Beoordeling

Herziening van de ASUS USB-AC56 Dual-Band Wireless-AC1200 USB-adapter

In deze review bekijk ik nog een andere draadloze adapter van ASUS. Deze keer heb ik ASUS USB-AC56 getest - een USB-adapter die is ontworpen om op zowel desktopcomputers als laptops te werken. Na een paar dagen regelmatig gebruik, kan ik mijn conclusies delen. Lees verder om te leren of deze draadloze adapter een goede keuze voor u is.

Unboxing van de ASUS USB-AC56 draadloze adapter

Hieronder ziet u hoe de ASUS USB-AC56 draadloze adapter is verpakt. Het apparaat belooft 3 jaar garantie en USB 3.0-ondersteuning.

In de doos vindt u de adapter zelf, een USB-verlengkabel en een desktophouder voor het aansluiten van de adapter, een externe high-gain antenne, de instellingsschijf, de handleiding en de garantie.

Hardwarespecificaties voor de ASUS USB-AC56 draadloze adapter

De ASUS USB-AC56 draadloze adapter biedt ondersteuning voor alle moderne normen voor draadloze netwerken, waaronder 802.11ac en 802.11n. De USB 3.0-ondersteuning zorgt ervoor dat u zo veel mogelijk snelheid krijgt bij het gebruik ervan. Deze adapter belooft draadloze gegevenssnelheden tot 300 Mbit / s wanneer verbonden met draadloze netwerken die werken op 2, 4 GHz en 867 Mbit / s wanneer verbonden met draadloze netwerken die op 5 GHz werken. Zoals altijd zijn deze snelheden theoretisch en zijn ze over het algemeen moeilijk te bereiken in normale omstandigheden, wanneer je veel dingen hebt die de sterkte en kwaliteit van je draadloze netwerk verstoren.

Er zitten twee ingebouwde antennes in deze adapter en u kunt ook de derde aansluiten die ermee is meegeleverd.

In termen van ondersteuning voor stuurprogramma's, kan dit apparaat met vrijwel elk besturingssysteem werken. Het heeft stuurprogramma's voor alle Windows-versies die beginnen met Windows XP en ook voor Mac OS X.

U vindt de gedetailleerde hardwarespecificaties op deze pagina: ASUS Dual-band Wireless-AC1200 USB 3.0 Wi-Fi-adapter.

De ASUS USB-AC56 draadloze adapter gebruiken

ASUS USB-AC56 heeft een USB-poort aan het ene uiteinde en een aansluiting voor de extra antenne aan het andere.

Als u het op een desktopcomputer wilt gebruiken, moet u de USB-verlengkabel gebruiken en deze op de desktophouder aansluiten. Helaas is de wieg niet magnetisch, dus je moet voorzichtig zijn waar je hem plaatst, zodat hij niet gemakkelijk valt.

Als u het op een laptop wilt gebruiken, sluit u de antenne aan en plaatst u de draadloze adapter rechtstreeks in een USB-poort. De adapter werkt ook zonder de antenne. Als u uw laptop echter gebruikt in een gebied met een zwak draadloos signaal, zal de antenne de kwaliteit van uw verbinding enigszins helpen verbeteren.

De installatieschijf biedt een gebruiksvriendelijke wizard voor het installeren van de stuurprogramma's en software die nodig zijn voor dit apparaat.

Als u op de officiële productpagina kijkt, ziet u dat er nieuwere stuurprogramma's en hulpprogramma's beschikbaar zijn die veel bugs van de eerste release oplossen. Ga naar deze pagina voor de nieuwste stuurprogramma's: Ondersteuning voor draadloze USB-AC56.

In mijn testen heb ik de ASUS USB-AC56 utility versie 2.0.8.1 gebruikt - de nieuwste versie die beschikbaar was.

De software die voor deze adapter is geïnstalleerd, is dezelfde als die voor alle andere draadloze adapters die door ASUS zijn gemaakt. Het is een kleine applicatie die over het algemeen goed is geoptimaliseerd en die heel weinig middelen gebruikt om te worden uitgevoerd. Hiermee kunt u verbinding maken met draadloze netwerken in uw regio, uw draadloze netwerkverbindingen configureren, WPS gebruiken om verbinding te maken met een nieuw netwerk en de status en eigenschappen van uw actieve draadloze verbinding bekijken. Je zult ook waarderen dat dit hulpprogramma beschikbaar is in vele talen en dat mensen van over de hele wereld het zonder problemen kunnen gebruiken, ook al kennen ze geen Engels.

In termen van nadelen neigt dit hulpprogramma naar het negeren van draadloze netwerken met een zeer zwakke signaalsterkte. In mijn omgeving heb ik bijvoorbeeld meer dan een dozijn draadloze netwerken. De meeste hebben een zeer slechte signaalsterkte. Het hulpprogramma ASUS USB-AC56 (versie 2.0.8.1) gaf alleen de beste 4 of 5 netwerken weer die behoorlijke signaalsterkte op mijn locatie hebben.

Een ander klein probleem dat ik heb opgemerkt, was dat de draadloze adapter soms niet werkte wanneer hij uit de slaapstand werd gehaald. Het zou gewoon niet verbinden met een draadloos netwerk. Dit gebeurde echter niet tijdens elke hervatting vanuit de slaap, maar slechts één keer om de 3 of 4 wordt hervat. Het probleem werd echter snel opgelost door een Windows-reboot, waardoor het stuurprogramma opstond en weer correct functioneerde.

