Bent u Dual SIM-smartphones in winkels tegengekomen? Wil je weten wat hen nuttig maakt en hoe de Dual SIM-technologie werkt? Of misschien weet u dat al, maar hebt u nog steeds vragen als wat Dual Dual Dual Standby anders maakt dan Dual SIM Dual Active ? Als je wilt weten wat de Dual SIM-technologie is, hoe deze wordt geïmplementeerd in moderne telefoons, de voor- en nadelen, lees dan dit artikel:
Wat betekent het voor een smartphone om Dual SIM te gebruiken?
Elke mobiele telefoon of smartphone vereist een SIM-kaart (Subscriber Identification Module) om verbinding te maken met het mobiele netwerk. Een smartphone of telefoon die tegelijkertijd twee verschillende simkaarten kan bevatten, wordt een Dual SIM-apparaat genoemd. Het hebben van twee SIM-kaarten betekent dat een Dual SIM-smartphone een van de twee SIMS kan gebruiken om telefoongesprekken te initiëren of te ontvangen.
Waarom zijn Dual SIM-smartphones handig? De voordelen van Dual SIM!
Voor sommige mensen kan het hebben van een Dual SIM-smartphone erg handig zijn. Neem bijvoorbeeld zakenmensen en vrouwen die meestal een telefoonnummer hebben voor hun werk en een ander nummer voor hun persoonlijke contacten. Een bedrijfspersoon kan twee verschillende smartphones gebruiken, één voor werk en één voor persoonlijk gebruik, of een Dual SIM-smartphone gebruiken, waarbij beide telefoonnummers actief zijn. Een smartphone meenemen is comfortabeler dan het dragen van twee smartphones.
Een andere situatie waarin u mogelijk geïnteresseerd bent in een Dual SIM-smartphone, vooral als u in een opkomende markt woont, is wanneer u één telefoonnummer wilt gebruiken voor telefoongesprekken en de andere om verbinding te maken met internet. Er zijn mobiele operators die goede spraakplannen hebben, maar dure dataplannen, of andersom. Op een Dual SIM-smartphone kunt u twee verschillende plannen van twee verschillende operators combineren en aan het eind van de maand een goedkopere factuur krijgen.
Een ander voordeel is dat u twee mobiele providers tegelijkertijd kunt gebruiken als uw telefoon niet is vergrendeld in een specifiek netwerk. Dit betekent dat u meer mobiele dekking kunt krijgen. Als u veel in het buitenland reist, kunt u één SIM-kaart in uw eigen land en het andere SIM-slot gebruiken voor kaarten die u aanschaft in de landen waar u naartoe reist, voor een betere of goedkopere dekking.
Welke soorten Dual SIM-modi zijn er? Wat is het verschil tussen Dual Active en Dual Standby?
Als u besluit een Dual SIM-smartphone te kopen, moet u weten dat er verschillende soorten Dual SIM-implementaties zijn en sommige beter dan andere. De meest voorkomende soorten Dual SIM-implementaties zijn:
- Dual SIM Single Standby (passief) - het is de slechtste implementatie van de Dual SIM-technologie en wordt meestal gebruikt in betaalbare telefoons. Een Dual SIM passieve telefoon kan twee verschillende SIM-kaarten gebruiken, maar er kan slechts één op elk moment actief zijn. Dat betekent dat één simkaart zal werken, maar de andere zal onbereikbaar zijn. Om de tweede SIM-kaart te gebruiken, moet u deze handmatig activeren en de eerste SIM wordt gedeactiveerd als u dat doet. Deze implementatie is niet gevonden in smartphones, maar in klassieke mobiele telefoons.
- Dual SIM Dual Active - met deze implementatie kunt u vanaf beide SIM-kaarten in uw smartphone bellen. Het kan ook tegelijkertijd oproepen ontvangen op een van de twee simkaarten. Dual SIM Dual Active smartphones hebben beide hun SIM-kaarten permanent actief en, wanneer u een gesprek voert over een van hen, de andere werkt nog steeds en ontvangt oproepen, berichten of gegevens. Als u bijvoorbeeld een oproep plaatst op de eerste SIM en u krijgt een tweede oproep op de tweede SIM, wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Het nadeel van Dual SIM Dual Active- telefoons is dat deze apparaten twee radiozendontvangers hebben, één voor elke simkaart. Dit betekent dat ze meer batterij verbruiken dan gewone Single SIM smartphones en dat ze duurder zijn om te produceren, wat leidt tot een hogere prijs. Dit is de reden waarom het erg moeilijk is om smartphones te vinden met deze implementatie.
