Tutorial

Welke versie van Android heb ik? 3 manieren om te controleren!

Veel mensen hebben smartphones en tablets met Android, maar niet veel mensen kennen de exacte versie van Android die ze gebruiken. Als u wilt controleren welke versie van Android u op uw apparaat hebt geïnstalleerd, hebben we de perfecte gids voor u. Het deelt drie methoden die op elke smartphone of tablet werken. Het maakt niet uit of het is gemaakt door Samsung, Huawei, Motorola, LG, HTC of een ander bedrijf. Laten we beginnen:

BELANGRIJK: de betreffende stappen verschillen afhankelijk van de versie van Android die u hebt. Aangezien u niet weet welke versie u heeft, neemt u elke sectie één voor één, totdat u de methode vindt die van toepassing is op uw smartphone of tablet. Lees dan het einde van deze tutorial, waarin we Android-versienummers vergelijken met de naam van elke belangrijke Android-release.

1. Ga naar Instellingen -> Over de telefoon of Over tablet (afhankelijk van wat je hebt)

Voor telefoons en tablets die sterk aangepaste versies van de Android-gebruikersinterface gebruiken, biedt deze sectie mogelijk de perfecte oplossing. Ga naar de instellingen van je Android en scrol omlaag naar de onderkant van de lijst. Het laatste deel van de instellingen moet de naam Over de telefoon of Over de tablet krijgen, afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt. Hieronder ziet u deze optie op twee verschillende smartphones: Xiaomi Redmi 4A (aan de linkerkant) en Huawei P10 Lite (aan de rechterkant).

De Xiaomi-smartphone gebruikt de eigen MIUI-gebruikersinterface van het bedrijf, terwijl de Huawei-smartphone de EMUI-gebruikersinterface van het bedrijf gebruikt. Zoals je zelf kunt zien, zien ze er anders uit dan standaard Android.

Zoek in het geopende scherm naar een regel met de tekst: 'Android-versie'. Daar zie je het versienummer van de Android-installatie die je hebt. In onze voorbeelden maakt de Xiaomi-smartphone gebruik van Android-versie 6.0.1, terwijl de Huawei een Android-versie 7.0 gebruikt.

Als deze methode voor u werkt, scrolt u omlaag naar de sectie waarin we versienummers vergelijken met versienamen voor Android.

2. Ga naar Instellingen -> Systeem -> Over telefoon of Over tablet (afhankelijk van wat je hebt)

Open eerst Instellingen en blader door de lijst met secties. Als u een sectie met de naam Systeem vindt, zoekt u naar een vermelding die is betegeld als 'Over de telefoon' of 'Over de tablet', afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt. Het zou de laatste moeten zijn. U kunt de versie in kleinere tekst zien, direct onder de Info- tekst. U kunt er echter ook op tikken.

Vervolgens wordt de telefoonstatus of het tabletstatusscherm weergegeven. Zoek hier naar het veld voor de Android-versie, waar u een nummer zoals 7.1.1 ziet. - de versie die is geïnstalleerd op een Motorola Nexus 6 die we hebben.

Deze methode werkt op smartphones met een minder aangepaste versie van Android en werkt altijd in het Nexus-assortiment van smartphones.

3. Ga naar Instellingen -> Systeem -> Over telefoon of Over tablet (afhankelijk van wat je hebt)

Deze methode is bijna hetzelfde als de vorige, met één verschil: dingen zien er heel anders uit dan in de vorige methode. Daarom hebben we om u te helpen dit gedeelte met schermafbeeldingen toegevoegd om u te begeleiden.

Open eerst de app Instellingen op uw Android-apparaat. Blader door de lijst met instellingen. De laatste twee secties zijn Systeem en Ondersteuning . Tik op Systeem .

Het systeemvenster is geladen. Tik hier op Over de telefoon of Over tablet, afhankelijk van het type apparaat dat je hebt.

Je krijgt verschillende velden met informatie te zien. Zoek naar de Android-versie . Daar zou u een nummer zoals 8.0.0.0 moeten zien, zoals we hebben op onze Nexus 6P-smartphone.

Vergelijk Android-versienummers met belangrijke releases

De bovenstaande methoden geven u het versienummer, niet de codenaam of de marketingnaam voor uw release. Grote Android-releases hebben ook een naam. Zo heeft Android 8.0 de naam Android 8.0 Oreo en Android 7.0 de naam Android 7.0 Nougat. Ga naar deze lijst om de marketingnaam voor uw versie van Android te vinden:

 • Android 8.0 - Oreo
 • Android 7.0 - Noga
 • Android 6.0 - Marshmallow
 • Android 5.0 - Lollipop
 • Android 4.4 - Kit Kat
 • Android 4.1 - Jelly Bean
 • Android 4.0 - Ice Cream Sandwich
 • Android 3.0 - Honingraat
 • Android 2.3 - Gingerbread
 • Android 2.2 - Froyo
 • Android 2.0 - Eclair
 • Android 1.6 - Donut
 • Android 1.5 - Cupcake

Welke versie van Android heb je?

Nu weet u hoe u kunt vinden welke versie van Android u op uw smartphone of tablet hebt. Voordat je deze tutorial sluit, deel je met ons in de onderstaande opmerkingen je versie van Android. We zijn benieuwd om te weten!