Anders

De beste 15 gratis spellen voor Windows 10, in de Microsoft Store

Microsoft probeert een andere kijk op gamen te bieden in Windows 10, die verbonden is met de universele apps en belooft een "echte" platformoverschrijdende spelervaring te bieden. Als zodanig wilden we zien welke games kunnen worden gespeeld in Windows 10 en, uiteraard, die een uitstekende kwaliteit bieden, gratis. Er zijn veel gratis en commerciële mogelijkheden om te proberen, maar we hebben besloten om vijftien gratis games voor te stellen die je vandaag kunt spelen op elk van je Windows 10-apparaten. Houd er echter rekening mee dat de meeste van deze spellen ook een reeks betaalde functies bieden die uw spelervaring kunnen verbeteren als u in-app-aankopen doet. We hebben geprobeerd een breed scala aan genres te dekken, geschikt voor verschillende soorten spelers en voorkeuren, omdat het niet eenvoudig is om alle best beoordeelde gratis spellen in de Microsoft Store op te nemen :

Lees dit voordat je verder gaat:

Een van de essentiële kenmerken van het beleid van Microsoft is de potentiële mogelijkheid om games te spelen op verschillende platforms, met behulp van de universele apps. Dit betekent dat u bijvoorbeeld een online game op uw computer kunt spelen, met mensen die de Xbox-versie ervan gebruiken. Met deze strategie kan Microsoft haar Xbox- en Windows-platforms samenbrengen. Het betekent ook dat Microsoft een nieuw gaming-ecosysteem kan creëren dat zich uitstrekt van laptops en desktop-pc's tot tablets en, natuurlijk, gameconsoles en, de inmiddels ter ziele gegane, Windows Mobile-smartphones.

In het midden van al deze gamefuncties vinden we de Xbox-app, die is ingebouwd in Windows 10. Degenen van jullie die op Xbox One hebben gespeeld, zullen onmiddellijk merken dat deze applicatie lijkt op die van het Xbox-dashboard met al zijn opwindende functies . De Game DVR-software is bijvoorbeeld zowel beschikbaar op pc's als op Xbox One-consoles, en hiermee kunt u gamefilms met uw vrienden opnemen, bewerken en delen.

Maar genoeg over al deze technische details: laten we eens kijken welke geweldige gratis games je nu kunt spelen op je Windows 10-apparaten.

1. Asfalt 8: in de lucht

Asphalt 8: Airborne is een van de meest populaire arcade racegames in de Microsoft Store en omvat alle constante ontwikkelingen van de Gameloft-franchise. Het vereist nogal een lange download- en installatietijd omdat het een installatiebestand van 2, 6 GB betreft, dus ontspan en wacht rustig tot het klaar is. Zodra je het echter installeert, word je begroet met een lijst van meer dan 180 auto's en motorfietsen, inclusief krachtige droomracers zoals de Ferrari FXX, Lamborghini Veneno, Apollo IE of de Kawasaki Ninja H2R, die je kunt gebruiken nadat je ze geleidelijk hebt ontgrendeld met het geld dat je wint tijdens het racen.

Deze toevoeging aan de franchise biedt meer dan 40 verschillende high-speed tracks op verschillende exotische locaties, dus het is moeilijk om je te vervelen. Het beschikt ook over een grote variëteit aan racemodi en een multiplayer-modus, waarmee je ofwel gelijktijdige online races met andere spelers kunt spelen of asynchrone races waarin je vrienden kunt racen, zelfs als ze niet online zijn. Het biedt een soepele arcade-race-ervaring met nauwkeurige bedieningselementen, waardoor je geruime tijd aan het scherm blijft hangen. In-app-aankopen zijn natuurlijk beschikbaar, maar de constante druk om ze te kopen, evenals de advertenties, kan een beetje vervelend zijn.

