Tutorial

De beste 5 gratis alternatieven voor Microsoft's Paint

Wie weet niet wat Paint is? Het bestaat al sinds je eerste Windows-computer had en al die jaren brachten niet zoveel grote veranderingen aan deze applicatie. Misschien heb je goede herinneringen aan het gebruik ervan, maar we denken dat het tijd is om iets nieuws en beter te proberen. In dit artikel zullen we 5 gratis alternatieven voor Microsoft's Paint delen . Ze zullen bijvoorbeeld geen echte concurrenten van Adobe Photoshop zijn, maar ze zijn zeker krachtiger dan Paint en je kunt er meer mee doen. Laten we beginnen:

Mijn verf

Het grootste probleem grafische programma's hebben is de gecompliceerde gebruikersinterface. Je bent vaak verstrikt in vele lagen functies en vensters en je weet niet waar je moet beginnen. My Paint is een geweldig alternatief vanwege de eenvoudige en minimalistische interface. Het heeft veel functies zoals een grote verzameling penselen die potlood, houtskool en inkt simuleren. U kunt het ook met grafische tablets gebruiken om meer professionele tekeningen te maken. Het canvas is onbeperkt, dus je zult nooit meer moeten verkleinen.

Downloadpagina: MyPaint .

Paint.Net

Paint.Net is oorspronkelijk ontworpen als gratis vervanging voor Paint, maar is uitgegroeid tot een van de krachtigste tekengereedschappen op de markt. De gebruikersinterface is een beetje ingewikkeld, maar de functies zijn goed georganiseerd en relatief eenvoudig te vinden. Dit programma werd vaak vergeleken met Adobe Photoshop of Corel Paint Shop Pro vanwege de vele verschillende hulpmiddelen, functies en effecten die het te bieden heeft. U kunt dit programma gebruiken voor een groot aantal taken, zoals fotobewerking en beeldcompositie. Er zijn enkele plug-ins beschikbaar die meer effecten toevoegen en u de mogelijkheid geven om met nog meer soorten bestanden te werken.

Downloadpagina: Paint.NET .

GIMP

GIMP of The Gnu Image Manipulation Program is een van de meest gewaardeerde tekenprogramma's. Het kan worden gebruikt als een eenvoudig tekenprogramma, een programma voor het retoucheren van foto's en zelfs als een beeldomzetter. Het heeft een grote verzameling tekengereedschappen zoals penselen, airbrushes, potloden, klonen en hellingen. De grootte van het canvas wordt alleen beperkt door de beschikbare ruimte op uw schijf. Het ondersteunt bijna elk beeldformaat, dus bewerken is gemakkelijk en leuk, zelfs voor een beginner.

Downloadpagina: GIMP .

Inkscape

Inkscape is niet zo bekend als de andere programma's die eerder werden gedeeld, maar is voor iedereen geschikt, of je nu een webontwerper bent, een illustrator of als je af en toe een vectorbeeldmaker of -editor nodig hebt. Het biedt een gebruikersvriendelijke interface met enkele flexibele tekenhulpmiddelen en is compatibel met veel afbeeldingsbestandsformaten. In tegenstelling tot andere gratis programma's heeft het een krachtige teksttool, die een grote verzameling lettertypen bevat en je de mogelijkheid geeft om letters horizontaal en verticaal te verschuiven, wat heel handig kan zijn wanneer je een banner, een logo of een diagram maakt. Inkscape is beschikbaar voor Windows, Mac OS en Linux.

Downloadpagina: Inkscape .

Artweaver

Artweaver heeft een gratis versie en een premium-versie, Artweaver Plus, die ongeveer $ 37 USD kost. Zoals je zou verwachten, zijn niet alle functies beschikbaar in de gratis versie, maar toch is het een geweldig alternatief voor Paint . Artweaver biedt de standaard hulpmiddelen voor het bewerken van afbeeldingen, zoals bijsnijden, opvullen, verloop en de selectietool, plus enkele speciale functies. Met Artweaver kunt u bijvoorbeeld met anderen aan dezelfde afbeelding werken, met behulp van het Artweaver-team, waar u een nieuw team kunt maken of verbinding kunt maken met bestaande teams. Het maakt niet uit of u Artweaver Free of Artweaver Plus gebruikt . Bovendien kunt u hiermee het hele creatieproces vastleggen om uw schildervaardigheden te demonstreren of om uw eigen voortgang te bekijken, van het witte canvas tot het afgewerkte artwork.

Downloadpagina: Artweaver .

Conclusie

Als Microsoft's Paint niet voldoet aan uw behoeften op het gebied van beeldbewerking, is het tijd om een ​​beter alternatief te vinden. De keuzes die we hebben genoemd, zijn de meest populaire en gewaardeerde tekenprogramma's op internet. We raden u aan om ze uit te proberen en de door u gewenste versie op uw computer te laten staan. Ze zijn allemaal gratis, dus het enige dat u zult "verliezen" is een beetje tijd. Nadat u ze hebt uitgeprobeerd, kunt u met ons uw favoriete alternatief voor Paint delen .