Tutorial

5 manieren om het lokale IP-adres van uw draadloze router te vinden

Ben je ooit in een situatie terechtgekomen waarin je een draadloze router wilde configureren en je het IP-adres niet kende? Daarom kon u geen verbinding maken met de gebruikersinterface van het beheer, omdat u geen idee had wat het IP-adres was. Zo ja, dan zou deze gids u het antwoord moeten geven. We delen vijf manieren waarop u het IP-adres kunt vinden van elke draadloze router waarmee u bent verbonden. Er is voldoende grond om te dekken, dus laten we beginnen:

OPMERKING: De eerste 4 methoden voor het vinden van het lokale IP-adres van uw draadloze router zijn allemaal gebaseerd op de aanname dat u bent verbonden met het netwerk dat door de router wordt uitgezonden en beheerd.

Methode 1. Zoek het IP-adres van uw draadloze router op in het Netwerkcentrum

Een eenvoudige manier om het IP-adres van uw draadloze router te vinden, is door het Netwerkcentrum in Windows te gebruiken. Open het en klik of tik op de netwerkadapter die uw computer of apparaat gebruikt om verbinding te maken met het netwerk dat wordt beheerd door de router.

De vorige actie opent het statusvenster met informatie over uw netwerkverbinding. Daar vindt u ook een knop met de naam Details . Klik of tik erop.

Zoek in het venster Network Connection Details naar het veld met de naam Default Gateway . De standaardgateway is het IP-adres van uw draadloze router.

Methode 2. Zoek het IP-adres van uw draadloze router op via de opdrachtprompt

Als u liever de opdrachtprompt gebruikt, opent u deze en voert u de volgende opdracht uit:

ipconfig / alles | findstr / R "Gateway"

Het resultaat dat u krijgt, is de standaardgateway die door uw Windows-computer of -apparaat wordt gebruikt. Het IP-adres van uw standaardgateway is ook het IP-adres van uw draadloze router.

Methode 3. Zoek het IP-adres van uw draadloze router op vanuit PowerShell

Net als bij de vorige methode kunt u de PowerShell ook gebruiken om het IP-adres van uw draadloze router te achterhalen. Start PowerShell en voer deze opdracht uit:

gip | findstr / R "Gateway"

In slechts een seconde geeft PowerShell een lijst met de standaard-gateway die door uw Windows-computer of -apparaat wordt gebruikt. Het IP-adres van de standaardgateway is ook het IP-adres van uw draadloze router.

Methode 4. Zoek het IP-adres van uw draadloze router op in de officiële documentatie

Elke draadloze router op de markt heeft een gebruikershandleiding. Van alle verschillende soorten informatie over de hardware-specificaties, functies en configuratieopties van de router, vindt u ook het standaard IP-adres dat de fabrikant gebruikt voor uw draadloze router. Als niemand het standaard IP-adres van de router heeft gewijzigd, moet dit nog steeds overeenkomen met het adres dat u in de handleiding vindt.

Methode 5. Probeer een van de IP-adressen die fabrikanten gebruiken als standaardinstellingen voor hun draadloze routers

Als geen van de voorgaande methoden voor u werkt en u het IP-adres van uw draadloze router niet kunt vinden, kan de onderstaande tabel helpen. We hebben informatie verzameld uit een groot aantal bronnen en we zijn erin geslaagd het te compileren in een lang Excel-blad met een lijst met veel verschillende routerfabrikanten en de IP-adressen die ze instellen als standaardwaarden voor de draadloze router die ze maken. We zijn er zeker van dat het IP-adres van uw draadloze router er ook bij hoort:

Conclusie

Hopelijk zijn we erin geslaagd om het doel van deze gids te vervullen om u te helpen bij het vinden van het IP-adres dat wordt gebruikt door uw draadloze router. Als u hier nog steeds problemen mee heeft, laat ons dan een opmerking achter met een beschrijving van uw probleem en we zullen ons best doen om u te helpen het probleem op te lossen. Als u iets toe te voegen heeft aan onze gids en u weet andere manieren om het IP-adres van een draadloze router te vinden, deel deze dan met ons.