Tutorial

4 redenen waarom u meer dan één partitie op uw pc zou moeten gebruiken

We weten allemaal dat de meeste computergebruikers één fysieke harde schijf op hun pc hebben en slechts één partitie met het label "C:" . Zeer weinig mensen weten dat je meer dan één partitie op een computer kunt maken en er zijn verschillende voordelen. Als u bijvoorbeeld twee partities hebt, een voor het besturingssysteem en een voor uw persoonlijke gegevens, lopen uw persoonlijke gegevens minder snel verloren als de computer crasht. In dit artikel willen we u overtuigen van de voordelen van het gebruik van meer dan één partitie op uw computer en we hebben verschillende argumenten die we zouden willen delen. Laten we het debat beginnen:

Wat is een partitie?

Een partitie is eenvoudigweg een manier om uw computer te vertellen dat u uw harde schijf in een aantal logische schijven wilt splitsen. Wanneer u een harde schijf partitioneert, vertelt u de computer om elke partitie als een afzonderlijke schijf te behandelen.

U kunt de partities op uw computer eenvoudig herkennen door Deze computer te openen in Windows 7 of Deze pc in Windows 8.1. In het gedeelte Apparaten en schijven vindt u alle stations op uw computer. Standaard heeft u ten minste één partitie met het label "C:" .

Als u een handleiding nodig hebt over het maken van meerdere partities in Windows, leest u dit artikel: Partities beheren met het hulpprogramma Schijfbeheer in Windows.

1. In het geval van een systeemstoring, zijn uw gegevens minder waarschijnlijk

Tegenwoordig nemen besturingssystemen back-up en herstel serieus, dus het bereiken van een staat waarin uw systeem niet kan worden hersteld, is vrij moeilijk. Als het systeem echter faalt, misschien vanwege een hardwarestoring of een virusinfectie, kunt u uw persoonlijke gegevens kwijtraken.

Als u ten minste twee partities hebt - één voor het besturingssysteem en één voor het bewaren van uw persoonlijke gegevens, zorgt u ervoor dat uw gegevens onaangeroerd blijven als u het besturingssysteem opnieuw moet installeren.

Het is ook veel eenvoudiger om een ​​kleinere partitie te back-uppen die cruciale bestanden bevat en het is handig om die gegevens op een andere plaats op te slaan.

2. U kunt meerdere besturingssystemen op dezelfde pc gebruiken

Hoewel niet al te veel mensen meerdere besturingssystemen op hun computer moeten gebruiken, zijn er een aantal die dat wel doen. Het hebben van twee of meer partities op uw computer is in dit scenario verplicht, omdat elk besturingssysteem een ​​eigen afzonderlijke partitie nodig heeft.

U wilt ook uw bestanden gescheiden houden van de besturingssystemen, om er zeker van te zijn dat tijdens het uitvoeren van een besturingssysteem de bestanden van het andere besturingssysteem niet kapot gaan.

3. Verbeterde prestaties

Harde schijven werken meestal beter op kleinere brokken gegevens dan op één grote partitie. Je krijgt ook een kleine boost in prestaties. Als u bijvoorbeeld een partitie hebt die ongeveer 20% -30% van de totale harde schijf is, kunt u kort strelen, wat betekent dat het aantal herpositioneringsvertragingen van de leeskop (een proces dat de prestaties verlaagt) aanzienlijk wordt verminderd, zoals u in deze kunt lezen artikel op Wikipedia.

4. Het organiseren van uw gegevens is veel eenvoudiger

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, is het partitioneren van de harde schijf een manier om uw computer te vertellen dat een enkele harde schijf moet worden behandeld als meer logische schijven. Hiermee kunt u de gegevens op deze partities nauwkeurig organiseren, vooral op grote harde schijven (1 TB of meer). U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een partitie voor uw documenten, afbeeldingen, muziek of video's, een andere voor uw back-upgegevens, één voor games en voor al uw behoeften. Natuurlijk hebt u minimaal één partitie voor uw besturingssysteem nodig.

Conclusie

Naar onze mening is het aantal gebruikers dat meerdere partities heeft niet hoog genoeg vergeleken met de voordelen die u ondervindt bij het gebruik ervan. Al ons team gebruikt meer dan één partitie op onze computers en we hebben daardoor minder problemen. Hopelijk hebben onze argumenten ons overtuigd ons voorbeeld te volgen.