Beoordeling

Review van de Epson SureColor P600 grootformaat foto-inkjetprinter

Met de opkomst van de smartphone ontdekken steeds meer mensen de wondere wereld van fotografie. Misschien ontdek je niet alleen dat je wordt aangetrokken door het maken van foto's, maar je hebt er ook talent voor. En je gaat meer foto's maken, de ene mooier dan de andere. En dan komt het moment waarop u uw foto's wilt afdrukken en op papier wilt zetten. Wat wil je dan doen? Gebruik je je oude multifunctionele printer die stof verzamelt onder je bureau? Of gaat u op zoek naar een goede fotoprinter die de kwaliteit en de schoonheid van uw afgedrukte foto's kan verbeteren? Als u een enthousiaste fotograaf, een marketingprofessional, een ontwerper of een andere professional bent die zich bezig houdt met fotografie van hoge kwaliteit, wilt u misschien eens kijken naar de Epson SureColor P600 grootformaat foto-inkjetprinter. We hebben deze printer ongeveer een week getest en we willen in dit overzicht vertellen wat we hebben geleerd:

unboxing

De Epson SureColor P600 wordt geleverd in een zeer grote kartonnen doos. Dat was natuurlijk iets dat we verwachtten, omdat we wisten dat deze printer behoorlijk groot is. Er is wat informatie over de printer afgedrukt op het pakket, maar degene die we hebben beoordeeld hadden veel mail-tags erop, dus er was niet veel meer te zien. In de doos vindt u de Epson SureColor P600 foto-inkjetprinter, een stroomkabel, negen UltraChrome HD-inktcartridges (fotozwart, cyaan, levendig magenta, geel, lichtcyaan, levendig lichtmagenta, lichtzwart, matzwart, lichtlicht Zwart), een set rolpapierhouders, een cd-lade, wat documentatie en een cd met de printerstuurprogramma's en software.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Helaas bevat Epson geen USB- en Ethernet-kabels in het standaardpakket, dus u moet deze afzonderlijk aanschaffen voor het geval u ze nodig hebt.

Dat is vrijwel alles wat er te zeggen valt over de unboxing-ervaring, dus zonder nog meer tijd te verspillen, laten we wat details zien over de hardware-specificaties die deze printer biedt.

Hardwarespecificaties

De Epson SureColor P600 is een A3 + fotoprinter, wat betekent dat deze kan afdrukken op media van maximaal 13 inch breed, en rolpapier kan gebruiken om panorama's te maken die meer dan 10 voet lang zijn. De maximale afdrukresolutie die wordt ondersteund, is 5760 x 1444 dpi.

De printer gebruikt niet meer en niet minder dan negen afzonderlijke inktpatronen en de inkt wordt gemaakt met behulp van een technologie die UltraChrome HD wordt genoemd en die belooft zeer nauwkeurige kleuren en veel details te leveren. Als zodanig moet de kwaliteit van de afdrukken hoog genoeg zijn om zowel amateur- als professionele fotografen tevreden te stellen. Als u meer wilt weten over de UltraChrome HD-pigmentinkten, raadpleeg dan deze officiële webpagina van Epson: UltraChrome HD Ink.

Omdat het afdrukken van foto's een activiteit is waarvoor een vrij grote hoeveelheid inkt nodig is, gebruikte Epson inktcartridges met hoge capaciteit voor de SureColor P600, waarbij elk van de negen cartridges 25, 9 ml inkt bevatte.

De printer heeft ook een ingebouwd 2, 7-inch kleuren LCD-aanraakscherm dat enkele snelle handleidingen biedt voor het invoeren van papier naar de printer, toegang tot instellingen en, u raadt het al, visuele details over hoeveel inkt u nog in de cartridges hebt.

Op het gebied van connectiviteit biedt de Epson SureColor P600 alles wat u maar wilt van een printer. Het ondersteunt Apple's AirPrint en Google's Cloudprinter en het kan verbinding maken via een USB 2.0- of een Ethernet-poort, evenals draadloos gebruik van de 802.11n-standaard. Als u rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet wilt afdrukken, moet u weten dat de Epson SureColor P600 ook Wi-Fi Direct ondersteunt.

