Tutorial

Hoe recente berichten bewerken of verwijderen tijdens chatten op Skype

Wanneer je online met iemand chat, zijn er momenten waarop je woorden spiekt of zelfs dingen zegt zonder na te denken en je "schande over jezelf" zou kunnen brengen. U hoeft zich echter geen zorgen meer te maken, want de Skype voor desktop- app biedt u een geweldige manier om eventuele schade ongedaan te maken. Dit is een van de weinige chatdiensten waarmee u recente berichten kunt bewerken of verwijderen voordat ze voor altijd in uw chatgeschiedenis en zorg je voor veel leed. Lees verder om te leren hoe deze verborgen functie werkt wanneer u de Skype voor desktop- app gebruikt.

Hoe een recent bericht bewerken bij het gebruik van de Skype voor Desktop-app

Als je wilt leren hoe je dit moet doen, zit je zeker al kniehoog in het gespreksgedeelte van de Skype voor desktop- app. Dan zal een kort moment van onoplettendheid of tijdelijke waanzin het nodig maken dat u een recent bericht bewerkt. Om dit te doen, moet u met de rechtermuisknop op het lastige bericht klikken en vervolgens Edit Message selecteren.

Het bericht dat u zojuist hebt gekozen om te bewerken, wordt weergegeven in de ruimte die is ontworpen voor het schrijven vanuit het gespreksgebied. U kunt dit problematische bericht nu op elke manier wijzigen die u nodig acht.

Om uw bewerking toe te passen, klikt of tikt u op het pictogram Verzenden of drukt u gewoon op Enter en uw oude lastige bericht zal worden vervangen.

Hoe een recent bericht verwijderen bij het gebruik van de Skype voor Desktop-app

Natuurlijk zijn er ook berichten die volledig moeten verdwijnen en nooit meer gezien mogen worden. Nogmaals, dit is een situatie die gemakkelijk kan worden opgelost in de app Skype voor Desktop . Om dit te doen, moet u met de rechtermuisknop klikken op het bericht dat u onlangs hebt verzonden en vervolgens eenvoudig Bericht verwijderen selecteren.

U wordt gevraagd om uw keuze te bevestigen. Klik op Verwijderen en het bericht wordt verwijderd.

Als u niet langer wilt dat uw keuze telkens wordt bevestigd wanneer u een bericht verwijdert, vinkt u het vakje aan met de melding Do not ask me again, voordat u op Remove drukt.

Het problematische bericht zal worden verwijderd en het gespreksgedeelte moet er als volgt uitzien.

Hoe lang kunt u berichten bewerken of verwijderen in de Skype voor Desktop-app

Informatie over het tijdsbestek van deze optie is een beetje moeilijk te vinden of zelf uit te zoeken. Met behulp van de ondersteuningsdienst van Skype zijn we er echter in geslaagd om te leren dat Skype gebruikers in staat stelt om elk expresbericht binnen 60 minuten na verzending te bewerken of te verwijderen. Wacht daarom niet te lang als je iets wilt veranderen dat je hebt gezegd.

We hebben ook ontdekt dat je alleen berichten kunt bewerken of verwijderen van de computer of het apparaat dat je oorspronkelijk hebt gebruikt om ze te verzenden. Als u bijvoorbeeld de app Skype voor Desktop op uw laptop hebt geïnstalleerd, kunt u deze gebruiken om de berichten te bewerken of te verwijderen die ervan zijn verzonden. Als u zich dan aanmeldt op uw Windows-tablet, kunt u deze niet gebruiken om die berichten te bewerken of te verwijderen. U moet teruggaan naar uw laptop en een lastig bericht bewerken of verwijderen.

OPMERKING: lees deze zelfstudies voor meer informatie over de Skype voor desktop- app en zijn innerlijke activiteiten:

  • Hoe de Skype voor Windows desktop-app te gebruiken.
  • Hoe u uw Skype-account beheert via de Skype voor Windows desktop-app.

Conclusie

We hebben vastgesteld dat deze functie erg nuttig is in onze tekstgesprekken en we raden het ten zeerste aan aan iedereen. Wees niet onvoorzichtig en hoop dat je vrienden begrijpen wat je bedoelde, ook al bevat je chatvenster veel typefouten en spelfouten. Het is ook een goed idee om elk bericht te verwijderen waar u niet trots op bent.