De afgelopen maanden heeft ASUS veel nieuwe smartphones uitgebracht, voor alle prijsklassen. Een van hun nieuwste smartphones is ASUS ZenFone Go, dat tot doel heeft mid-range hardware aan te bieden tegen een prijs die is ontworpen voor opkomende markten. Het is een apparaat dat er goed uitziet en dat belooft behoorlijke hardware-prestaties te leveren voor een betaalbare prijs. We hebben de specificaties al een tijdje geleden gezien en we wisten ook dat het dezelfde ontwerpprincipes zou gaan volgen als ASUS voor de ZenFone-smartphonefamilie. Maar dat was alleen maar tekst en afbeeldingen. Tot voor kort kregen we niet de kans om deze smartphone in onze handen te houden. Voor de laatste week hebben we het regelmatig gebruikt voor allerlei taken, we hebben veel benchmarks uitgevoerd en nu willen we graag onze mening geven over de ASUS ZenFone Go. Is dit apparaat het waard om te kopen? Leer van deze recensie:
Hardwarespecificaties & verpakking
De ASUS ZenFone Go wordt geleverd in dezelfde verpakking die we in de ZenFone-familie hebben gezien. Het is een doos met een zijdeachtige afwerking die je doet denken aan een premium apparaat. Op de bovenkant van de doos kunt u de naam van het apparaat zien - ZenFone Go . De zijkanten en onderkant van de doos bevatten weinig informatie over de functies en specificaties van de smartphone zelf - u krijgt enige informatie over de fabrikant, het serienummer van uw specifieke apparaat en een aantal wettelijke details.
Waar te kopen
Koop nuOm bij de inhoud van het pakket te komen, schuift u het kleinere vak dat zich in de doos bevindt die u als eerste ziet. Binnenin vindt u de ASUS ZenFone Go, de oplader, een USB-kabel en de bijbehorende documentatie (de garantie en de snelstartgids).
ASUS ZenFone Go is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: zwart, wit, blauw, rood en goud. Het geteste model was de rode en voordat we verder gaan, zouden we willen zeggen dat rood heel goed past bij deze smartphone.
De ASUS ZenFone Go wordt geleverd met een 5 inch IPS-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels en een pixeldichtheid van 294 ppi. Het heeft een quad-core MediaTek M6580-processor geklokt op 1, 3 GHz, draait naast 2GB RAM-geheugen en ofwel 8GB of 16GB aan interne opslagruimte, afhankelijk van de variant die u hebt gekocht. Als de interne opslagruimte te klein lijkt, maak je geen zorgen, je kunt het uitbreiden met behulp van een microSD-kaart van maximaal 64 GB.
De hoofdcamera van de ASUS ZenFone Go heeft een sensor van 8 megapixels waarmee u foto's kunt maken met een resolutie van maximaal 3264 x 2448 pixels, met behulp van autofocus en de ingebouwde LED-flitser van de smartphone. De tweede camera aan de voorkant heeft een sensor van slechts 2 megapixels en het is vrij duidelijk dat hij alleen bestemd is voor casual videochat-apps zoals Skype.
In termen van communicatieopties biedt de ASUS ZenFone Go draadloze connectiviteit met behulp van de 802.11 b / g / n-normen en een Bluetooth 4.0-chip. Een interessante functie, vooral voor die in opkomende markten, is de Dual SIM-optie. De ASUS ZenFone Go kan tegelijkertijd met twee simkaarten werken. Geen van hen kan echter verbinding maken met 4G-netwerken. De eerste SIM kan 3G mobiele netwerken gebruiken, terwijl de secundaire SIM alleen met 2G kan werken.
De fysieke afmetingen van de ASUS ZenFone Go zijn 144, 5 x 71 x 9, 98 mm (5, 69 x 2, 79 x 0, 4 inch) en weegt 135 gram (0, 29 lbs), inclusief batterij. Nu we het erover hebben, de batterij is gebaseerd op Lithium en heeft een capaciteit van 2070 mAh, wat genoeg zou moeten zijn om je een dag mee te houden. Maar daarover later meer.
Als u nog meer informatie wilt over de hardware-specificaties van de ASUS ZenFone Go, vindt u ze allemaal op de officiële internetpagina, hier: ASUS ZenFone Go (ZC500TG) - Specificaties.
