Anders

3 nuttige tips en trucs voor het gebruik van plaknotities

Als u Sticky Notes gebruikt voor een snelle notities op een regelmatige basis, willen we u helpen de dingen naar een hoger niveau te tillen en enkele geavanceerde technieken voor het werken met Sticky Notes laten zien . In dit artikel laten we u zien hoe u het dialoogvenster Verwijderen kunt herstellen als u hebt ingesteld dat het moet worden verborgen, hoe u een back-up van uw notities moet maken en hoe u tekst van andere toepassingen naar Sticky Notes kunt kopiëren met behoud van de opmaak.

Hoe de Delete Dialogue Box te herstellen

Als u ervoor heeft gekozen om het bevestigingsvenster niet weer te geven bij het verwijderen van een notitie, door "Dit bericht niet meer weergeven" te selecteren en u wilt het terughalen, moet u deze stappen volgen terwijl u bent aangemeld met een gebruiker account dat is ingesteld als beheerder:

Open eerst de Register-editor . Om dit te doen, typt u het woord "regedit" in het Startmenu zoekvak van Windows 7 of rechtstreeks in het startscherm van Windows 8.1 en kiest u het "regedit" zoekresultaat.

U ontvangt nu een UAC-prompt (User Account Control). Klik of tik op Ja om verder te gaan.

Navigeer vervolgens naar de volgende sleutel: "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Applets \ StickyNotes" .

Nu moet je de sleutel genaamd PROMPT_ON_DELETE verwijderen of de waarde ervan op 1 zetten, vervolgens klikken of tikken op OK en afsluiten.

Voor degenen onder u die een eenvoudigere manier willen om het dialoogvenster te herstellen, downloadt u gewoon het bestand dat we onderaan dit artikel hebben gekoppeld, genaamd StickyNotes.reg . Als het downloaden is voltooid, opent u het bestand.

U ontvangt een veiligheidswaarschuwing . Klik of tik op Uitvoeren om verder te gaan.

Bevestig de actie door op de knop Ja te drukken.

Tot slot ontvangt u een bevestigingsbericht dat de wijziging is voltooid.

Het resultaat is hetzelfde, maar dan veel sneller en sneller: met een paar klikken hebt u het dialoogvenster Verwijderen.

BELANGRIJK: om het bestand StickyNotes.reg te downloaden, houdt u de toets ingedrukt of klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u vervolgens "Link opslaan als" .

Hoe een back-up te maken van uw plaknotities

Als u een back-up van uw notities wilt maken of deze per e-mail wilt verzenden, kunt u dit doen door te bladeren naar "C: \ Users \ Your USERNAME \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Sticky Notes", waarbij uw gebruikersnaam de naam is van uw gebruikersaccount. Kopieer het bestand "StickyNotes.snt" bijvoorbeeld naar een USB-station. Als u alleen een back-up wilt maken, kunt u het bestand kopiëren naar een map die u eerder op uw computer hebt gemaakt.

BELANGRIJK: om de inhoud van de map te bekijken, moet u "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven" in Windows / Verkenner inschakelen. Voor het geval u niet precies weet hoe u dit moet doen, bekijk dan deze tutorial.

Opgemaakte tekst toevoegen aan uw plaknotities

Degenen onder u die niet tevreden zijn met de standaardlettertypen die door Sticky Notes worden gebruikt, kunnen andere tekstverwerkingsprogramma's gebruiken zoals Microsoft Word, Microsoft Wordpad enzovoort. U kunt uw korte aantekeningen in deze editors typen, de gewenste lettertypen en opmaak selecteren en ze vervolgens kopiëren en plakken naar plaknotities . Wanneer u dit doet, wordt het tekstformaat naar uw notitie overgebracht.

Selecteer gewoon de tekst in de teksteditor, houd ingedrukt of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Kopiëren in het contextmenu of gebruik de sneltoetsen "CTRL + C" .

Klik met de rechtermuisknop (of houd ingedrukt) van de notitie en selecteer Plakken of gebruik de sneltoets 'CTRL + V' . U zult de aangepaste tekst naar uw notitie laten overbrengen.

Conclusie

Deze kleine tips & tricks zijn ontworpen om u te helpen kleverige notities beter te gebruiken en uw ervaring ermee te verbeteren. Als je andere tips hebt om te delen, of als je vragen of problemen hebt, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten.

LINK DOWNLOADEN: StickyNotes.REG.