Downloaden: Asfalt 8: in de lucht

2. Slither.io-spel

Hoewel de naam een ​​beetje vreemd is, is het spel slither.io een klassieke herboren. Als je een tiener was in de jaren 90, dan heb je ongetwijfeld één keer het oude Snake- spel gespeeld. Nou, het slither.io-spel is een herinterpretatie ervan, die je online tegen andere spelers / wormen / slangen kunt spelen. :) De game is simpel: je begint met een kleine worm, je eet dingen en je wordt groot. Je kunt je staart kruisen, maar als je hoofd een andere worm / slang aanraakt, explodeer je en moet je opnieuw beginnen.

Het slither.io-spel is een leuk spel om een ​​tijdje te spelen, en als je nostalgisch bent, zul je het erg leuk vinden. Zelfs als er geen verhaal achter zit en er niets gecompliceerd is aan de manier waarop het wordt gespeeld, slaagt het erin je in korte uitbarstingen te betrekken. Het enige wat vervelend is, is het grote gebied met advertenties dat aan de rechterkant van het venster wordt weergegeven. Anders is het een aangenaam spel om te spelen, gedurende ten minste een paar minuten per dag.

Downloaden: slither.io-spel

3. Despicable Me: Minion Rush

Deze hilarische game is een must-have voor jullie minionliefhebbers die Windows 10 gebruiken. Despicable Me: Minion Rush is een typisch runner-achtig spel waarin je speelt als een schattige minion die obstakels moet ontwijken, bananen en gevechten moet verzamelen schurken zoals Vector, El Macho en de schurkenstaat, allemaal om indruk te maken op je baas Gru en de titel Minion of the Year te behalen. De belangrijkste valuta in het spel is bananen die je kunt gebruiken om een ​​upgrade, wapens en outfits aan te schaffen voor je kleine minion.

Het spel bevat honderden missies die vol leuke verrassingen en lastige obstakels zitten. Je kunt herkenbare locaties uit de film bekijken, zoals Gru's lab of El Macho's hol. De gameplay is plezierig en vereist dat je vrij veel tijd spendeert om er snel doorheen te komen. Natuurlijk kunt u echt geld gebruiken om in-app-aankopen te doen die u helpen missies in een sneller tempo af te ronden en met aanzienlijkere prestaties.

Downloaden: Despicable Me: Minion Rush

4. Dungeon Hunter 5

Dungeon Hunter 5 is een goedgebouwde actie-RPG-game die zowel uitdagend als verslavend is. Het is een nieuwe toevoeging aan Gameloft's dungeon crawler-serie, die het interessant opgebouwde hack- en slash-avontuur van de eerste games voortzet, dit keer met een sneller en vloeiender vechtsysteem. De gameplay is eenvoudig, omdat je je held, een premiejager, in een fantasiewereld, het koninkrijk Valenthia, moet begeleiden.

Je hebt niet de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende personageklassen, maar je kunt de manier ontwikkelen waarop je personage vecht met de hulp van de 46 pantsertypen en 150 wapens. Spelers kunnen ook de twee spell-slots aanpassen en een belt-item kiezen dat extra voordelen kan bieden.

Naast de missies voor één speler, kun je ook deelnemen aan dagelijkse en wekelijkse evenementen, waar je unieke materialen kunt winnen die helpen bij het versmelten en ontwikkelen van je uitrusting. Verder kun je je vrienden of andere spelers als bondgenoten in de coöperatieve gameplay gebruiken om je tijdens de reizen te helpen. Ten slotte moeten we zeggen dat het een zeer verslavende game is voor degenen onder u die houden van role-playing games, met geweldige graphics, veel interactie met NPC-personages en natuurlijk een aanzienlijke hoeveelheid hacking en hakken. Overweeg dat de game ook wordt geleverd met in-app-aankopen om je leven gemakkelijker te maken in het spel, maar dat moet zorgvuldig worden behandeld.

