Beoordeling

ASUS Transformer Book Flip TP300LA Review - Een krachtige Windows 8.1 Convertible

ASUS heeft onlangs een nieuw model gelanceerd in hun reeks Transformer Book Flip-apparaten: de TP300LA. Het is een goed uitziende converteerbare ultrabook die perfect is voor een breed scala aan taken, van alledaagse draagbare computers tot workloads die meer verwerkingskracht vereisen. Lees deze review om meer te weten te komen over dit apparaat, de specificaties en real-life prestaties.

Unboxing De ASUS Transformer Book Flip TP300LA

We hebben een beoordelingsversie van dit apparaat ontvangen die niet de standaardverpakking voor dit model heeft gebruikt. Daarom konden we geen standaard unboxing-video maken of de traditionele unboxing-foto's maken. We weten echter dat de verpakking van de ASUS Transformer Book Flip TP300LA de laptop, de voedingsadapter, de snelstartgids, de garantie en enkele andere folders bevat, afhankelijk van waar u het apparaat hebt gekocht.

Hardwarespecificaties

De hardwarespecificaties van het model dat we hebben beoordeeld, zijn de volgende: een 13, 3-inch IPS Full HD (1920x1080) LED-achtergrondverlichtingsscherm met goede kijkhoeken, een dual-core Intel Core i7-4510U CPU geklokt op 2, 6 GHz met Intel HD Graphics 4400, 8 GB RAM-geheugen (DDR3L), geklokt op 1600 MHz, en een SSD-drive van 128 GB, gefabriceerd door Kingston.We hebben ook een 2 megapixelcamera voor incidenteel videochatten. Aan de audiozijde hebben we twee ingebouwde luidsprekers aan de onderkant van de laptop, aangedreven door de ASUS SonicMaster Lite-technologie, en een ingebouwde microfoon.Het toetsenbord is een standaard ASUS-toetsenbord, zonder een numeriek toetsenblok en een standaard touchpad zit direct onder het toetsenbord.Op de linkerkant van de laptop kunnen we vind de aan / uit-knop, samen met de volumeknop en de startknop. De laatste twee zijn bedoeld om te worden gebruikt in de tabletmodus.De grootte is: een breedte van 326 mm (1, 28 inch), een lengte van 232 mm (9, 13 inch) ) en een hoogte van 22 mm (0, 86 inch). Het weegt 1, 75 kg / 3, 85 pond Dit maakt het gemakkelijk om mee te nemen. Het apparaat wordt aangedreven door een 3-cel polymeer batterij met een capaciteit van 38 Whrs, die maximaal 3 uur duurt.

In termen van connectiviteit, de ASUS Transformer Book Flip TP300LA bevat twee USB 3.0-poorten, een HDMI-poort en een audio-aansluiting, gelegen aan de rechterkant van de laptop. Aan de linkerkant van de laptop vinden we een USB 2.0-poort, een SD-kaartlezer en een Kensington-vergrendelingspoort. Helaas is er geen Ethernet-poort, dus een afzonderlijke adapter moet worden aangeschaft als u via een netwerkkabel verbinding wilt maken met een lokaal netwerk. De laptop bevat ook een 802.11a / b / g / n / ac-compatibele draadloze netwerkadapter en een Bluetooth 4.0-chip.

Het besturingssysteem dat vooraf op dit apparaat is geïnstalleerd, is Windows 8.1 Pro 64-bit. Dit apparaat is verkrijgbaar in meerdere configuraties, van een Intel Core i3-processor tot een i5- en een i7-processor, met RAM in verschillende hoeveelheden die oplopen tot 12 GB. Er zijn ook veel opslagopties beschikbaar, variërend van 500 GB, 750 GB en 1 TB harde schijven tot een 128 GB SSD-schijf. U kunt de officiële hardwarespecificaties hier vinden: ASUS Transformer Book Flip TP300LA.

