Tutorial

Hoe songtekst-teksten te krijgen op YouTube, in Microsoft Edge, met Cortana

Toen Microsoft de jubileumupdate voor Windows 10 uitbracht, ontdekten we een leuke kleine functie in de Microsoft Edge webbrowser: als je Cortana hebt ingeschakeld op je Windows 10 pc of apparaat, kun je haar gebruiken om de songteksten van de nummers waarnaar je luistert op te halen YouTube, in Microsoft Edge. Vraag je hoe? Lees deze korte handleiding en je zult zien hoe gemakkelijk het is om de tekst van die liedjes te krijgen waar je van houdt, met slechts een paar klikken of tikken:

H oom om de tekst van het nummer dat u beluistert op YouTube op te halen in Microsoft Edge, met de hulp van Cortana

Allereerst, als je dit nog niet weet, werkt Cortana met Microsoft Edge en niet met andere webbrowsers. Daarom moet je deze webbrowser gebruiken om op YouTube te komen. Windows 10 maakt standaard een snelkoppeling voor Microsoft Edge op uw taakbalk en voegt ook een tegel toe aan uw Startmenu. Begin met klikken of tikken op een van deze om de webbrowser te starten.

Zodra Microsoft Edge wordt geopend, gebruikt u deze om naar de YouTube-website te gaan en vervolgens het nummer af te spelen waarvan u de songtekst wilt ontvangen. Hier is een voorbeeld: laten we zeggen dat je wilde luisteren en ook de tekst van een nummer genaamd Stressed Out van Twenty One Pilots. Zoek ernaar en speel het vervolgens.

Als Cortana op uw Windows 10-pc of -apparaat is ingeschakeld, is zij er altijd en helpt ze u de informatie te vinden die u nodig hebt of om dingen voor elkaar te krijgen. Dat geldt ook voor Microsoft Edge en YouTube.

Zodra je het nummer bent gaan spelen, zal Cortana je subtiel vragen of je "Want the lyrics?" . Als u goed oplet, ziet u dat Microsoft Edge dit bericht weergeeft aan de rechterkant van de adresbalk.

Als je de songtekst van het nummer waarnaar je aan het luisteren bent wilt zien, hoef je alleen maar te klikken of te tikken op "Want the lyrics?" vraag. Na een korte tijd zal Cortana de tekst aan de rechterkant van Microsoft Edge weergeven.

Cool toch? En dat is niet alles! Als ze voldoende informatie vindt, vertelt Cortana je ook de officiële naam van het nummer, de artiest die het speelt, het album en de duur.

Aan het einde van de tekst zul je vaak merken dat Microsoft Edge, Cortana en Bing samen hebben gepuzzeld om je snelle links aan te bieden om het nummer te beluisteren of te kopen in de Windows Store of iTunes.

Er is maar één ding dat we moeten delen: Microsoft Edge en Cortana helpen niet altijd en geven je niet altijd de tekst van de nummers waarnaar je luistert. Nadat we deze functie een tijdje hebben gebruikt, zijn we van mening dat dit werkt voor officiële videoclips die zijn geüpload met respect voor auteursrechtwetten. Als een nummer waarnaar je luistert op YouTube is geüpload door mensen die het hebben gepingd, zal Cortana de tekst waarschijnlijk niet ophalen.

Conclusie

Met elke nieuwe update naar Windows 10 wordt Microsoft Edge steeds interessanter. En werken met deze browser kan een ervaring zijn die veel beter is dan je verwacht. Probeer het en je zult aangenaam verrast zijn!