Beoordeling

Een Windows Phone Fan Review van de Nokia Lumia 920

Onze lezers weten dat ik dol ben op het Windows Phone-besturingssysteem. Ik heb de kans gehad om een ​​flink aantal telefoons tot nu toe te testen en ik was erg benieuwd naar de Nokia Lumia 920. Eindelijk kreeg ik mijn kans om het een paar weken te gebruiken en nu ben ik klaar om mijn conclusies. Is deze telefoon zo goed als sommige recensenten zeiden? Is het de titel van het beste Windows Phone 8-apparaat op de markt waard? Laten we het uit deze beoordeling achterhalen.

Hardwarespecificaties & verpakking

Als je naar de specificatie van de Nokia Lumia 920 kijkt, zul je merken hoe vergelijkbaar het is met de HTC 8X en Samsung ATIV S: het heeft een Qualcomm Snapdragon 1, 5 GHz dual-coreprocessor (net als de HTC en de Samsung), 1 GB RAM (hetzelfde als de HTC 8x en Samsung Ativ S), 32 GB opslag (zoals de Samsung Ativ S maar dan dubbel van de HTC 8X), een 4, 5-inch display met een resolutie van 1280 × 768 (de HTC 8X heeft 4.3 "en de Samsung Ativ S 4.8"), een Nokia PureView 8, 7 megapixels achteruitrijcamera en een camera aan de voorkant met 1, 3 megapixels. De volledige lijst met specificaties vindt u hier: Nokia Lumia 920-specificaties. Hoewel de specificaties het laten klinken alsof het niet zo veel verschilt van de andere, onderscheidt de Nokia Lumia 920 zich van het moment dat je hem voor de eerste keer aanraakt, vanwege het gewicht en de dikte. Met 185 gram is dit verreweg de zwaarste smartphone die de afgelopen maanden is geïntroduceerd en een van de dikste - 10, 7 mm. Ter vergelijking, de HTC 8X weegt 130 gram en is 10.12 mm dik. De Samsung ATIV S weegt 135 gram en is 8.7 mm dik. Toen zowel mijn vriendin als mijn zus de telefoon in handen hielden en het een tijdje gebruikten, waren ze echt verrast door hoe zwaar en massaal het aanvoelde. Ze vonden dat deze telefoon alleen voor mannen was gebouwd. :) De verpakking ziet er van land tot land een beetje anders uit. De inhoud is echter vrijwel overal ter wereld hetzelfde. De doos van de Nokia Lumia 920 bevat: een snelstartgids, product- en veiligheidsinformatie documentatie, de SIM-deursleutel, een USB-oplader en een USB-kabel. Helaas zijn er geen hoofdtelefoons meegeleverd met de AT & T-versie die beschikbaar is in de VS. De koptelefoon is echter gebundeld met Europese versies van de telefoon. Ik vond dit erg verrassend. We hebben het hier over een high-end telefoon en er is geen onaangename koptelefoon meegeleverd. Als je nieuwsgierig bent naar meer informatie over de unboxing-ervaring en wat je vanbinnen kunt vinden, aarzel dan niet om deze video te bekijken:

Laten we vervolgens eens kijken naar de ontwerp- en bouwkwaliteit.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

In de onderstaande afbeelding ziet u de Nokia Lumia 920 aan de rechterkant, in de buurt van een HTC 8X (in het midden) en een Nokia Lumia 800 (aan de linkerkant). Het ziet er enorm uit en het voelt enorm.

Na het een paar dagen te hebben gebruikt, voelde elke andere telefoon die ik aanraakte lichter en minder volumineus. Ik was niet tevreden en ik merkte dat ik het moeilijk had om me aan te passen aan het gewicht van deze telefoon. Het was moeilijker om mee te nemen en nogal onaangenaam om te gebruiken vanwege deze factoren. Aan de positieve kant is de manier waarop knoppen worden geplaatst zeer goed doordacht. Ik heb nooit problemen gehad met het ontgrendelen van de telefoon met slechts één vinger, noch bij het maken van schermafbeeldingen, zoals ik met de HTC 8X deed. Het scherm reageert erg goed, zelfs bij gebruik van handschoenen. Op de telefoon is standaard de aanraakgevoeligheid ingesteld en dit helpt veel in die speciale scenario's wanneer u handschoenen moet dragen of uw handen vuil zijn en u de telefoon moet gebruiken. :)