Downloaden: Dungeon Hunter 5

5. Sonic Dash

Voor alle Sega-nostalgies bevelen we dit kleine maar erg vermakelijke spel aan dat je relatie met de iconische Sonic the Hedgehog nieuw leven in zal blazen. Sonic Dash is een andere snelle runner-achtige game die je een eindeloze reeks van rechte stukken, bochten en, natuurlijk, sprongen biedt. Je krijgt ook de kans om te vechten met verschillende bekende vijanden van Sonic, zoals Dr. Eggman. Het primaire doel van het spel, zoals het altijd is geweest, is om ringen te verzamelen, die je ook helpen bij in-game aankopen.

Naarmate je verder komt in het spel, krijg je de mogelijkheid om andere klassieke personages, zoals Tails, Shadows of Knuckles, te ontgrendelen. De game heeft een beperkt aantal locaties, de Seaside Hill Zone en The Green Hill Zone, maar ze bieden een aangenaam landschap voor de anders extreem verwarde en verwrongen paden. De geluidseffecten aan de andere kant zijn fantastisch en ze kunnen diegene die in de jaren '90 is opgegroeid meenemen naar je kindertijd.

Downloaden: Sonic Dash

6. Modern Combat 5: Blackout

We wilden een gratis first-person shooter op deze lijst plaatsen en na het doorzoeken van de Microsoft Store hebben we uiteindelijk gekozen voor Modern Combat 5: Blackout . Dit is een spel dat alle liefhebbers van Call of Duty of Battlefield moet aanspreken, omdat het sterk lijkt op hun gameplay en structuur. Het bevat twee verschillende gebieden: een actievolle singleplayercampagne met een fantasy-verhaallijn en een multiplayer-modus met een snel veranderende omgeving en een goed ontwikkeld progressiesysteem. De multiplayer beschikt ook over vijf verschillende soldatenklassen (aanval, zwaar, reconstructie, sluipschutter en ondersteuning) waarmee je een specifieke set wapens kunt ontgrendelen en je kunt ontwikkelen met afzonderlijke ability trees.

Je moet echter weten dat Modern Combat 5: Blackout je verplicht om verbonden te zijn met het internet, zelfs als je de singleplayer-campagne wilt spelen. De grafische weergave van deze game is geweldig en ze zorgen voor een aangename game-ervaring.

Download: Modern Combat 5: Blackout

7. Pinball FX2

Pinball FX2 is een echt verslavend spel dat de basisfysica gebruikt van een levensechte flipperkast in een virtuele omgeving. De game heeft maar een paar verschillende flipperkasten wanneer je hem voor het eerst start, maar ze zien er goed uit en ze gedragen zich heel realistisch. De game is erg leuk als je gaat concurreren met je vrienden en respectabele scores scoort op deze uitdagende en soms frustrerende tafels.

Dit is een klassiek, ongecompliceerd en enigszins old-school arcadespel dat je kan helpen ontspannen en tot rust te komen. Als je van flipperkasten houdt, moet je deze game eens proberen.

Downloaden: Pinball FX2

8. Snijd het touw

Cut The Rope is een schattige kleine actie puzzel-fysica spel. Het is hoogst verrukkelijk aangezien het geen ingewikkelde regels oplegt en het uw neuronen een beetje kan uitdagen. Het belangrijkste idee is om touwen op het juiste moment te snijden om een ​​klein monster genaamd Om Nom te voeden met een snoepje. Je kunt het spelen in korte bursts of marathon gaming-sessies.

Elk niveau van het spel is ontworpen om het voor jou moeilijk te maken om het snoepje aan het kleine monster te geven. U moet de touwen, bubbels of whoopeekussens gebruiken om het snoep in verschillende richtingen te bewegen en de pinnen, spikes of elektriciteit te vermijden. De moeilijkheidsgraad van het spel neemt toe met elk niveau, en het werpt onderweg behoorlijk wat kop-scratchers. Houd er echter rekening mee dat dit een proefversie is en dat alleen de eerste twee niveaus gratis zijn. Voor de rest moet je in-app aankopen doen om toegang te krijgen.

Downloaden: Cut The Rope

We vervolgen onze lijst met gratis spellen voor Windows 10, op de tweede pagina van dit artikel. Klik erop om door te gaan met het ontdekken van geweldige games voor Windows.