Beoordeling

Reviewing van TP-LINK AC3200 - De draadloze router die dat zou kunnen!

Hoewel het een verwarrende naam heeft, afhankelijk van waar je kijkt, is de TP-LINK Archer C3200 of TP-LINK AC3200 een high-end tri-band draadloze router met indrukwekkende hardware en veel belofte in termen van snelheid en dekking. Het is ook compacter dan andere vergelijkbare AC3200 draadloze routers en ziet er goed uit. We hebben het ongeveer een week getest en vandaag willen we met u delen wat we hebben geleerd. Lees deze recensie voordat u besluit TP-LINK Archer C3200 te kopen als uw volgende draadloze router:

Unboxing van de TP-LINK Archer C3200 AC3200 tri-band draadloze router

De doos waarin de TP-LINK Archer C3200 is verpakt, maakt gebruik van rustgevende groene kleuren. Op de voorkant van de doos ziet u een afbeelding van het apparaat en enkele van de belangrijkste specificaties.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Op de achterkant krijg je informatie over de tri-band-technologie en een vergelijking met andere draadloze routers van TP-LINK. We vonden het vreemd dat het niet werd vergeleken met TP-LINK Archer C2600, die we hier hebben besproken.

In de verpakking vindt u het volgende: de router zelf, de voedingseenheid, een Ethernet-kabel, de beknopte installatiehandleiding, technische ondersteuningsinformatie, een GNU General Public License Notice (de firmware op deze router bevat software die onderhevig is aan de GPL-licentie) en de garantie.

Nu dat je weet wat je kunt verwachten van de unboxing-ervaring, laten we het hebben over specificaties:

Hardwarespecificaties en ontwerp

TP-LINK Archer C3200 heeft een dual-core Broadcom BCM4709A-processor met 1 GHz, 256 MB RAM-geheugen en 128 MB opslagruimte voor de firmware. Het beschikt over zes externe antennes: drie die zowel de 2, 4 als de 5GHz-frequentie op de ene radio verwerken, terwijl de andere 3 alleen op de 5 GHz-frequentie zijn gereserveerd, op een aparte radio. Dit is een tri-band router, wat betekent dat het één draadloze uitzending op de 2, 4 GHz-frequentie biedt en twee afzonderlijke draadloze uitzendingen op de 5 GHz-frequentie. Op de voorkant van de TP-LINK AC3200 vindt u verschillende LED's die de werking van de router aangeven, die van de draadloze netwerken die worden uitgezonden, de status van de verbinding met internet, die van de twee USB-poorten op de achterkant en knoppen voor het in- en uitschakelen van het draadloze netwerk, de WPS-functie en de LED's zelf. Deze kleine functie is handig voor gebruikers die de hele tijd last hebben van de LED's.

Zoals de naam al aangeeft, biedt de router ondersteuning voor alle moderne draadloze netwerkstandaarden tot 802.11ac. De totale maximale bandbreedte is 3200 Mbps, als volgt verdeeld: 600 Mbps voor de 2, 4 GHz-frequentie en 1300 Mbps voor elk van de twee 5 GHz-frequenties die worden uitgezonden.

Aan de achterkant van de router bevinden zich twee USB-poorten: een USB 2.0 en een USB 3.0, de Reset- knop, de Ethernet-poort voor het verbinden van de draadloze router met internet en vier gigabit Ethernet-poorten. Je kunt ook de aan / uit - knop en de voedingsaansluiting vinden .

TP-LINK Archer C3200 is een goed uitziende router die kleiner is dan vergelijkbare draadloze routers van AC3200: hij heeft een breedte en een diepte van 7, 9 inch (20 cm) en, zonder de antennes omhoog te vouwen in hun vaste posities, een hoogte van 1, 5 inches (3, 9 cm). Het gewicht van deze router is 3, 54 pond (1, 61 kg). De ventilatieroosters aan de boven- en onderkant zorgen voor een goede koeling, zelfs in warme omgevingen en ze zien er ook aangenaam uit. Een handige functie is de aanwezigheid van twee bevestigingsschroeven aan de onderkant die kunnen worden gebruikt voor wandmontage van de router.

