Tutorial

Hoe u uw standaardlocatie in Windows 10 instelt en waarom is het nuttig?

De Anniversary Update voor Windows 10 bracht een kleine maar interessante wijziging aan in de privacy-instellingen van onze apparaten. Het wordt 'standaardlocatie' genoemd en het is een stukje informatie dat het besturingssysteem en uw apps kunnen gebruiken wanneer een precieze locatie van uw apparaat niet kan worden gedetecteerd. Het instellen van uw standaardlocatie is net zo eenvoudig als taart, en het is ook heel handig, zoals u in deze handleiding zult leren:

Hoe u uw standaardlocatie in Windows 10 instelt

Als u uw standaardlocatie in Windows 10 wilt wijzigen, moet u eerst de app Instellingen openen. Een snelle manier om dit te doen, is door op de knop in het Start-menu te klikken of erop te tikken. Er zijn echter ook tal van andere manieren die we hier behandelen: 9 manieren om de app Instellingen in Windows 10 te openen.

In de app Instellingen klikt of tikt u op het gedeelte Privacy .

Klik of tik aan de linkerkant van het venster op Locatie .

Blader aan de rechterkant van het venster Instellingen naar het gedeelte Standaardlocatie . Het zal u vertellen dat "Windows, apps en diensten dit kunnen gebruiken wanneer we een meer exacte locatie op deze pc niet kunnen vinden" . Klik of tik op de knop "Standaard instellen" .

De vorige actie opent de Kaarten- app. Hierin vindt u een dialoogvenster waarin Windows 10 hetzelfde bericht weergeeft over uw standaardlocatie die wordt gebruikt wanneer een meer exacte locatie niet op uw apparaat kan worden gedetecteerd.

Klik of tik op de knop "Standaardlocatie instellen" .

Het enige wat u hoeft te doen om uw standaardlocatie in te stellen, is deze op de kaart te selecteren, uw adres in te voeren of op een locatie in uw geschiedenis te klikken / tikken.

Zodra u een van deze acties uitvoert, registreert Windows 10 onmiddellijk uw nieuwe locatie, zonder dat u om aanvullende bevestigingen hoeft te vragen.

Waarom is het handig om een ​​standaardlocatie ingesteld te hebben in Windows 10?

Dit is een legitieme vraag om te stellen, en het antwoord is heel eenvoudig. Als u op de stappen uit het vorige gedeelte van dit artikel let, hebt u al het antwoord: "Windows, apps en services kunnen dit gebruiken wanneer we een meer exacte locatie op deze pc niet kunnen vinden" .

Tegenwoordig kunnen zowel Windows 10 als uw geïnstalleerde apps uw locatie opvragen en gebruiken. Ze doen dat zodat ze u gepersonaliseerde informatie kunnen geven die afhankelijk is van uw fysieke locatie. Met behulp van deze volgsystemen kunt u zeer nuttige informatie krijgen, zoals restaurants bij u in de buurt, de bioscopen in de buurt, de toeristische attracties bij u in de buurt enzovoort. Wanneer uw Windows 10-apparaat uw exacte locatie niet kan vinden, kan het in plaats daarvan de standaardlocatie gebruiken die u ervoor hebt ingesteld.

Conclusie

Als u zich niet al te veel zorgen maakt over uw privacy-instellingen en de manier waarop Windows 10 en apps de informatie gebruiken die ze kunnen krijgen over uw fysieke locatie, kan het handig zijn om een ​​standaardlocatie in te stellen voor uw apparaat als Windows 10 een preciezer kan detecteren plaats. Er zijn veel apps die afhankelijk zijn van uw locatie om u nuttige contextuele informatie te bieden, en er zijn er nog veel meer die elke dag worden ontwikkeld. Tegenwoordig lijkt het erop dat iedereen zijn diensten zo dicht mogelijk bij u wil aanpassen. Of je dat wilt of niet, is een andere discussie, voor een ander artikel. Voor nu weet u hoe u een standaardlocatie voor uw Windows 10-apparaat kunt instellen en weet u ook waarom dit nuttig kan zijn. Wil je het instellen, of niet? Deel uw mening met ons in de opmerkingen hieronder.