De ASUS ZenFone Go beschikt niet over de allerbeste hardware-specificaties, maar dat is te verwachten van een budgetapparaat. De quad-coreprocessor gepaard met 2 GB RAM-geheugen moet echter voldoende zijn om een fatsoenlijke gebruikerservaring te bieden. In plaats van de Intel-processors die we op andere ZenFone-smartphones hebben gezien, besloot ASUS om een Mediatek-CPU te gebruiken voor dit model. Dit heeft een direct effect op het verlagen van de prijs van de smartphone.
Ontwerp en bouwkwaliteit
De ASUS ZenFone Go volgt de ontwerplijn van eerdere ASUS ZenFones. De licht gebogen achterkant en de cirkelvormige afwerking van onder de capacitieve knoppen zijn twee van de bepalende details van alle smartphones in de ZenFone-familie.
De voorkant van de smartphone gaat meestal over het scherm: een 5-inch display dat gebruik maakt van IPS-technologie, zodat je brede kijkhoeken, een goed contrast en natuurlijke kleuren krijgt. Bovenop het scherm bevinden zich het ASUS-logo, het oortje en de camera aan de voorzijde, terwijl je aan de onderkant de drie gebruikelijke Android-capacitieve knoppen (Back, Home en Recent Apps) ziet.
De ZenFone Go is 9, 98 mm (0, 4 inch) dik, maar dit enigszins grote aantal neemt af aan de zijkanten van de smartphone, waardoor je de indruk krijgt dat deze smartphone slanker is dan hij in werkelijkheid is. De achterplaat is gemaakt van zacht en rubberachtig polycarbonaat en is afneembaar, in tegenstelling tot zijn grotere broers uit de ZenFone-reeks. Een andere verrassing is het feit dat de batterij afneembaar is, dus het vervangen van een batterij is heel eenvoudig.
Om toegang te krijgen tot de SIM-kaartsleuven, moet u de achterklep van de smartphone verwijderen. De primaire SIM is meteen beschikbaar, naar de top van de smartphone. Voor toegang tot de secundaire SIM moet je ook de batterij verwijderen.
ASUS veranderde de locatie van de aan / uit-knop en de volumeknop op veel van hun apparaten en plaatste ze op de achterkant. Het deed echter niet hetzelfde voor de ZenFone Go, omdat je al deze knoppen op hun typische locatie vindt vanaf vrijwel elke Android-smartphone: aan de rechterkant van het apparaat. Door hun positionering voelen ze zich vertrouwd bij de meeste Android-gebruikers. Bovendien maakt de textuur van deze knoppen ze gemakkelijk te identificeren en te gebruiken.
Op de achterkant van de ASUS ZenFone Go, op het bovenste gedeelte, vindt u de hoofdcamera, vergezeld van een eenvoudige LED-flitser en een speciale microfoon.
Aan de onderkant van de achterkant van de ZenFone Go bevindt zich een breed audiorooster voor de luidspreker van de smartphone.
Zelfs als ASUS ZenFone Go een van de meest betaalbare apparaten van zijn familie is, heeft het nog steeds de meeste van de bepalende details van de ZenFone-familie, wat best aardig is. Dit is een pluspunt voor een budgetvriendelijke smartphone.
De smartphone-ervaring op de ASUS ZenFone Go
De ASUS ZenFone Go is een budget-smartphone. Een directe consequentie daarvan is dat het geen 4G mobiele netwerken ondersteunt. Het kan alleen verbinding maken met 3G-netwerken op de primaire SIM-kaart en met 2G-netwerken op de secundaire SIM-kaart.
Als de snelheid van de gegevensverbinding echter geen probleem voor u is, moet u weten dat we deze smartphone vrij goed hebben gevonden bij het gebruik van normale 3G-verbindingen. In het geografische gebied waar we dit apparaat hebben getest, was het netwerksignaal sterk op beide simkaarten en waren de gesprekken die we hadden van goede kwaliteit.
We moeten echter zeggen dat de geluiden aan onze kant van de lijn behoorlijk vlak waren. Het was alsof de mensen met wie we spraken allemaal dezelfde stem luidheid hadden, niet hoog, noch laag getint.
