Anders

Denk aan deze belangrijke problemen voordat u Windows 10 S installeert

Windows 10 S is nu beschikbaar voor download en installatie voor iedereen die geïnteresseerd is en op elk apparaat. Er zijn echter veel beperkingen en problemen om te overwegen en in dit artikel gaan we dieper in op de details. Dit is waar u rekening mee moet houden als u Windows 10 S wilt gebruiken of testen:

Installeer Windows 10 S van Microsoft: Downloadlink!

Aanvankelijk was Windows 10 S alleen beschikbaar op Surface laptop-apparaten. Vervolgens maakte Microsoft het beschikbaar voor download voor MSDN-abonnees en nu voor iedereen die geïnteresseerd is om het te testen. Als u een geldige licentie hebt voor Windows 10 Pro, Pro Education, Education of Enterprise, kunt u Windows 10 S downloaden, installeren en gebruiken. Als u Windows 10 Home gebruikt, kunt u Windows 10 S niet op uw computer of apparaat installeren.

Zodra Windows 10 S op uw apparaat is geactiveerd, kunt u het op elk gewenst moment opnieuw installeren, zonder dat u een andere activeringscode of productcode nodig hebt. Als u Windows 10 S test en terug wilt gaan naar Windows 10 Pro, kunt u dit ook doen vanuit de Windows Store, omdat uw computer of apparaat al een licentie voor die editie heeft.

Voor meer informatie over Windows 10 S, ondersteuning van apparaten en stuurprogramma's, gaat u naar deze pagina, leest u aandachtig door en downloadt u het bestand "Windows10SInstaller5932.exe".

Dit bestand controleert de compatibiliteit van uw systeem met Windows 10 S, voordat u het installeert. Houd er echter rekening mee dat het niet altijd goed werkt om te controleren of Windows 10 S correct moet werken.

Over problemen met Windows 10 S gesproken, laten we het hebben over de grootste problemen die deze editie heeft:

Het hoofdprobleem van Windows 10 S: Drivers en Office 365 ontbreken!

Windows 10 S staat niet toe dat gebruikers traditionele desktop-apps installeren, tenzij ze beschikbaar zijn in de Windows Store . Ook kunnen stuurprogramma's niet handmatig door de gebruiker worden geïnstalleerd, omdat dit desktop-apps zijn. Daarom zijn stuurprogramma's beschikbaar via Windows Update of kunt u ze niet installeren zonder speciale hacks en handmatige procedures die alleen zeer kundige gebruikers kunnen uitvoeren.

Als u de downloadpagina van Windows 10 S bekijkt, is er een gedeelte met ondersteunde apparaten en stuurprogramma's. Daar zie je een lijst met alle grote fabrikanten. Als u echter niet naar de details voor elk daarvan kijkt, wordt u misschien misleid door te denken dat stuurprogrammaondersteuning voor Windows 10 S goed is.

Op het moment dat dit artikel werd geschreven, hadden fabrikanten zoals MSI, Samsung en Toshiba geen apparaten met stuurprogramma's voor Windows 10 S. Andere grote fabrikanten, zoals HP, Lenovo en ASUS, hebben slechts één of twee apparaten met ondersteuning voor Windows 10 S, en sommigen van hen zijn nog niet vrijgegeven.

Uw beste gok voor het installeren, testen en gebruiken van Windows 10 S zonder problemen zijn de apparaten van Microsoft. Als u een Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro 4, de Surface Laptop of de nieuwste Surface Pro-tablet hebt, zou Windows 10 S probleemloos moeten werken.

Een ander groot probleem is de beschikbaarheid van Office 365 . Microsoft zei dat het beschikbaar was, maar er is een grote aanslag: voorlopig kunnen alleen Surface Laptop-gebruikers het vanuit de Windows Store installeren . Als u een ander apparaat bezit, kunt u het niet installeren en gebruiken. Zelfs Surface Pro-gebruikers krijgen er geen toegang toe. Dit is een groot probleem en Microsoft zou snel moeten werken om het beschikbaar te maken voor alle gebruikers en alle apparaten.

Je kunt het beste Windows 10 S gebruiken op een virtuele machine

Als u een goede ervaring wilt, op elke computer of apparaat, dan is virtualisatie uw beste keuze. Voer een virtuele machine uit met Windows 10 S erop, en u zou deze moeten kunnen gebruiken zonder stuurprogramma's. Hopelijk zal Microsoft in de komende maanden zijn ondersteuning voor Windows 10 S verbeteren en de problemen oplossen die het vandaag de dag teisteren.

Heb je Windows 10 S getest? Wat is jouw ervaring?

Aan het einde van dit artikel kunt u ons laten weten of u Windows 10 S op uw apparaten hebt getest en wat uw ervaring ermee was. Is Windows 10 S de toekomst van Windows?