Tutorial

Nieuwe Windows 8.1 Ouderlijk toezicht Tip op de volgende Windows Phone-functies

Velen hebben Windows 8.1 getest, maar niemand heeft aandacht besteed aan de vernieuwde ouderlijk toezicht. Bij het schrijven van mijn nieuwe boek - Windows 8.1 stap voor stap - heb ik gemerkt dat Microsoft enorme veranderingen aanbracht in zijn Family Safety- service, waarvan sommige verwijzen naar aankomende Windows Phone-functies die mogelijk deel uitmaken van Windows Phone 8.1. Laten we eens kijken wat er nieuw is in Windows 8.1 en wat Microsoft kan opnemen in Windows Phone 8.1.

1. Er is een nieuw accounttype voor gebruikersaccounts - Kind

Bij het bewerken van gebruikersaccounts in Windows 8.1, kunt u een van de volgende drie typen toewijzen: Beheerder, Standaardgebruiker en Kind .

Kind is een nieuw gebruikerstype dat moet worden toegewezen om ouderlijk toezicht voor uw kind in te schakelen. Als een gebruikersaccount niet is ingesteld als Kind, kunt u er geen ouderlijk toezicht voor inschakelen.

2. Ouderlijk toezicht wordt volledig webgebaseerd beheerd

De Family Safety- service is volledig vernieuwd en veranderd in een webgebaseerde service. U hoeft niet langer op uw pc thuis te zijn om te zien wat uw kind aan het doen is en om zijn of haar computeractiviteiten te beheren.

Meld u aan bij de Family Safety-website en u kunt de computeractiviteiten van uw kind en de apparaten die hij of zij gebruikt, beheren.

3. Het biedt betere controle voor Windows Store-apps en -games

Microsoft nam alles wat Family Safety vroeger aanbood en zorgde ervoor dat het werd opgenomen in hun nieuwe webgebaseerde service. Ze hebben ook een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de bovenkant.

Een daarvan is verbeterde bediening van de Windows Store- apps en -games die uw kinderen gebruiken of spelen.

U kunt algemene regels maken met behulp van gevestigde beoordelingssystemen zoals ESRB, of u kunt machtigingen toewijzen op een app- / game-niveau.

4. Het biedt betere rapportage

Andere belangrijke updates zijn doorgevoerd in de rapportagemogelijkheden. U kunt een zeer goed samenvattingsrapport gebruiken, met statistieken over de webactiviteit van uw kind met de meest bezochte websites die zijn bezocht, verdachte pagina's die zijn bezocht, geblokkeerde pagina's en de nieuwste zoekopdrachten op internet. Het samenvattende rapport bevat ook visuele statistieken over het pc-gebruik van uw kind, de meest gebruikte apps en games, evenals Windows Store-downloads en de tijd van zijn of haar laatste activiteit.

Verdere web- en pc-activiteitsrapporten beschrijven de acties die Family Safety voor elke activiteit uitvoert.

3. Aankomende ouderlijk toezicht voor Windows Phone

Wat nog interessanter is, is dat de nieuwe Family Safety- website veel verwijzingen naar Windows Phone-functies bevat die nog niet bestaan. De homepage deelt bijvoorbeeld dat hij ook ouderlijk toezicht kan toepassen op Windows Phone-apparaten.

Vervolgens vindt u een sectie Telefoondownloads, die Windows Phone Store- instellingen voor het account van uw kind moet hebben.

Tot dusver heeft Windows Phone 8 een standaardfunctie voor ouderlijk toezicht, genaamd Kid's Corner, die we hier in detail hebben behandeld: Gebruik van Kid's Corner - Ouderlijk toezicht voor Windows Phone 8.

Kid's Corner biedt geen enkele vorm van filter-, monitoring- en rapportagefuncties zoals Family Safety op Windows 8.1. Het zou geweldig zijn om regels te kunnen instellen voor de apps en games die door uw kind op zijn Windows Phone worden gebruikt, om verdachte downloads en zijn toegang tot ongepaste websites te blokkeren.

Conclusie

Zoals u aan dit snelle overzicht kunt zien, is Family Safety in Windows 8.1 zelfs beter dan vroeger. Naar mijn mening is het een betere service dan veel commerciële producten die vergelijkbare functies bieden. Ook het bieden van ouderlijk toezicht in Windows Phone 8.1 kan een goede zet zijn om dit platform te differentiëren. Het zou het eerste besturingssysteem voor smartphones zijn dat ingebouwde functies voor ouderlijk toezicht biedt die kinderen beschermen bij het gebruik van hun smartphones.