bij de eerste keer opstarten. Na installatie van alle Windows 8.1-updates (vanaf oktober 2014, toen dit artikel werd gepubliceerd), bleef slechts 2, 73GB over voor dagelijks gebruik. We hebben zelfs de schijfopruiming uitgevoerd en de maximale vrije ruimte die we hadden was 2, 83 GB. Dit is erg weinig opslagruimte en als u de lagere versie van de opslagruimte koopt die we hebben getest, moet u een microSD-kaart aanschaffen om de beschikbare opslagruimte uit te breiden.

De camera aan de voorkant heeft 2.0 MP en de camera aan de achterkant heeft 5 MP met autofocus. Je kunt ze gebruiken voor korte videogesprekken en ongedwongen foto's maken, maar de kwaliteit zal niet geweldig zijn. De tablet is geschikt voor snelle videogesprekken en enkele selfies, maar is niet geschikt voor buitenfotografie of voor fotografie van hoge kwaliteit. Aan de andere kant waren we erg onder de indruk van de geluidskwaliteit van de luidsprekers bij het luisteren naar muziek of films kijken. Ze zijn behoorlijk luid, zonder de kwaliteit van het geluid te verwaarlozen, dat duidelijk en scherp is. Een nadeel van deze tablet is de voedingskabel - deze is erg kort en u kunt de MultiPad Visconte 3 niet comfortabel gebruiken terwijl deze wordt opgeladen. We zijn hetzelfde probleem tegengekomen met andere tablets, ook van andere fabrikanten. Het opladen van de batterij van nul tot volledig duurde ongeveer 3 uur terwijl hij werd uitgeschakeld, wat een behoorlijk resultaat is. In termen van accutijd levert Prestigio MultiPad Visconte 3 behoorlijk goede resultaten. De fabrikant belooft een volledige dag tegen één vergoeding, maar dat gebeurt alleen als u niet veel doet op deze tablet, met de helderheid tot een minimum beperkt. In onze tests duurde het ergens tussen de 5 en 6 uur tijdens het gebruik van de tablet voor dingen zoals surfen op het web, e-mailen, gebruik van Windows Store-apps, video's kijken zowel online op YouTube als offline met de Video-app en het spelen van een aantal casual games van Windows Op te slaan. Omdat de tablet niet is uitgerust met een standaard of een toetsenbord, kunt u deze alleen als tablet gebruiken. Dit betekent dat het geen productiviteitsapparaat zal zijn tenzij u bereid bent te investeren in accessoires zoals een Bluetooth- of een USB-toetsenbord en -muis, plus een hoes of een standaard. De tabletervaring die de Prestigio MultiPad Visconte 3 biedt, is over het algemeen goed. Dit apparaat is gemakkelijk vast te houden, voelt goed aan bij gebruik en werkt goed. Windows 8.1 is een beter besturingssysteem voor tablets dan Windows 8, zowel wat betreft gebruikerservaring als optimalisaties met betrekking tot het gebruik van geheugen en opslag. Een nadeel dat sommige gebruikers in overweging kunnen nemen, is dat het app-ecosysteem dat door de Windows Store wordt aangeboden, achterblijft in vergelijking met dat van zijn concurrenten, maar de situatie zal verbeteren.

Prestaties in benchmarks

Het is tijd om de Prestigio MultiPad Visconte 3 te vergelijken met de ASUS Transformer Book T200 en de Toshiba Encore 2. We hebben verschillende benchmarks uitgevoerd en de resultaten vergeleken die we voor al deze apparaten hebben verkregen. We hebben eerst gemeten hoe snel dit apparaat start, met behulp van BootRacer. De Prestigio MultiPad Encore 2-laarzen zijn gemiddeld 27 seconden lang, wat aanzienlijk beter is dan hun concurrenten.

We hebben ook de 3DMark-app uit de Windows Store gebruikt om de spelprestaties te meten. In de Ice Storm Unlimited- test (de meest gedetailleerde test die beschikbaar was) had de Prestigio MultiPad Visconte 3 een score van 14732. Dat is 2% hoger dan de Toshiba Encore 2-score van 14436.

Laten we de totaalscore bekijken die is verkregen door de Prestigio MultiPad Visconte 3 en degene die zijn concurrenten hebben verkregen. Zoals u kunt zien, was de Asus Transformer T200 de beste in deze test.

Omdat de algehele score niet veel zegt, laten we eens kijken naar de frames per seconde die in elke test zijn verkregen. U kunt zien dat Prestigio MultiPad Visconte 3 in elke grafische test de Toshiba Encore 2 heeft verslagen.

Om de batterijduur te evalueren, hebben we eerst de Peacekeeper- benchmark geprobeerd, die ons vertelt hoeveel de batterij meegaat tijdens het surfen op internet. Helaas werkte deze test niet op de Toshiba Encore 2 die we een tijdje getest hebben, dus we kunnen de resultaten van Prestigio MultiPad Visconte 3 alleen vergelijken met ASUS Transformer T200. In deze test duurde de batterij 6 uur en 1 minuut van een volledig opgeladen batterij naar nul.

Daarnaast hebben we Powermark uitgevoerd. We gebruikten de Balanced benchmark die web-browsing, tekstverwerking, video en lichte spelworkloads uitvoert. Deze keer vergeleken we de batterijduur van Prestigio MultiPad Visconte 3 met die van de Toshiba Encore 2. De Prestigio-tablet heeft 5 uur en 8 minuten geduurd, wat naar onze mening een goed resultaat is.

We hebben eerder in deze review vermeld dat de Prestigio MultiPad Visconte 3 ongeveer 3 uur nodig had om zichzelf op te laden. Hieronder ziet u een vergelijking met de laadtijden van zijn concurrenten. Zoals je ziet, gaat het heel goed.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Prestigio MultiPad Visconte 3 is een goed uitziende tablet, met een geweldige bouwkwaliteit, goede prestaties en vooral een betaalbaar prijskaartje. Voor gebruikers die het niet als een productiviteitsapparaat hoeven te gebruiken, maar als een entertainmentapparaat voor het consumeren van allerlei soorten inhoud (surfen op het web, e-mail, Facebook, YouTube, enzovoort), is deze tablet een goede keuze. We raden u aan om aandacht te besteden aan de versie die u koopt en ervoor te zorgen dat u voldoende opslagruimte hebt voor uw behoeften. Als u de versie koopt die we hebben getest, met slechts 16 GB opslagruimte, raden we u aan een microSD-kaart op te nemen in uw boodschappenlijst.