Tutorial

Probleem: Sticky Keys haalt me ​​uit mijn games! Hoe het uit te zetten?

Speel je je favoriete spel en besluit Windows het te minimaliseren en iets te vragen over Sticky Keys? Doet het dat telkens wanneer u herhaald op de SHIFT-toets moet drukken? Gelukkig kan deze ergernis worden uitgeschakeld en hebben we de oplossing voor u. Het is van toepassing op Windows 10, Windows 7 en Windows 8.1. Laten we beginnen:

Probleembeschrijving: Ik speel een game en druk op de SHIFT-toets. Dan zijn Sticky Keys ingeschakeld!

Je speelt een spel waarbij je vaak op de SHIFT-toets moet drukken, bijvoorbeeld tijdens het rijden met je paard in The Witcher 3: Wild Hunt. Wanneer u dat doet, minimaliseert Windows uw spel en wordt er een Sticky Keys- prompt weergegeven met de vraag of u Sticky Keys wilt inschakelen. Vervolgens wordt aangegeven dat met Sticky Keys de SHIFT-, CTRL-, ALT- of Windows-logotoetsen kunnen worden gebruikt door één toets tegelijk in te drukken.

Wanneer u uw spel speelt en Windows besluit het spel te verlaten en u dit te vragen, drukt u onmiddellijk op Nee . Het probleem is dat de volgende keer dat je de SHIFT-toets herhaaldelijk moet gebruiken, Windows je uit je spel haalt en je hetzelfde vraagt, OPNIEUW. Dit is razend. Ga als volgt te werk om dit probleem voorgoed te herstellen:

De oplossing: Sticky Keys volledig uitschakelen in Windows

Er zijn twee manieren om deze functie uit te schakelen. De eerste is, wanneer je de Sticky Keys prompt ziet. Als je het nu niet ziet, druk je vijf keer achter elkaar op de SHIFT-toets en deze verschijnt. Klik of tik vervolgens op de koppeling met de tekst: "Ga naar het gemak van toegang tot het centrum om de sneltoets uit te schakelen."

Hiermee gaat u naar het venster " Sticky Keys instellen " . Zorg ervoor dat u alle opties uitschakelt die zeggen: 'Sticky Keys inschakelen'. Klik of tik vervolgens op OK of Toepassen .

Een tweede methode is om het Configuratiescherm te openen. Als u niet weet hoe u dat moet doen, lees dan deze handleidingen:

  • 8 manieren om het Configuratiescherm in Windows 10 te starten
  • Introductie van Windows 8.1: 9 manieren om toegang tot het configuratiescherm te krijgen

Daar gaat u naar Toegankelijkheid en vervolgens naar Toegankelijkheidscentrum . Hier vindt u de link met de tekst 'Maak het toetsenbord gebruiksvriendelijker'. U moet naar beneden scrollen om het te vinden.

Je ziet de opties om het toetsenbord gebruiksvriendelijker te maken. Zoek naar het gedeelte 'Maak het eenvoudiger om te typen ' en klik of tik op 'Sticky Keys instellen'.

Nu kunt u 'Sticky Keys instellen'. Schakel alle opties uit met de tekst 'Plaktoetsen inschakelen'. Klik of tik vervolgens op OK of Toepassen .

U kunt nu het Configuratiescherm sluiten en de functie Kleeftoetsen is voor altijd uitgeschakeld. Het zal je niet langer irriteren bij het spelen van games.

Wat zijn Sticky Keys eigenlijk?

Nu je weet hoe je deze ergernis in Windows kunt oplossen, kun je je afvragen: wat is h *** Sticky Keys ? Het is een toegankelijkheidsfunctie van Windows die is ontworpen om mensen te helpen die moeite hebben om tegelijkertijd twee of meer toetsen ingedrukt te houden. Ze moeten bijvoorbeeld een hoofdletter schrijven. Ze moeten de SHIFT-toets tegelijkertijd ingedrukt houden met de letter die ze willen typen. Omdat ze een handicap hebben waardoor ze dit niet kunnen doen, als Sticky Keys is ingeschakeld en op modificatietoetsen zoals CTRL, ALT, SHIFT of het Windows-logo drukt, blijft de toets actief totdat een andere toets wordt ingedrukt. Om dus iets als kapitaal W te typen, moeten mensen met een handicap tegelijkertijd op SHIFT en W drukken in plaats van op SHIFT + W. Als u op deze modificatietoetsen drukt, piept Windows ook, zodat u weet dat een modificatietoets is geregistreerd door Sticky Keys .

Voor mensen met een handicap is deze functie misschien erg handig, terwijl het voor anderen erg vervelend is, vooral voor gamers die uit hun games worden gehaald omdat ze nogal vaak op de SHIFT-toets drukken.

Welke game speelde je toen je geïrriteerd was door Sticky Keys in Windows?

We waren geïrriteerd door Sticky Keys toen we The Witcher 3: Wild Hunt speelden op onze Windows 10-computer. Wanneer je in dit spel op een paard moet rijden, moet je herhaaldelijk op de SHIFT-toets drukken, zodat deze zo snel mogelijk galoppeert. Stel je onze frustratie voor toen Windows besloot om het spel te minimaliseren en ons te vragen naar Sticky Keys . En jij dan? Welke game speelde je? Vertel ons je verhaal in de reacties hieronder.