Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows 7-thema's - Andrei Niculescu

Nadat we Mihai Fischer en Georgiana Girboan hebben ontmoet, introduceren we in het artikel van vandaag een andere Roemeense fotograaf: Andrei Niculescu. Andrei's werk omvat indrukwekkende panorama's en recentelijk straatportretten. Om zijn vaardigheden te demonstreren, deelt hij foto's met deze twee thema's met ons. Als je klaar bent om meer over Andrei te weten te komen en ook een aantal indrukwekkende Windows 7-thema's te leren kennen, lees dan dit artikel.

Introductie van Andrei Niculescu


Het werk van Andrei Niculescu maakte indruk op ons vanaf de eerste paar foto's die we hebben gezien. We hielden van de straatportretten vanwege hun scherpe, directe manier om de onderwerpen en de panorama's vast te leggen vanwege het detailniveau, de helderheid en de compositie. Hem uitnodigen om met ons samen te werken, hebben we meteen overwogen. Het was zo moeilijk om slechts een paar van zijn foto's voor een thema te kiezen, dat we uiteindelijk twee thema's hebben gemaakt: een met fantastische panorama's en een andere met interessante straatportretten. Om dingen "moeilijker" te maken bij het kiezen van foto's om op te nemen in een thema, heeft Andrei zelfs een aantal nieuwe panoramische foto's gemaakt, vooral voor 7 zelfstudies en onze lezers. Geweldige kerel, is het niet?

Voordat we de thema's met u delen, zullen we meer te weten komen over Andrei Niculescu en zijn werk. Hij begon met het delen van zijn werk op Flickr, om feedback te ontvangen over zijn creaties van andere Flickr-gebruikers - aspirant-fotografen of professionals. Na een tijdje besloot hij zijn werk te "openen" voor een meer algemeen publiek door over te schakelen naar Facebook om te zien wat mensen die niet in de fotografiebranche werken, te zeggen hadden.

Maar ... genoeg van ons praten. Laten we eens kijken wat Andrei over onszelf en zijn werk met ons heeft gedeeld:

Wat is je grootste prestatie tot nu toe?

Na het overschakelen van het publiek van aspirant-fotografen op Flickr naar het grote publiek op Facebook, was de populariteitswinst overweldigend. De grootste prestatie voor mij was het kunnen omgaan met de verwachtingen van mijn nieuwe publiek.

Wat denk je dat foto's opvallen?

Een foto van een speciale kwaliteit moet een bepaalde ongeziene kant van dingen vastleggen. Het kan bijvoorbeeld gaan om het verstrijken van de tijd, te kort of te lang, afhankelijk van de context. Fotografie is ook een spel met perspectieven, omdat we niet altijd het voordeel hebben dat we op de juiste afstand van onze onderwerpen zijn. Ik reken er ook op dat de kijker verschillende associaties kan maken dan ik verwacht. Een andere eigenschap is het verschijnen van spontaniteit.

Wat zijn jouw bepalende momenten als fotograaf?

Ik herinner me dat ik een foto op Flickr had die het belachelijk hoge aantal van 40000 views bereikte, waarbij ik volledig mijn verwachtingen teniet deed dat alleen geweldige foto's dat niveau van aandacht hebben. Ik herinner me dat ik gestopt was met een studiobaan omdat ik geen salarisverhoging ontving om door te gaan met het tanken van rommel. Proberen te werken in de lokale pers is ook niet gelukt. Wat goed voor me werkte, was een taak om vast te leggen hoe ik me voelde, tijdens sommige late nachtfeesten - op zoek naar het juiste moment om een ​​goed portret te maken op een meestal niet-indringende manier.

Wat heb je de neiging om te benadrukken in je nabewerking?

Ik probeer gebruik te maken van het volledige dynamische bereik van de camera - dus gebruik ik een functie genaamd het U-punt, om selectief de tonaliteit en het contrast van objecten te regelen (een soort digitale doge en brandtechniek). De meeste andere "speciale effecten" - scherp, onscherp, kleur - probeer ik direct te bereiken op het moment van opname.

Welke uitrustingen en toepassingen gebruikt u voor uw werk?

Ik gebruik een Nikon D300s DSLR en een Nikkor 180mm AF f 2.8 voor straatportretten. Ook gebruik ik kleinere prime-lenzen bij zoomlenzen zoals de 28 en 35 mm voor landschappen. Voor de verwerking gebruik ik de Nikon-software Capture NX 2 - hoewel langzaam, compenseert hij het nauwkeurig, PT Gui voor panorama's en algemeen stikwerk. Ik gebruik Adobe Photoshop CS5 als er lagen bij betrokken zijn.

Laten we een beetje over computers praten: gebruikt u Windows 7? Wat vind je er leuk aan?

Windows 7 is een logische voortzetting van het vorige Windows-besturingssysteem. Hoewel omvangrijk, het is zeer stabiel in mijn ervaring. Ik gebruik een 64-bits versie en ik formatteer het systeem gewoonlijk, meestal één keer per maand of twee, zodat het niet teveel rommelig wordt. :)

Geniet van het werk van Andrei Niculescu via een Windows 7-thema

Helaas kunnen de onderstaande miniaturen niet de helft weergeven van de indrukwekkende panorama's van Andrei. Download het panorama-thema om ze in detail te bekijken.

Hoewel het klinkt als een cliché, zal elk van de foto's van het straatportretthema je doen nadenken over het verhaal erachter. Installeer het thema om het zelf te zien.

Het panorama-thema kan hier worden gedownload. De portretten kunnen hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Andrei Niculescu. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Andrei's werk

Als je het werk van Andrei Niculescu leuk vond, nodigen we je uit om meer van zijn foto's te bekijken en je te abonneren op Andrei's Facebook-pagina om regelmatig updates te krijgen.
We bedanken Andrei voor zijn samenwerking met ons, voor zijn geduld bij het selecteren van de foto's die we in onze thema's willen opnemen, voor het maken van enkele nieuwe werken voor onze lezers. Maar bovenal omdat zijn uithoudingsvermogen om met een redacteur te werken, gebruikt werd om zelfstudies te schrijven en geen interviews.