Beoordeling

De Canyon CNE-CPB78 Power Bank Review - Laad uw apparaten onderweg op

Als u op reis gaat, weg van het elektriciteitsnet, heeft u waarschijnlijk een externe batterij nodig voor uw mobiele apparaten. Tenzij je natuurlijk van plan bent om die oude Nokia 6310-telefoon mee te nemen, die je gemakkelijk tien dagen volhoudt. In deze review bekijken we een externe batterij van Canyon, namelijk Canyon CNE-CPB78 powerbank. De 78 in de productcode staat voor 7800 mAh, en dat is een behoorlijke capaciteit voor een externe batterij. Laten we eens kijken hoe het presteert, in deze review:

Unboxing van de Canyon CNE-CPB78 powerbank

De unit wordt geleverd in een zwart en oranje doos met verschillende kunststof doorkijkramen. Relevante informatie wordt gepresenteerd op de doos, inclusief de lengte van de Micro USB-kabel en de maximale uitvoer van het apparaat.

Binnenin vindt u de powerbank, de kabel en een kleine handleiding die aanvullende informatie biedt over de bediening en de bedieningselementen. De eenheid die we hebben getest was blauw, maar het product is ook verkrijgbaar in wit, zwart en geel.

Bouw- en hardwarespecificaties

Het apparaat is solide en goed gebouwd. Het heeft een gewicht van 180 gram en een afmeting van 3, 93 x 2, 46 x 0, 91 inch (100 x 62, 6 x 23, 3 mm). De Canyon CNE-CPB78 powerbank heeft een lithium-polymeerbatterij met een opgegeven capaciteit van 7800 mAh. Om u een referentiepunt te geven, heeft een gemiddelde mobiele telefoon een vermogen van 2200-2500 mAh. Het apparaat kan worden opgeladen door het via een micro-USB-kabel op een voedingsbron aan te sluiten. De ingangsstroom is 1A (ampère), wat betekent dat deze niet erg snel zal opladen, terwijl de uitgang 1A is voor een USB-poort en 2A voor het andere.

Alle poorten zijn aan één kant geplaatst en zijn gelabeld (IN en UIT). Wat echter niet is gelabeld, is welke USB-poort 2A kan leveren en welke 1A stroom. Het staat in de handleiding, maar we denken dat een andere poortkleur of een juist label een goed idee zou zijn geweest. In principe kan een poort die een hogere stroomsterkte kan leveren, een apparaat sneller opladen. In de bovenstaande afbeelding is de poort aan de rechterkant degene die 2A kan bieden.

Een leuke toevoeging is de LED-zaklamp, die handig kan zijn als er geen andere verlichting beschikbaar is. Het is goed om te lezen of als je je sleutels in de tent niet kunt vinden, verwacht niet dat het de nachtelijke hemel verlicht.

Het apparaat heeft slechts één knop, die wordt gebruikt om het apparaat in te schakelen (kort indrukken) en uit te schakelen (lang indrukken). Het bedient ook de zaklantaarn (druk twee keer op de knop om hem in of uit te schakelen). De beschikbare lading wordt aangegeven door de vier blauwe LED's wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, met drie LED's aan voor minder dan 75%, twee voor minder dan 50% en één voor minder dan 25%.

Voor meer informatie en foto's, bezoek de officiële pagina van het product: Canyon CNE-CPB78.

U kunt de Canyon CNE-CPB78 powerbank zingen

Tijdens onze tests hebben we de oplaadtijden en het vermogen om een ​​of twee apparaten op te laden, gemeten. Het apparaat zelf kost behoorlijk wat tijd om volledig op te laden - we hebben vijf uur lang pijnlijk gemeten voor een volledige lading. Het opladen van een Sony Xperia Z1 compact, met een 2300 mAh-batterij, duurde 2 uur en 15 minuten op de 2A USB-poort. De Canyon CNE-CPB78 powerbank kon de smartphone twee keer volledig opladen voordat hij op een stopcontact moest worden aangesloten. Voor degenen onder u die zich afvragen hoe een powerbank met een capaciteit van 7800 mAh een batterij van 2200 mAh slechts twee keer volledig kan opladen, is het antwoord "efficiëntie". De betrokken technologie heeft een efficiëntie van 70-80%, en dat betekent dat slechts 70-80% van de capaciteit kan worden gebruikt voor daadwerkelijk opladen, waarbij de rest wordt verspild als warmte. Dit geeft ons 5500-6250 mAh beschikbaar voor dit apparaat. Over het algemeen moet u bij het aanschaffen van een externe batterij rekening houden met deze efficiëntie van 70-80%.

De Canyon CNE-CPB78 powerbank kan aangesloten apparaten opladen terwijl ze op het stopcontact zijn aangesloten. De oplaadtijden zullen in dit geval veel langer zijn, omdat de ingangsstroom niet voldoende is om de powerbank en de aangesloten apparaten op maximale snelheid op te laden. Er waren geen problemen met het tegelijkertijd opladen van twee apparaten.

De powerbank is niet omvangrijk en kan gemakkelijk worden meegenomen in een laptoptas. De Canyon CNE-CPB78 powerbank ziet er goed genoeg uit om op de tafel van de coffeeshop te worden geplaatst en stevig genoeg voor excursies.

Over het algemeen waren we tevreden met de powerbank CNE-CPB78 en we hebben geen grote tekortkomingen gevonden. Het enige probleem was de onvoldoende labeling van de twee USB-poorten (1A- en 2A-uitvoer).

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu

De Canyon CNE-CPB78 powerbank is een solide apparaat, met een aangename uitstraling en goede functies voor een externe batterij. Voor degenen onder u die langere tijd niet op het elektriciteitsnet aanwezig moeten zijn en kleine mobiele apparaten moeten kunnen voeden, maken de behoorlijke capaciteit (7800 mAh), twee USB-poorten, LED-indicatoren en zaklamp de Canyon CNE-CPB78 een goede koop voor ongeveer $ 20. Het apparaat laadt een gemiddelde smartphone of tablet twee keer volledig op voordat ze moeten worden opgeladen, dus voor degenen onder u die apparaten hebben die veel energie verbruiken of die langere tijd moeten reizen, kunt u externe batterijen met een grotere capaciteit bekijken.