De ASUS Transformer Book Flip TP300LA gebruiken

Ik gebruik de ASUS Transformer Book TP300LA twee weken lang dagelijks voor een breed scala aan taken, zoals surfen op het web, virtuele machines draaien, artikelen schrijven, games spelen, video's kijken, enzovoort. Deze hele recensie is geschreven op het apparaat zelf. Het model dat we hebben beoordeeld, leverde veel op qua prestaties, met een van de beste Intel Haswell-processors en veel RAM. In de wereld van vandaag is het hebben van een Intel Core i7-processor, 8GB RAM en een snelle SSD vrijwel de top in termen van rekenkracht. Ik heb er allerlei dingen op gedaan, van Windows Store- apps en games tot het surfen op internet met 150 tabbladen geopend, 3 virtuele machines tegelijkertijd draaiend terwijl je Skype deed, Visual Studio en de Windows Phone-emulator draaiend voor allerlei soorten softwareontwikkelingstaken. Deze laptop werkte foutloos zonder enige vertraging. Het presteert zeer goed in allerlei desktop-apps, onder allerlei verschillende workloads. Het scherm heeft een Full HD-resolutie (1920x1080) en biedt heldere en scherpe beelden die ideaal zijn voor het bekijken van films. De laptop in de standaardmodus plaatsen biedt een geweldige "kantoor-cinema" -ervaring en het audiosysteem levert ook luide en heldere geluiden, dankzij de hoogwaardige luidsprekers. In productiviteitsscenario's helpt ASUS Transformer Book Flip TP300LA u om uw werk goed te doen. We hebben geen bugs tegengekomen tijdens het gebruik ervan. Ik vond het leuk om artikelen op dit apparaat te schrijven omdat het toetsenbord zeer comfortabel is. Ook de Full HD-resolutie bewees zijn nut toen ik probeerde een aantal voorbeeld-apps te bouwen, en Visual Studio met al mijn gebruikelijke extensies draaien was een genoegen. Naast de geweldige prestaties van deze laptop, bood de schermresolutie de mogelijkheid om al mijn gebruikelijke hulpmiddelen op één scherm te laden, zonder dat een configuratie met twee monitoren nodig was (zoals ik meestal doe). Door de lettergrootte in PC-instellingen te wijzigen, krijgt u meer tegels op het startscherm, kleinere pictogrammen, kleinere tekst en meer ruimte voor inhoud. Omdat het scherm van zeer goede kwaliteit is, heeft het hebben van kleinere tekst geen last van de ogen, maar het kan een zekere mate van accommodatie vragen na het toepassen van die instellingen.

Wat het gebruik van het apparaat in tabletmodus betreft, het is behoorlijk zwaar, maar begrijpelijk. Een goede manier om het te gebruiken is door het in een standaard op een bureau te plaatsen. Ik vond het leuk om er films op te kijken, omdat het scherm van zeer hoge kwaliteit is, met een geweldige 1080p-resolutie.

De apps gebundeld met de ASUS Transformer Book Flip TP300LA

We weten allemaal dat fabrikanten de neiging hebben applicaties te bundelen die u misschien nooit zou gebruiken. Dat zou niet zo erg zijn als ze je toestel niet zo vaak vertragen en de gebruikerservaring verslechteren. ASUS houdt de ASUS Transformer Book Flip TP300LA 100% crapware niet schoon, maar bundelt ook niet teveel rotzooi. U vindt de volgende vooraf geïnstalleerde applicaties erop:

 • Office 365 Persoonlijk abonnement - u moet Office activeren met behulp van de productsleutel - u moet Office activeren met behulp van de productcode die u vindt op de verpakking van het apparaat. Deze versie bevat Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013 en OneNote 2013. Alle geweldige tools die u wilt behouden.
 • McAfee Live Safe Internet Security - een anti-malwareoplossing die zeer goed presteert. U kunt dit bewaren tenzij u een licentie hebt voor een andere beveiligingsoplossing.
 • Netflix - afhankelijk van waar je woont, zul je deze app leuk vinden of een hekel hebben aan ASUS voor het bundelen ervan. In de VS en een aantal andere landen waar Netflix beschikbaar is, wilt u deze app gebruiken en films en tv-programma's naar uw apparaat streamen. In landen waar deze service niet beschikbaar is, biedt deze app geen enkele waarde voor u.
 • Twitter - de officiële Windows 8.1-app voor dit sociale netwerk.
 • Fresh Paint - een schilderij-app voor Windows 8.1.
 • Music Maker Jam - een muziek-app voor Windows 8.1 waarmee verschillende loops en geluidseffecten kunnen worden gecombineerd.
 • Lijn - een chattoepassing waarmee u mogelijk wilt experimenteren voordat u beslist of u deze wilt behouden of niet.
 • WinFlash - een toepassing die is bedoeld voor het updaten van de BIOS-software van het apparaat. Je zou het moeten houden.
 • ASUS LiveUpdate - een applicatie die u kunt gebruiken om de updates van het besturingssysteem te beheren. Zeer vergelijkbaar met de instellingen in Windows 8.1.
 • ASUS WebStorage - dit is een cloudopslagservice van ASUS die u 5 GB gratis cloudopslagruimte biedt.
 • ASUS PhotoDirector - dit is een app voor fotobewerking van ASUS. Hiermee kunt u afbeeldingen bewerken, in een lijst opnemen of een collage maken, en kunt u tekstballonnen toevoegen aan afbeeldingen. Dit kan handig zijn als u bezig bent met fotobewerking, maar anders niet zult gebruiken.
 • ASUS PowerDirector - een videobewerkingsapp met enkele basisfuncties. Misschien wilt u ermee experimenteren voordat u beslist of u het wilt behouden of niet.
 • WildTangent Games - een portal van waaruit u verschillende pc-spellen kunt kopen en downloaden.
 • OneNote voor Windows 8.1 - de notitie-app van Microsoft.
 • Zinio - een tijdschriftlezer-app voor Windows 8.1
 • ASUS FlipLock - een toepassing die de muis en het toetsenbord vergrendelt wanneer u het apparaat in tabletmodus gebruikt.
 • ASUS Vibe Fun Center - een app die toegang biedt tot verschillende games en entertainment-apps.
 • ASUS Backtracker - een app waarmee u een back-up kunt maken van systeeminstellingen en deze kunt herstellen.
 • Spelbundels - Agatha Christie's Mysteries-bundel, Dream Day-trouwbundel, Jewel Quest Mysteries-bundel - leuke games die je misschien leuk vindt.

