Beoordeling

ASUS Echelon Forest Gaming Headset Review

ASUS heeft een nieuwe gamingheadset aan hun productlijn toegevoegd. Ze noemen het het Echelon-bos en het ontwerp is vrij de aandachtstrekker! Met een verf met een militair thema en een naam die je doet denken aan undercovermissies, waren we behoorlijk geïnteresseerd om te zien hoe de headset klinkt. We hebben het een paar weken getest en we zijn nu klaar om ons oordeel te delen. Lees verder om te leren of dit de juiste headset voor u is, uit deze review:

Unboxing van de ASUS Echelon Forest Gaming Headset

De headset is verpakt in een zwarte kartonnen doos met militaire camouflagepatronen. Met een uitsparing aan de rechterkant van de doos kunt u de koptelefoon zien voordat u ze uitpakt.

De achterkant van de doos biedt behoorlijk veel informatie over de technische specificaties van de headset.

Zodra u de doos opent, vindt u de headset in een plastic behuizing samen met een paar accessoires:

  • Een audio-adapter voor oude mobiele apparaten zoals Nokia of Sony Ericsson mobiele telefoons
  • Een reistas met militair patroon
  • Een gevlochten splitterkabel die de audio- en microfoonkanalen scheidt
  • Een windscherm met schuimmicrofoon

Afgezien daarvan vindt u de garantie en de snelstartgids.

Hardwarespecificaties

Deze headset maakt gebruik van 50 mm neodymium-magneetdrivers en is compatibel met zowel pc's als Macs.

De headsetkabel is 1, 2 meter lang en de splitterkabel is nog eens 1, 3 meter lang. Dat is 2, 5 meter (8, 2 feet) kabel voor wanneer je de headset op een pc aansluit. Alle kabels in de set zijn gevlochten. De luidsprekers hebben een impedantie van 32 Ohm en een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. De headset weegt 268 gram (9.45 ounces).

De microfoon is intrekbaar en heeft een frequentiebereik van 100 Hz tot 10 kHz met een gevoeligheidsniveau van -42 +/- 3dB.

Je kunt hier de volledige specificaties van de headset vinden: Echelon Forest - Specificaties.

De ASUS Echelon Forest Gaming Headset gebruiken

De headset trekt absoluut de aandacht dankzij het ontwerp met militair thema. Het algehele uiterlijk en aanvoelen van de headset is redelijk hoog. ASUS gebruikte hoogwaardige materialen voor dit product en dat waarderen we. Het enige betwistbare aspect vanuit een ontwerpstandpunt is het militaire thema, dat sommige mensen misschien leuk vinden, terwijl anderen dat misschien niet willen. Als u een fan bent van World of Tanks, weten we zeker dat u het zult waarderen. :)

De cups zijn comfortabel, ze bedekken je oren volledig en isoleren het achtergrondgeluid vrij goed. In tegenstelling tot de ASUS Strix Pro, zijn de cups vast en kun je ze niet draaien.

Het dragen van de headset voor meerdere uren gameplay was aangenaam en redelijk comfortabel. Het product is niet te zwaar en we voelden ons niet moe na lange gamesessies.

We hebben het Echelon Forest gebruikt tijdens het spelen van games, het bekijken van films en het luisteren naar muziek. Het geluid was helder en helder in alle situaties. De geluidskwaliteit deed ons denken aan de ASUS Strix Pro.

Net als de meeste gamingheadsets, is de geluidskwaliteit alleen optimaal tijdens het spelen. Wanneer je naar muziek luistert en video's bekijkt, is de audio-ervaring van Echelon Forest behoorlijk, maar niet indrukwekkend. Afhankelijk van het type muziek waar je naar luistert, ben je misschien wel of niet tevreden. Terwijl het Echelon Forest zijn werk goed doet in games en muziek met luide bassen, kan hetzelfde niet gezegd worden voor rock-tracks, bijvoorbeeld. Gitaarriffs klinken niet zo helder als zou moeten en dit is waar het vrij duidelijk is dat de headset gericht is op games met harde geluidseffecten maar niet veel geluidsdetails.

De microfoon is goed en ik waardeer het idee dat ASUS het intrekbaar maakt. Dit bespaart wat ruimte tijdens het reizen en maakt de headset compacter. Skype-oproepen waren luid, duidelijk en helder en we hadden geen problemen om ons aan de andere kant van de lijn te laten horen.

De kabel van de headset heeft ook een volumeknop en een microfoon aan / uit-knop.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Er is geen software voor dit product omdat het product direct uit de doos werkt.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Het ASUS Echelon Forest is een headset voor mensen die een gedurfder ontwerpthema waarderen en die vaak spellen spelen. Als je van oorlogsspelletjes houdt, zul je zeker dol zijn op het ontwerp van deze headset. De algehele geluidskwaliteit is goed, maar niet goed genoeg voor audiofielen. De intrekbare microfoon is een erg leuke toevoeging en het product zal een goede aanvulling zijn voor LAN-feestjes of lange spelsessies, omdat het comfortabel is om te dragen. Als u echter op zoek bent naar een headset die een uitstekende geluidskwaliteit biedt en u van plan bent deze slechts af en toe in games te gebruiken, zijn er betere alternatieven voor u om te overwegen.