Windows 8.1 kon de ASUS USB-AC56 draadloze adapter detecteren, installeren en gebruiken zodra ik deze had aangesloten. De download- en uploadsnelheden behaald met het Windows-stuurprogramma waren echter lager dan wat ik kreeg nadat ik de nieuwste stuurprogramma's en stuurprogramma's had geïnstalleerd. het verbindingshulpprogramma geleverd door ASUS. Daarom raad ik u aan de nieuwste versie van de ASUS-ondersteuningswebsite te downloaden.

Afgezien van dit merkte ik niets bijzonders aan dit apparaat en de bijbehorende software. De ASUS USB-AC56 dual-band draadloze AC1200 USB-adapter werkte net als elke draadloze netwerkkaart die u op laptops en tablets aantreft.

Prestaties in benchmarks

Om de kwaliteit van de netwerkverbinding van de ASUS USB-AC56 draadloze adapter te evalueren, heb ik een reeks tests uitgevoerd op mijn desktopcomputer en mijn Surface Pro 2. Mijn internetverbinding werd beheerd door een ASUS RT-AC68U-router.

Eerst heb ik alle tests op mijn bureaublad uitgevoerd terwijl ik een 1 Gbps bekabelde Ethernet-verbinding gebruikte en de resultaten gemeten. Vervolgens heb ik de bekabelde verbinding uitgeschakeld en de ASUS USB-AC56 draadloze adapter gebruikt. Het was verbonden met de 5 GHz draadloze verbinding van mijn huis, met de draadloze modus ingesteld op 802.11n + 802.11ac. Op basis van deze vergelijking krijgt u een goed inzicht in wat u verliest bij het overschakelen van een bekabelde ethernetverbinding op uw pc naar een draadloos netwerk, zodat u minder kabels bij u thuis hebt.

Maar om u een goed inzicht te geven in de prestaties van ASUS USB-AC56, heb ik dezelfde tests uitgevoerd op mijn Surface Pro 2. Beide apparaten waren tegelijkertijd verbonden met hetzelfde netwerk. De Surface Pro 2 werd op hetzelfde bureau geplaatst, centimeters verwijderd van mijn pc. Bekijk de resultaten die door ASUS USB-AC56 zijn verkregen en vergelijk deze met de Surface Pro 2, zodat u een goed idee krijgt van hoe goed dit apparaat presteert in vergelijking met de draadloze netwerkkaarten in laptops en tablets. Ik heb ook het resultaat toegevoegd van een eerdere draadloze adapter die we hebben getest: ASUS PCE-AC68 - een veel duurder model dat alleen is ontworpen voor desktopcomputers.

Eerst heb ik PingTest uitgevoerd om de kwaliteit van mijn internetverbinding in alle testscenario's te evalueren. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, waren het ping-antwoord en de jitter (de variantie in het meten van opeenvolgende ping-tests) geweldig, zelfs wanneer je van een bedrade verbinding naar een draadloze verbinding ging. Het pingantwoord is slechts 1 ms toegenomen bij gebruik van de ASUS USB-AC56 draadloze adapter, terwijl de jitter met 1 ms beter was.

Vervolgens heb ik SpeedTest uitgevoerd om de download- en uploadsnelheden van mijn internetverbinding te meten. Ik heb in al mijn metingen dezelfde server gebruikt. Zoals u kunt zien, heeft de downloadsnelheid een grote hit gekregen bij het overschakelen van een bekabelde Ethernet-verbinding naar een draadloze verbinding. De downloadsnelheid was 81% lager. De uploadsnelheid bleef echter hetzelfde en de ASUS USB-AC56 draadloze adapter presteerde net iets beter dan bij gebruik van een bekabelde verbinding op mijn pc. Bij het vergelijken van de ASUS USB-AC56 draadloze adapter met de draadloze netwerkkaart op de Surface Pro 2, was de downloadsnelheid 5% sneller terwijl de uploadsnelheid 2% sneller was. Een goed resultaat!

Ten slotte heb ik LAN Speed ​​Test Lite gebruikt om de download- en uploadsnelheden te meten bij het overbrengen van een bestand van 350 MB van en naar een van mijn laptops. De laptop had een oudere SSD erop en deze was verbonden met hetzelfde 5 GHz-netwerk.

Bij gebruik van de ASUS USB-AC56 draadloze adapter op mijn desktop pc was de gemiddelde uploadsnelheid 51% langzamer dan bij gebruik van een bedrade verbinding en 52% sneller dan bij mijn Surface Pro 2. De downloadsnelheid was 47% langzamer dan bij gebruik van een bekabeld verbinding en 68% sneller dan op mijn Surface Pro 2. Dit was een geweldig resultaat!

Waar te kopen

Koop nu Koop nu De prestaties van de ASUS USB-AC56 draadloze adapter waren geweldig in al mijn tests. Dit apparaat zou beter moeten kunnen presteren dan alle standaard draadloze netwerkkaarten, zoals die op laptops en tablets. Product Nominaal 4/5

Vonnis

Behalve een paar kleine minpuntjes die ik had met de software die beschikbaar was voor de ASUS USB-AC56 draadloze adapter, was ik tevreden met de prestaties van dit apparaat. De ASUS USB-AC56 draadloze adapter werkt met vrijwel elk besturingssysteem, het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een geweldige snelheid, zowel bij het downloaden en uploaden van bestanden. We bevelen het aan al onze lezers aan.