Prestaties in benchmarks

We hebben de ASUS Transformer Book Flip TP300LA vergeleken met de Surface Pro 2, omdat deze zich in een vergelijkbaar prestatiegebied bevinden. Laten we eens kijken hoe de ASUS presteerde in onze benchmarks. Eerst hebben we Bootracer gebruikt om te meten hoe snel Windows 8.1 op dit apparaat start. De ASUS Transformer Book Flip TP300LA is gemiddeld 23 seconden opgestart, net als de Surface Pro 2.

Vervolgens hebben we de 3DMark-app gebruikt om te zien hoe goed dit apparaat presteert bij het uitvoeren van casual games voor tabletgebruikers. We hebben de Ice Storm Unlimited- test gebruikt.

Hieronder ziet u de totaalscore van de ASUS Transformer Book Flip TP300LA in vergelijking met die van de Surface Pro 2. Zoals u ziet, is de ASUS 46, 8% sneller omdat deze een nieuwere, snellere Core i7-processor heeft, in tegenstelling tot de Surface Pro 2-model dat we hebben getest, met een Core i5. Afgezien van dat, hebben ze allebei 8GB RAM, een Intel HD Graphics 4400 grafische processor en vergelijkbare SSD's.

Hetzelfde geldt voor frames per seconde die worden verkregen in elke test die door deze benchmark-app wordt uitgevoerd. Omdat het een geïntegreerde grafische kaart is, presteert de Intel HD Graphics 4400 aanzienlijk beter op een Core i7-processor.

We hebben de batterijtest van de Vredestichter uitgevoerd om te evalueren hoeveel de batterij meegaat tijdens het surfen op internet. De resultaten waren behoorlijk teleurstellend, de ASUS duurde 2 uur en 44 minuten na een lading van 100% ten opzichte van de Surface Pro 2 die 4 uur en 45 minuten duurde. Gezien de technische specificaties, is de Transformer Book Flip bedoeld om meer verwerkingskracht te leveren dan de levensduur van de batterij. Naar onze mening heeft ASUS een slechte beslissing genomen toen ze besloten om een ​​3-cell batterij in plaats van een 6-cell batterij te plaatsen, wat een verschil zou hebben gemaakt.

Opladen van de ASUS Transformer Book Flip TP300LA is relatief goed, maar de Surface Pro 2 is beter. Van 0 tot 100% is de oplaadtijd van de laptop ergens tussen 3, 5 en 4, 5 uur, terwijl de Surface Pro 2 oplaadt van 2 tot 3 uur.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De ASUS Transformer Book Flip TP300LA is een zeer krachtig converteerbaar apparaat, ideaal voor degenen die mobiele workstations bij zich willen hebben. Als je kracht in je rugzak wilt, is de versie die we hebben getest het apparaat om te kopen. Een van de grootste pluspunten van de Transformer Book Flip TP300LA zijn de flexibele configuraties waaruit u kunt kiezen en prioriteit kunt geven aan de kracht die u krijgt of aan uw budget. Ook biedt het echt goede mobiliteit, het heeft een kwalitatief goede weergave en het ziet er over het algemeen goed uit. Het enige negatieve onderdeel dat we hebben geïdentificeerd, is de levensduur van de batterij. Vooral als je de Core i7-versie koopt, krijg je niet meer dan 3 uur autonomie. Als u echter een model met een lagere specificaties kiest, zou u meer tijd moeten kunnen uitpersen. We bevelen de ASUS Transformer Book Flip TP300LA aan voor al onze lezers.