Tutorial

Hoe afspraken plannen en beheren met Cortana

Cortana is een van de geweldige functies van Windows 10 en ze is ook een van de redenen waarom sommige mensen Windows 10 gebruiken. Een van de beste eigenschappen van Cortana is het feit dat ze afspraken voor u kan inplannen en beheren. Het enige wat je hoeft te doen is schrijven of haar vragen om dat te doen, en ze zal het naleven. Hier is hoe het allemaal werkt:

Open Cortana

Voordat u uw planning kunt controleren of afspraken aan uw agenda kunt toevoegen, moet u eerst Cortana openen. U kunt op de zoekbalk klikken / tikken op het zoekveld van Cortana en de gewenste opdrachten invoeren. U kunt het ook starten door tegelijkertijd op de Windows + C- toetsen op uw toetsenbord te drukken. Als je liever alleen je stem gebruikt, zeg je "Hé, Cortana!" en zij zal antwoorden. Gebruik Cortana nu op een van deze manieren en vraag wat je wilt dat ze doet:

Hoe u kunt zien wat er op uw schema staat met Cortana

Als je je planning wilt bekijken en wilt zien of je het volgende uur vrij bent of naar een afspraak moet, kun je Cortana iets vragen als "Cortana, wat staat er op mijn schema?" of "Cortana, wat staat er vandaag in mijn agenda?" . Dan zal Cortana je vertellen wat er vandaag gaat gebeuren. Als alternatief kunt u, als u dat wilt, haar tijdens de hele week of het weekend ook om uw schema vragen.

Cortana zal hieraan voldoen en uw kalender controleren op geplande activiteiten. Als ze er een vindt, zal ze deze in een lijst weergeven en, als je stem gebruikt, zal ze ook met je over hen praten.

Hoe vraag je Cortana om een ​​evenement of afspraak toe te voegen aan je agenda

Cortana kan ook afspraken toevoegen aan uw agenda's en niet alleen zoeken naar bestaande agenda's. Om Cortana te vragen een evenement of vergadering toe te voegen, start haar en typ of spreek "Cortana, maak een afspraak met [iemand] om [tijd]".

Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld, aangezien Cortana verschillende variaties kan beantwoorden: u kunt haar ook vragen om een afspraak te plannen, een gebeurtenis toe te voegen, een afspraak te maken enzovoort. Cortana is uitstekend als het gaat om synoniemen.

Vervolgens vraagt ​​Cortana om uw bevestiging van het evenement of de afspraak die u wilt inplannen. U kunt controleren of zij de details correct heeft begrepen, zoals de naam van het evenement, de datum en het tijdstip waarop het zal worden gepland en de kalender die zal worden gebruikt om het op te slaan.

Hoe u de details van een afspraak kunt wijzigen met Cortana

Cortana kan ook details van afspraken wijzigen, zoals hun titel of uren. Het enige dat u hoeft te doen om dat te laten gebeuren, is aan Cortana vragen om een ​​bepaald detail van een bepaalde gebeurtenis te wijzigen. Je kunt haar bijvoorbeeld iets vragen als "Hé, Cortana, verander de tijd voor het diner met [iemand]."

Cortana zal je dan vragen wat je precies aan die gebeurtenis wilt veranderen. Voer de nieuwe gegevens in en klik / druk op Wijzigen, of zeg Wijzigen als u spraakbediening gebruikt.

Wat mist er nu in Cortana?

Helaas lijkt het erop dat Cortana nog niet weet hoe andere personen aan uw afspraken en vergaderingen moeten worden toegevoegd of uitgenodigd. Dat zou handig zijn geweest. Op dit moment moet je een Agenda- app gebruiken en de gebeurtenissen handmatig bewerken om andere personen toe te voegen en uit te nodigen, of je moet het op de ouderwetse manier doen: bel ze over de telefoon of stuur een raaf zoals in Game of Thrones. :)

Een ander ding dat we Cortana wensten te doen, was om evenementen uit onze agenda's te verwijderen en gebruikers op de hoogte te stellen van tegenstrijdige afspraken. We hebben bijvoorbeeld alleen gemaakt voor het testen van twee dinerbijeenkomsten en een evenement voor een ritje met onze fietsen, allemaal op hetzelfde tijdstip morgen om 16.00 uur. Helaas was Cortana daar OK mee! Misschien dacht ze dat we een hapje wilden pakken tijdens het fietsen? :)

Uiteindelijk wensten we dat Cortana niet zo vaak "blanco zou gaan" als het doet. Er zijn momenten waarop Cortana lijkt te werken, maar ze doet niets, en alles wat je kunt zien is dit:

Zelfs als u lang wacht, gebeurt er niets. Het is duidelijk dat Microsoft nog veel werk voor de boeg heeft als ze willen dat Cortana een betrouwbare virtuele assistent is die iedereen kan gebruiken.

Conclusie

Cortana is een sterke eigenschap en het feit dat ze afspraken voor je kan maken en bewerken, is een interessant aspect van haar. Het is een goede en nuttige zaak dat u uw planning kunt bekijken, evenementen kunt toevoegen en details kunt wijzigen voor de bestaande agenda's. Er zijn echter dingen die Cortana zou moeten kunnen doen, en ze heeft nog steeds momenten waarop ze niet wil werken. Wat vind je van haar en haar vermogen om afspraken te plannen? Gebruik de opmerkingen hieronder om uw mening te delen.