Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Tomasz Huczek

Tomasz Huczek's foto's staan ​​vol met spectaculaire landschappen, tumultueuze zeeën en sterrenhemels, een levendige wereld die de natuur op zijn mooist presenteert. De 27-jarige Poolse staatsburger verliet zijn thuisland voor de prachtige stranden van Cyprus, waar hij zijn passie voor fotografie ontdekte. Hij gelooft dat de beste foto's alleen op het juiste moment en op de juiste plaats plaatsvinden en hij wacht altijd geduldig op dat moment. Hoewel hij in de IT werkt, kan hij zich geen leven voorstellen zonder zijn camera en gitaar. Om meer over Tomasz te weten te komen en een geweldig Windows-thema met zijn werk te downloaden, raden we aan dit interview te lezen.

Introductie van Tomasz Huczek

Tomasz sprak met ons over zijn liefde voor landschapsfotografie en zijn jacht op de perfecte omstandigheden, voor het schot dat het buitengewone op de meest gewone plaatsen naar voren zal brengen.

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Mijn avontuur met fotografie begon kort nadat ik naar Cyprus verhuisde. De nieuwe omgeving heeft me een diepe indruk nagelaten: de landschappen, de nieuwe plaatsen, de verschillende omgevingen. Op de een of andere manier maakte ik dat ik wilde beginnen met het vastleggen van alle beelden die ik voor mij zag. Ik heb een DSLR-camera en ben begonnen aan mijn techniek te werken.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

Ik ben zeer gepassioneerd door landschapsfotografie. Op zoek naar buitengewone weersomstandigheden, het perfecte licht, vroeg opstaan ​​voor een prachtige zonsopgang of kijken naar het licht tijdens zonsondergang en alles ervaren terwijl het omringd wordt door de natuur. Ik word geïnspireerd door de nieuwe plaatsen die ik bezoek of gewoon door de dingen die ik zie ... Wanneer ik thuis of op het werk ben en ik zie dat er een prachtig spektakel in de lucht is, heb ik meteen medelijden met het missen van een kans om maak een foto in het veld. Het inspireert me om de volgende keer uit te gaan, wanneer ik kan. Het werk van anderen inspireert me ook. Creatief werk spreekt me altijd aan en geeft me een impuls om nieuwe gebieden te verkennen en meer te experimenteren met mijn fotografie.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Op dit moment fotografeer ik met een Nikon D800 en vrijwel al mijn landschapsfoto's zijn gemaakt met de ultragroothoeklens Nikkor 16-35 mm VR. Ik gebruik filters ook veelvuldig - polarisatoren en ND-filters voor opnamen met een lange belichtingstijd. Mijn workflow na de nabewerking bestaat uit het importeren van RAW-bestanden in Adobe Lightroom en het aanbrengen van enkele eerste aanpassingen daar. De volgende stap is om ze naar Adobe Photoshop te exporteren. Ik doe de belangrijkste nabewerking daar.

Heb je fotografen en artiesten waar je naar opkijkt?

Ik denk dat het meer om de foto's gaat dan om de fotografen. In veel gevallen is het een bepaalde foto die indruk op me maakt in plaats van de hele portfolio van een specifieke auteur. Natuurlijk zijn er geweldige fotografen en ik houd van al hun werk, maar om eerlijk te zijn ontdek ik elke dag een verbluffende foto van een onbekende, ergens aan de andere kant van de wereld. Het draait allemaal om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn en je best te doen om het moment vast te leggen.

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Het zou geweldig zijn om naar een exotisch land te gaan, om ongewone plekken te bezoeken, maar als fotograaf probeer ik gewone plaatsen in een buitengewoon licht te tonen. Het is het soort ding waar iemand naar mijn foto kijkt en zegt dat hij deze plek kent, maar het ziet er geweldig uit op mijn foto! Maar het vereist geduld en komt steeds weer terug op dezelfde plek tot er uiteindelijk het perfecte licht is dat zorgt voor een buitengewoon beeld.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Ik denk dat het constant verandert, want na verloop van tijd merk ik veel van de fouten die ik eerder heb gemaakt. Maar er is een bepaalde foto waar ik het meest trots op ben, omdat ik het perfecte moment heb kunnen vastleggen: vuur bij zonsondergang. Ik heb deze plek al zo vaak bezocht, ik heb zoveel zonsondergangen gezien op dit strand, maar deze was gewoon onvergetelijk. Dit is absoluut een goed voorbeeld van het juiste moment en de juiste plaats.

Wat is je plan met fotografie vanaf hier?

De tijd zal het leren. Inspiratie kan me naar verschillende plaatsen brengen. Ik zou een nieuwe techniek kunnen leren, nieuwe apparatuur kunnen krijgen. Ik hou van experimenteren en nieuwe gebieden verkennen, en wie weet waar dit mij in de toekomst naartoe zal brengen ...

Geniet van het werk van Tomasz via een Windows-thema - Download koppelingen

Tomasz heeft ervoor gekozen om enkele van zijn meest verbazingwekkende landschappen op te nemen in het Windows-thema dat wordt gedeeld met onze lezers.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Tomasz Huczek. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Tomasz Huczek & zijn werk

Als je de foto's van Tomasz leuk vond en meer wilt zien, raden we je aan zijn officiële website te bezoeken: het blog van Tomasz Huczek Photography. Je kunt hem ook volgen op Facebook - tomasz.cc, deviantART - ~ hateom en 500px - Tomasz Huczek.

We willen Tomasz bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en wensen hem het allerbeste in al zijn toekomstige fotografische inspanningen!