De geluidskwaliteit bij het luisteren naar muziek of het bekijken van video's is ook behoorlijk. De achterluidspreker is eigenlijk behoorlijk luid en vervormt het geluid niet te veel. Dat is tenzij je het volume naar het maximum duwt en je naar wat luidruchtige muziek luistert. Als u liever een hoofdtelefoon gebruikt, geniet u van muziek op een ander niveau. Omdat de smartphone geen hoofdtelefoons bundelt, hebben we een koptelefoon van een andere fabrikant gebruikt, van gemiddelde kwaliteit. Dat maakte de muziek die we speelden nog steeds een stuk beter dan bij het gebruik van de luidspreker.
Wat het besturingssysteem betreft, gebruikt ASUS ZenFone Go Android 5.1 Lollipop met ASUS 'eigen ZenUI bovenop. De Zenui is een skin ontwikkeld door ASUS die de standaard Android-ervaring omzet in een eenvoudigere maar toch mooie gebruikersinterface.
De 2070 mAh lithiumbatterij is niet spectaculair, maar aangezien de hardware van de smartphone ook niet te veel energie heeft, zou het voldoende moeten zijn om je smartphone een dag lang te laten werken.
De ASUS ZenFone Go is een smartphone die een fatsoenlijke ervaring biedt als het gaat om zijn "telefoon" -functies. Telefoongesprekken zijn duidelijk op beide SIM-kaarten, het signaal van het mobiele netwerk lijkt stabiel en de geluidskwaliteit moet voldoen aan gemiddelde gebruikers.
De camera-ervaring op de ASUS ZenFone Go
De hoofdcamera van de ASUS ZenFone Go heeft 8 megapixels en kan foto's maken met een maximale resolutie van 3264 x 2448 pixels. Dit betekent dat als je foto's wilt maken met maximale details, je ze krijgt in een beeldverhouding van 4: 3. Als u de voorkeur geeft aan brede afbeeldingen in een beeldverhouding van 16: 9, moet u de camera instellen op een resolutie van 6, 2 megapixels, 3328 x 1872 pixels. Je moet ook weten dat de camera aan de achterzijde autofocus heeft en een normale LED-flitser, die kan helpen bij weinig licht. De ASUS ZenFone Go biedt ook een camera met een vaste focus van 2 megapixels.
Wat we leuk vinden aan de smartphones van ASUS, is dat ze allemaal veel opties hebben als het gaat om de manier waarop je foto's maakt. De ASUS ZenFone Go heeft 15 verschillende fotomodi, waaronder HDR, Depth of Field, Panorama en Slow motion. Gezien het feit dat we het hebben over een budget-smartphone, is het hebben van dit grote aantal camera-opties geweldig.
In de onderstaande galerij hebben we een reeks foto's opgenomen die we hebben gemaakt met de ASUS ZenFone Go. Je ziet foto's buiten, een paar foto's die we binnenshuis hebben gemaakt, met en zonder flits en wat close-ups. Alle foto's zijn gemaakt met de automatische instellingen van deze smartphone en voor een paar hebben we ook HDR gebruikt.
Als het gaat om de videokwaliteit, kan de ASUS ZenFone Go video's opnemen in Full HD-resolutie (1080p bij 30 fps) met stereogeluid. U moet echter weten dat als u beeldstabilisatie voor video's wilt gebruiken, u de resolutie moet verlagen naar 720p.
Bekijk ons voorbeeld hieronder om een indruk te krijgen van hoe video's eruitzien bij het opnemen van bewegende objecten.
De volgende video laat zien hoe de ASUS ZenFone Go meer statische opnamen verwerkt. Het is een voorbeeldvideo waarin we een statisch panorama hebben vastgelegd tijdens het verplaatsen van de smartphone.
De ASUS ZenFone Go heeft geen spectaculaire camera, maar dat is alleen maar natuurlijk, want we hebben het over een budgetvriendelijk apparaat. Toch heeft deze smartphone voldoende kwaliteiten om de gemiddelde gebruiker tevreden te stellen. Kijk maar naar alle beschikbare fotomodi: je zult HDR niet vinden op te veel smartphones met dit prijskaartje.