Tutorial

Hoe de Dark Mode in Microsoft Edge in of uit te schakelen

Vanaf Windows Update van 10 april 2018 heeft Microsoft Edge een donkere modus die u kunt inschakelen. Bij gebruik van deze modus, de titelbalk, de tabbladen en de menu's van Microsoft Edge van grijs of wit naar zwart. Ook verandert de tekst die u in de menu's en op andere plaatsen ziet van zwart naar wit. Hier leest u hoe u de modus Dark kunt in- en uitschakelen in Microsoft Edge:

OPMERKING: Deze functie is beschikbaar in Microsoft Edge, te beginnen met de update van Windows 10 april 2018, die werd uitgebracht in april 2018. Als u niet weet welke versie van Windows 10 u heeft, leest u deze zelfstudie: Welke versie, editie en type Windows 10 Heb ik geïnstalleerd?

Hoe de Dark Mode aan te zetten, in Microsoft Edge

Open Microsoft Edge en klik of tik op de knop 'Instellingen en meer' in de rechterbovenhoek. U kunt dat ook doen door op de toetsen ALT + X op uw toetsenbord te drukken. Klik of tik in het weergegeven menu op Instellingen .

Zoek in de lijst met instellingen het gedeelte Aanpassen . Daar vindt u een vervolgkeuzelijst met de naam "Kies een thema". De standaardwaarde hiervoor is Licht . Klik op de vervolgkeuzelijst en kies Donker .

U ziet het Microsoft Edge-venster onmiddellijk zwart worden.

Klik ergens buiten de instellingen en u bent klaar.

Geniet van de nieuwe donkere modus in Microsoft Edge!

Hoe de Dark-modus in Microsoft Edge uit te schakelen

Als u het beu bent dat Microsoft Edge de hele tijd zwart is en u het opnieuw wit en grijs wilt, kunt u de donkere modus eenvoudig uitschakelen. Om dit te doen, volgt u de stappen uit het vorige gedeelte. Nadat u in de vervolgkeuzelijst "Kies een thema" hebt geklikt of geklikt, kiest u Licht in plaats van Donker .

Microsoft Edge keert terug naar de standaard visuals. Klik of tik buiten de instellingen en u bent klaar.

Vind je Microsoft Edge beter wanneer het donker is?

Microsoft heeft de Dark-modus geïmplementeerd in Windows 10 als gevolg van verzoeken van gebruikers. Het lijkt erop dat de Dark-modus populair is bij Windows 10-gebruikers. Vind je het ook leuk? Geniet je ervan om Microsoft Edge meer te gebruiken als het donker is? Reageer hieronder en laten we bespreken.