Tutorial

Hoe de probleemoplosser van OneDrive te gebruiken om uw problemen op te lossen

Als u problemen ondervindt met OneDrive en uw bestanden niet correct worden gesynchroniseerd, kunt u overwegen de officiële OneDrive-probleemoplosser uit te proberen die door Microsoft wordt aangeboden. Het is een kleine wizard voor het oplossen van problemen die u kunt downloaden en uitvoeren om uw problemen op te lossen. Hier is het om het te vinden en hoe het werkt:

Waar vind ik de probleemoplosser voor OneDrive

Als u problemen ondervindt bij het synchroniseren van uw OneDrive- bestanden, moet de eerste stap zijn om deze handleiding voor probleemoplossing van Microsoft te raadplegen. Als het doen van wat ze aanbevelen je problemen niet oplost, is je laatste kans om de officiële probleemoplosser uit te proberen.

De downloadlink bevindt zich aan het einde van de pagina die eerder is aanbevolen. U kunt deze downloadkoppeling ook proberen, maar Microsoft kan dit op tijd wijzigen. Je zult een bestand downloaden met de naam onedrivets.diagcab . Bewaar het in een map die gemakkelijk te vinden is en voer hem vervolgens uit.

Laten we nu kijken hoe het werkt.

Hoe de probleemoplosser van OneDrive te gebruiken

De probleemoplosser voor OneDrive werkt net als alle andere wizards voor probleemoplossing in Windows. U kunt hier meer informatie over hen vinden: Problemen met netwerk- en internetproblemen oplossen in Windows 7 en Windows 8.

Wanneer u het programma uitvoert, meldt de probleemoplosser dat het problemen kan opzoeken en oplossen die zich toegang verschaffen tot OneDrive .

Als u op de koppeling Geavanceerd onderaan het startvenster klikt, ziet u dat er maar één geavanceerde optie beschikbaar is en dat deze al is ingeschakeld: "Reparaties automatisch toepassen" .

Druk op Volgende en de probleemoplosser start het proces voor het detecteren van problemen. Er worden veel controles uitgevoerd, waaronder controles op symbolische koppelingen die de werking van OneDrive negatief kunnen beïnvloeden.

Zodra het detectieproces is voltooid, wordt in de handleiding voor probleemoplossing eerst gevraagd of u wilt dat de diagnostische informatie naar Microsoft wordt verzonden. Als u deze informatie wilt verzenden, moet u er rekening mee houden dat het proces een tijdje gaat duren, zelfs enkele minuten, vooral als u veel bestanden opslaat in OneDrive .

Nadat u uw keuze hebt gemaakt, zal OneDrive oplossingen voorstellen. In de meeste gevallen zal het beginnen door u voor te stellen om OneDrive te resetten . Als u dit wilt proberen, drukt u op de knop met dezelfde naam. Druk anders op Sla deze stap over .

We hebben deze stap overslaan om te zien wat andere dingen doen om problemen op te lossen. De volgende stap die werd uitgevoerd, was het verzamelen van gegevens. Deze stap duurde vrij lang en het ging om het verzamelen van logboeken voor OneDrive, het toevoegen van wat informatie aan sommige systeembestanden die door OneDrive werden gebruikt en andere dingen die op de achtergrond plaatsvonden en onzichtbaar voor ons waren.

Nadat alle benodigde gegevens waren verzameld, is de probleemoplosser verhuisd naar het oplossen van het probleem. In ons geval heeft het een aantal onderhoudstaken van OneDrive uitgevoerd en vervolgens heeft het opnieuw verschillende bestanden verzameld.

Dit duurde nog een paar minuten. Toen het proces voorbij was, heeft de probleemoplosser van OneDrive een samenvatting gegeven van de problemen die het heeft aangetroffen en wat het heeft gedaan om deze problemen op te lossen.

Druk op Sluiten om de probleemoplosser te beëindigen en controleer of OneDrive nu werkt zoals u verwacht.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het gebruik van de probleemoplosser van OneDrive relatief eenvoudig. Het kost behoorlijk wat tijd om het uit te voeren, gegevens te verzamelen en problemen op te lossen, dus wapent u met wat geduld. Hoewel we ons best hebben gedaan om de meeste stappen te delen die worden gebruikt bij het gebruik ervan, kan de probleemoplosser, afhankelijk van uw problemen, andere acties aanbevelen dan die in deze handleiding worden beschreven. Het kan ook andere stappen doorlopen om ze op te lossen. Houd dit dus in gedachten wanneer u het op uw Windows-pc of apparaat gebruikt.