Tutorial

Probleem oplossen met slepen en neerzetten werkt niet in Windows

Bent u het probleem tegengekomen waarbij u bestanden en mappen niet meer kunt slepen en neerzetten in Windows Verkenner (als u Windows 7 gebruikt) of Bestandsverkenner (als u Windows 10 of Windows 8.1 gebruikt)? U kunt klikken en met de rechtermuisknop klikken op bestanden en mappen, u kunt bestanden en mappen selecteren, maar u kunt ze niet meer slepen en neerzetten. We zijn dit probleem zelf tegengekomen en na het zoeken naar vele mogelijke oplossingen, hebben we er een gevonden die in de meeste gevallen zou moeten werken. U kunt als volgt de functie slepen en neerzetten binnen enkele seconden herstellen:

Probleemomschrijving: Slepen en neerzetten werkt niet meer, zonder dat er foutmeldingen worden weergegeven

In deze gids behandelen we een heel specifiek scenario: alles over het gebruik van de muis in Windows werkt, met uitzondering van de functie slepen en neerzetten, waarmee u bestanden naar een andere plaats kunt kopiëren met de linkermuisknop. Als u niet langer bestanden en mappen kunt slepen en neerzetten zoals u gewend bent en Windows zich niet vreemd gedraagt ​​of foutmeldingen retourneert, zal onze oplossing u waarschijnlijk helpen.

We kwamen dit probleem alleen tegen bij het uitvoeren van een virtuele machine in Windows, met behulp van VMWare Workstation Player. Je kunt het in andere situaties tegenkomen.

De oplossing: klik met de linkermuisknop op een bestand, houd de linkermuisknop ingedrukt en druk op de Escape-toets

Wanneer slepen en neerzetten niet werkt, klik dan met de linkermuisknop op een bestand in Windows Verkenner of Verkenner en houd de linkermuisknop ingedrukt. Terwijl de linkerknop ingedrukt wordt gehouden, drukt u eenmaal op de Escape-toets op uw toetsenbord. Laat de linker muisknop los.

Probeer opnieuw te slepen en neer te zetten. Deze functie zou nu moeten werken.

Wat als deze oplossing me niet zou helpen? Wat nu?

Een andere snelle oplossing die voor ons werkte, was Windows opnieuw opstarten. Dit probleem is één keer op een van onze computers opgetreden omdat een Windows-update niet volledig kon worden geïnstalleerd zonder opnieuw te worden opgestart. Totdat we onze Windows-computer herstartten, zou slepen en neerzetten gewoon niet werken.

Als deze tweede oplossing ook niet werkt, hebt u pech met deze handleiding. U kunt mogelijk problemen ondervinden met muisstuurprogramma's, corrupte systeembestanden enzovoort. Blijf in dit geval op het web zoeken naar een oplossing en wees specifieker in uw zoekopdracht. Misschien vindt u een oplossing waarmee u uw probleem kunt oplossen.