Het display maakt gebruik van Gorilla Glass 2 en is, net als de rest van de telefoon, zeer duurzaam. Ik liet de telefoon per ongeluk op de trap vallen en het had gewoon geen probleem. Alles werkte alsof er niets gebeurde. Er waren geen krassen, niets. Als de grootte en het gewicht van deze telefoon positief zijn, is deze zeer duurzaam. Het is misschien wel de meest duurzame smartphone die er is, in staat om te gaan met schokken en vallen die geen enkele andere smartphone kan.

De telefoonervaring op de Nokia Lumia 920

Nadat ik de HTC 8X een maand lang had gebruikt toen ik de Nokia Lumia 920 gebruikte, was ik niet blij met de signaalsterkte die werd geboden, noch met de kwaliteit van mijn telefoongesprekken. Later, toen ik de Samsung Ativ SI ook ging gebruiken, was ik nog meer ontstemd. Als het gaat om gewoon een telefoon, levert de Nokia Lumia 920 een gemiddelde ervaring. Beide concurrenten doen het beter dan het leveren van goede signaalsterkte en duidelijke stemconversaties. Vanuit dit perspectief had ik de indruk dat ik een smartphone op middenniveau gebruikte, geen high-end smartphone. Dit is ook een probleem geweest met eerdere generaties van Nokia Lumia. Ik hoop echt dat het bedrijf er in toekomstige telefoons met Windows Phone 8 iets aan zal doen. De geluidskwaliteit bij het luisteren naar muziek of het bekijken van video is echter goed. Ik heb echt de Beats Audio-technologie van de HTC 8X niet gemist en, subjectief gesproken, levert de Nokia Lumia 920 vergelijkbare geluidskwaliteit. De kwaliteit van het display is goed - zeker vergelijkbaar met die van de HTC 8X. De zwartwaarden zijn echter niet geweldig, net als op de HTC 8X. Aan de randen is het zwart niet echt zwart, maar een vorm van donkergrijs. Het gebruik van de telefoon bij natuurlijk licht is echter prima. Absoluut beter dan in de vorige generatie Nokia Lumia-telefoons. De achterkant van de Nokia PureView 8, 7 megapixels camera is geweldig. De kwaliteit van je foto's en video's zal zeker een andere Windows Phone verslaan. Sommigen zeiden zelfs dat deze telefoon de beste camera heeft, en ik ben het daar meestal mee eens. De kleuren zijn bijvoorbeeld natuurlijker dan die met een HTC 8X. Er is minder ruis aanwezig, zelfs bij weinig licht. U verkrijgt foto's van goede kwaliteit, zelfs wanneer u de Auto- instellingen gebruikt in de Camera- app. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de camera aan de voorkant. Het heeft slechts 1, 3 megapixels en het is een goedkope camera die je kunt gebruiken tijdens video-gesprekken. De kwaliteit is laag en het enige doel is om bandbreedte te besparen en een aantal videomogelijkheden te bieden tijdens Skype-gesprekken of videoconferenties.

Nokia Apps voor Windows Phone 8

Iedereen weet nu dat ik een grote fan ben van de Nokia-apps voor Windows Phone. En terecht: van alle fabrikanten van smartphones heeft Nokia veel energie gestoken in de ontwikkeling van een reeks apps die waarde toevoegt aan het ecosysteem van Windows Phone. Nokia Lumia 920-gebruikers zullen veel baat hebben bij het gebruik van apps zoals Nokia Maps, Nokia Drive of Nokia City Lens .

Ze zullen nog meer exclusieve Nokia-producten vinden in de Windows Phone Store . Ik vond het vooral leuk om de Ringtone Maker te gebruiken, waardoor het heel eenvoudig is om aangepaste beltonen voor je telefoon te maken.