- Dual SIM Dual Standby - het is een hybride tussen Dual SIM Standby en Dual SIM Dual Active . Met Dual SIM Dual Standby heeft uw smartphone twee actieve SIM-kaarten en beide gebruiken ze slechts één radiozendontvanger. Maar ze zijn allebei alleen actief zolang u ze niet gebruikt, vandaar de naam Dual Standby . Zolang de SIM-kaarten zich in de standby- modus bevinden, kunt u op elk van deze kaarten bellen en gebeld worden. Als u echter op één SIM-kaart belt, wordt de andere inactief totdat de andere niet meer actief wordt gebruikt. Dit klopt als een of beide mobiele netwerken waarmee u verbonden bent, 2G gebruiken voor telefoongesprekken. Als uw mobiele netwerk (en) 3G of 4G zijn en geen 2G gebruiken voor spraakoproepen, bestaat deze beperking niet. Dit is niet ideaal, maar de technologie is minder duur en meer verspreid in moderne smartphones. Dual standby-telefoons vereisen slechts extra ruimte voor nog een simkaart. De kostenstijging ten opzichte van de single SIM-versie is dus marginaal.
Om het voor u gemakkelijker te maken om de verschillen tussen de verschillende soorten Dual SIM-implementaties te begrijpen, hebben we deze eenvoudige vergelijkingstabel gemaakt:
Kunt u uw 3G / 4G-gegevensabonnement op beide SIM-kaarten gebruiken wanneer u een Dual SIM-smartphone gebruikt?
Het korte antwoord is Ja, maar het hangt af van de Dual SIM-implementatie die is gekozen door de fabrikant van uw smartphone. Fabrikanten bekijken hoeveel hun smartphones kosten om te bouwen en wat hun winstmarges zijn. Het maken van een Dual SIM-smartphone met een simkaart die 4G-gegevensverbindingen en de andere 2G ondersteunt, is gemakkelijk en betaalbaar. 4G + 2G kan worden gecombineerd in een Dual SIM Dual Standby- modus en gebruik dezelfde radiofrequenties. Als u echter een Dual SIM-smartphone wilt bouwen die 4G-verbindingen ondersteunt met een van zijn simkaarten en 3G of zelfs 4G aan de andere kant, zou dat betekenen dat de processor op de smartphone krachtig genoeg moet zijn om twee hogesnelheidsgegevensverbindingen te ondersteunen tegelijkertijd en waarschijnlijk zijn de kosten vrij hoog. De meeste Dual SIM-smartphones op de markt bieden 4G + 2G-gegevensverbindingen.
De nadelen van Dual SIM-smartphones
Deze technologie is niet perfect en er zijn enkele nadelen die het overwegen waard zijn:
- Dual SIM Dual Active smartphones hebben een kortere stand-byautonomie omdat ze twee radiozendontvangers hebben in plaats van één.
- Dual SIM Dual Standby maakt meestal gebruik van de microSD-sleuf voor de tweede SIM. Daarom kunt u in de meeste gevallen geen microSD-kaart gebruiken om uw opslagruimte uit te breiden, als u twee SIM-kaarten gebruikt. Als u een Dual SIM-smartphone nodig heeft, moet u extra uitgeven voor een versie met meer ingebouwde opslagruimte, zodat u geen microSD-kaart nodig hebt.
- In de meeste gevallen gebruiken smartphonefabrikanten een 4G + 2G Dual SIM Dual Standby- implementatie, wat betekent dat één SIM alleen voor oproepen en sms-berichten kan worden gebruikt, en niet voor gegevensverbindingen. Dit beperkt het nut van Dual SIM-smartphones.
Voorbeelden van Dual SIM Dual Standby-smartphones
Vanwege de balans tussen hun kosten en de functies die ze bieden, zijn de meeste Dual SIM-smartphones die op de markt verkrijgbaar zijn Dual SIM Dual Standby- smartphones. Als je zo'n apparaat wilt aanschaffen, dan is hier een lijst met een aantal goede opties: Samsung Galaxy S7, Huawei P10 Lite, ASUS ZenFone 4, Motorola Moto Z2 Play, TP-Link Neffos X1, OnePlus 5 en vele anderen.
Conclusie
Dual SIM-smartphones kunnen in bepaalde gevallen handig zijn en fabrikanten van smartphones merken dat mensen dergelijke apparaten willen. Daarom worden er elk jaar steeds meer Dual SIMs geproduceerd. Zoals u in dit artikel hebt gezien, werken echter niet alle Dual SIM-apparaten hetzelfde en zijn sommige Dual SIM-implementaties beter dan andere. Laat ons weten wat je ervaring is met deze technologie en wat je ervan vindt, in de opmerkingen hieronder.