Degenen onder u die de officiële specificaties van deze router willen lezen, kunnen ze hier vinden: Specificaties TP-LINK Archer C3200.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK Archer C3200

Wanneer u de TP-LINK Archer C3200 draadloze router voor de eerste keer instelt, opent u uw webbrowser en navigeert u naar http://192.168.0.1 of http://tplinkwifi.net. Gebruik admin / admin als de standaard gebruikersnaam en wachtwoord en vervolgens start de wizard voor snelle installatie door u te vragen de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord te wijzigen. Dit is een goede veiligheidsmaatregel die ervoor zorgt dat gebruikers zich niet aan kwetsbare standaardgebruikersnamen en -wachtwoorden houden.

Vervolgens wordt u gevraagd om de regio en de tijdzone te selecteren waarin u zich bevindt. Daarna selecteert u welk type internetverbinding u heeft of kunt u de draadloze router vragen het voor u te detecteren.

Bij de volgende stap wordt u gevraagd om de verbindingsdetails voor uw internetverbinding in te voeren. Nadat u ze hebt ingevoerd, kunt u de drie draadloze netwerken configureren die worden uitgezonden door TP-LINK AC3200. Vervolgens wordt een samenvatting weergegeven voor de instellingen die u hebt gemaakt en, nadat u op Opslaan hebt gedrukt, wordt de internetverbinding getest.

Nadat de eerste configuratie is voltooid, kunt u de beheerdersgebruikersinterface bekijken en meer instellingen in detail configureren. Zoals u kunt zien, gebruikt de gebruikersinterface lichte, kalmerende kleuren en is deze nogal minimalistisch. Een nadeel is dat het alleen in het Engels beschikbaar is. Er is geen meertalige ondersteuning. Wij geloven dat TP-LINK ondersteuning moet bieden voor meerdere talen, zoals andere fabrikanten.

Standaard worden alleen de basisinstellingen getoond voor de meeste belangrijke kenmerken van de TP-LINK Archer C3200. Ze zijn klein in aantal en gebruikers zullen het waarderen dat de Help- documentatie beschikbaar is met een enkele klik op het vraagteken dat in de rechterbovenhoek van de gebruikersinterface wordt getoond. Als u erop klikt, wordt informatie weergegeven over de opties die op het scherm worden weergegeven. Helaas is de gebruikte taal voor sommige instellingen technisch van aard en sommige gebruikers zullen moeite hebben om alle instellingen te begrijpen die getoond worden, vooral wanneer ze het geavanceerde deel van de instellingen binnengaan.

Over het geavanceerde gedeelte gesproken - dit is waar u heen moet als u volledige controle wilt over wat de router te bieden heeft. Hier vindt u alle instellingen die kunnen worden aangepast. Alles is opgedeeld in secties en subsecties en het navigeren door alle instellingen zou geen probleem moeten zijn. Sommige instellingen zullen echter moeilijk te begrijpen zijn en u hebt behoorlijk wat technische kennis nodig om de zaken correct in te stellen.

Wanneer we elke draadloze router testen die we voor het testen ontvangen, zoeken we altijd naar de nieuwste firmware-updates voordat we onze metingen uitvoeren. We hebben de router bijgewerkt naar de nieuwste firmwareversie en daarna zijn we begonnen onze netwerkapparaten aan te sluiten. We hadden geen connectiviteits- en stabiliteitsproblemen tijdens onze tests en de prestaties waren redelijk goed. Maar daarover meer op de volgende pagina van deze recensie, waarin we de prestaties evalueren die worden aangeboden door TP-LINK Archer C3200. Lees verder voor meer informatie.