Op het gebied van besturingssystemen ondersteunt de Epson SureColor P600 Windows 10 tot en met Windows 7, evenals Mac OS X 10.11 en helemaal tot 10.7.

Als u overweegt deze printer te kopen, is een ander belangrijk detail waar u rekening mee moet houden, waar u het gaat plaatsen. De Epson SureColor P600 is 24, 2 "x 14, 5" x 9 "(61, 46 cm x 36, 83 cm x 22, 86 cm) in de breedte x diepte x hoogte en is ook een beetje zwaar, met een gewicht van 35 pond (15, 87 kg).

Als u alle hardwarespecificaties van de Epson SureColor P600 fotoprinter wilt controleren, raadpleeg dan de officiële webpagina, die u hier kunt vinden: Epson SureColor P600 grootformaat inkjetprinter.

De printer instellen

De printer die we hadden getest, had de eerste installatie al doorlopen, dus we kunnen je niet precies vertellen hoe snel dat gaat. Het lijkt echter dat alles wat u hoeft te doen om de printer opgestart te krijgen, de stekker in het stopcontact steekt, de bovenklep omhoog beweegt, de cartridgehouder opent en alle negen plaatst. Als u de bovenklep wilt openen, sleept u deze eenvoudig omhoog. Druk vervolgens op de grijze knop aan de linkerkant van de printer - waardoor het deksel van de inktpatronenhouder zal vallen.

De Epson SureColor P600 maakt gebruik van een systeem dat alle negen cartridges vasthoudt, terwijl de inkt door een reeks buizen loopt helemaal tot aan de inktkoppen van de printer. Vanwege deze buizen stel ik me voor dat, wanneer u de printer voor de eerste keer instelt, het enige tijd zal duren om de buizen met inkt te vullen.

Zodra de printer is gestart, is het tijd om verbinding te maken met uw apparaten. Zoals we eerder hebben vermeld, kan de Epson SureColor P600-printer via de USB-poort verbinding maken met uw apparaten en ondersteunt deze ook bekabelde en draadloze netwerkverbindingen.

De USB- en de Ethernet-poorten bevinden zich beide aan de achterkant van de printer en ze zijn beide gemakkelijk toegankelijk. Het vervelende is dat Epson geen USB- of Ethernet-kabels heeft opgenomen in het standaardpakket, wat gezien de hoge prijs ervan naar verwachting zal worden gebundeld.

Als u de printer draadloos gaat gebruiken, is het instellen ervan heel gemakkelijk dankzij het LCD-aanraakscherm. Met slechts enkele tikken kunt u de printer configureren om te registreren op uw draadloze netwerk en deze in enkele minuten gebruiken. Het kan voor u van belang zijn om te weten dat de Epson SureColor P600 ondersteuning biedt voor de 802.11n WiFi-standaard, alleen op de 2, 4 GHz-frequentieband.

In termen van stuurprogramma's en software, afhankelijk van hoe u de printer op uw apparaat (en) hebt aangesloten en welke besturingssystemen u gebruikt, kunt u de meegeleverde cd gebruiken, downloaden of gewoon wachten op uw computer of apparaat om te installeren wat nodig is. In mijn geval heb ik ervoor gekozen om de Epson SureColor P600-printer op mijn draadloze netwerk aan te sluiten en daarna heb ik deze op mijn Windows 10-pc toegevoegd. Windows 10 beheerde het downloaden en het installatieproces volledig op zichzelf. Binnen een minuut of twee was het klaar en klaar voor gebruik.

Vervolgens, alleen omdat ik een Android-tablet had die stof op mijn bureau verzamelde, controleerde ik of het verbinden met de printer via Google Cloud Print goed werkte. En ja, dat deed het - een verversing op de tablet en de Epson SureColor P600 werd onmiddellijk gevonden en toegevoegd aan de lijst met beschikbare printers.

Toen was het tijd om de Epson SureColor P600-printer te gebruiken om ... af te drukken. :) Ontdek hoe goed het is uitgevoerd, op de volgende pagina van deze recensie.