Kijkend naar hoe de Nokia Lumia 920 in termen van specificaties met zijn concurrenten - HTC 8X en Samsung Ativ S, zou ik zeggen dat, behalve de PureView camera, de enige andere grote differentiator is de suite van Nokia-apps. Er zijn meer Nokia-apps dan HTC- of Samsung-apps, er worden nu meer ontwikkeld en ze zijn veel nuttiger. Zonder deze apps zou de Nokia Lumia 920 het moeilijker hebben om op te vallen.

Prestaties in benchmarks

Bij gebruik van de Nokia Lumia 920 loopt alles snel en soepel. Ik heb geen traagheid ervaren, zelfs niet toen ik veel apps draaide. Om zijn prestaties te vergelijken met die van andere telefoons, heb ik MultiBench 2 en WP Bench gerund. MultiBench 2 onthulde wat ik verwachtte - de prestatieverschillen tussen de Nokia Lumia 920 en HTC 8X zijn klein (over het algemeen minder dan 1%). In de CPU- en grafische tests was de HTC 8X iets sneller terwijl bij de gegevensoverdracht en geheugentests de Nokia Lumia 920 iets sneller was.

De CPU-test in WP Bench laat zien dat de Nokia Lumia 920 iets sneller is dan de HTC 8X (met 2, 62%).

WP Bench bevestigt ook dat de Nokia Lumia 920 iets beter is dan HTC 8X bij het uitvoeren van gegevensoverdracht (3, 42% sneller) en bij gebruik van het RAM-geheugen (4, 40% sneller). In de grafische tests hebben beide telefoons hetzelfde resultaat behaald.

Vervolgens heb ik de prestaties van de telefoon getest tijdens het surfen op internet - ik heb de Sunspider-benchmark gebruikt voor deze taak. Deze benchmark onthulde slechts een verschil van 2% in het voordeel van de HTC 8X.

Mijn tests hebben bevestigd dat de vergelijkbare hardwareconfiguratie van de Nokia Lumia 920 en de HTC 8X dezelfde prestatieniveaus bieden voor gebruikers. Wanneer ik beide telefoons parallel gebruikte, kon ik geen verschil voelen. Beide waren net zo snel. Het enige gebied waar u een belangrijk verschil opmerkt, is hoeveel tijd het kost om de telefoon op te starten. De Nokia Lumia 920 is veel sneller dan de HTC 8X. Het start in ongeveer 40 seconden, vergeleken met 51 seconden op de HTC 8X.

De Nokia Lumia 920 heeft een 2000 mAh-batterij die, althans in theorie, beter is dan de 1800 mAh-batterij op de HTC 8X. Bij dagelijks gebruik merkte ik geen betekenisvol verschil tussen de twee telefoons. De batterij op de Nokia Lumia 920 gaat ongeveer een dag mee in normale gebruiksscenario's. Het duurt maximaal anderhalve dag in scenario's voor licht gebruik. Uit de batterijtest in WP Bench blijkt echter dat de Nokia Lumia 920 iets langer meegaat dan de HTC 8X.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Nokia Lumia 920 heeft veel positieve en negatieven. Ik kon het niet helpen dat dit een zeer onevenwichtige telefoon is die zeker niet voor iedereen is. Het is misschien wel de meest ongebalanceerde telefoon die ik ooit heb gebruikt. Allereerst zullen de grootte en het gewicht van sommige gebruikers en vooral van vrouwen een belangrijke uitweg zijn. Ik probeer hier geen vrouwenhaat te zijn, maar ik ben geen vrouw tegengekomen die deze telefoon leuk vond. Al mijn vriendinnen waren niet blij met deze factoren. En ik ook niet. Deze telefoon is gewoon te zwaar, hij voelt niet comfortabel in je hand of in je zak. Er zijn ook positieve dingen: de achteruitrijcamera is de beste smartphone-camera die ik ooit heb getest. Bovendien zijn de Nokia-apps beter dan ooit en diverser dan ooit. Ze vormen een belangrijke onderscheidende factor voor de gehele Nokia Lumia-reeks. Ook zijn de opstarttijd en de batterijduur iets beter dan die van de HTC 8X. Uiteindelijk raad ik de Nokia Lumia 920 alleen aan aan goed geïnformeerde gebruikers die de voordelen ervan waarderen en die de nadelen ervan goedkeuren.