Beoordeling

ASUS Lyra Trio review: het prachtige whole-home mesh WiFi-systeem

ASUS Lyra Trio is het nieuwste whole-home mesh WiFi-systeem van ASUS. Het is een prachtige set met moderne hardware en beveiligingsfuncties die na verloop van tijd niet vervallen. Als u hoogwaardige WiFi in grote appartementen of huizen wilt, heeft ASUS Lyra Trio uw interesse gewekt. Als u wilt zien of dit goed bij u past, lees dan onze gedetailleerde beoordeling:

ASUS Lyra Trio: voor wie is het goed?

Dit geavanceerd WiFi-netwerksysteem voor thuis is een geschikte keuze voor:

 • Mensen die een constant draadloos signaal nodig hebben in gebieden die groter zijn dan die worden gedekt door een router
 • Flexibele thuisnetwerken waar u apparaten en dekkingsgebieden toevoegt of verwijdert
 • Gebruikers die elegante, goed uitziende apparaten waarderen
 • Beveiligde slimme huizen met ingebouwde anti-malwarebescherming en inbraakpreventiesystemen

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

ASUS Lyra Trio heeft de volgende voordelen:

 • Het is gemakkelijk te gebruiken en in te stellen via de ASUS Lyra mobiele app
 • Afstandsbediening van overal op het internet
 • Het kan ook vanuit een webbrowser worden beheerd (niet veel mesh-systemen bieden deze functie)
 • Uitstekende antivirusbescherming en ouderlijk toezicht die niet verlopen
 • Het biedt een constante signaalsterkte in zijn dekkingsgebied
 • Goed doordacht ontwerp dat eenvoud en elegantie combineert

Er zijn ook enkele nadelen te overwegen:

 • De WiFi-snelheid die u van ASUS Lyra Trio haalt, kan sneller zijn
 • De prijs bij de lancering is aan de dure kant
Product Nominaal 4/5

Vonnis

ASUS Lyra Trio is een prachtig geavanceerd WiFi-netwerk voor thuis. De set-up is eenvoudig, het bundelt uitstekende antivirusbescherming en ouderlijk toezicht, en het kan op afstand worden bediend vanaf elke locatie op internet. Het is niet het snelste wifi-netwerk dat je kunt krijgen, maar het levert wel een constante signaalsterkte op in zijn dekkingsgebied. Als u zich de premium prijs kunt veroorloven, kan dit het hele huis zijn dat u gewend bent met een WiFi-netwerk.

Unboxing van het ASUS Lyra Trio AC1750 mesh WiFi-systeem

Het ASUS Lyra Trio mesh WiFi-systeem wordt geleverd in een mooie blauwe kartonnen doos. Bovenaan zie je een afbeelding van de apparaten waaruit het mesh-systeem bestaat.

Op de achterkant en de zijkanten van de doos ziet u informatie over de mobiele app die dit mesh-systeem vergezelt, en informatie over de belangrijkste functies ervan. Wanneer u de doos opent, ziet u onmiddellijk de drie ASUS-maashubs die deel uitmaken van het ASUS Lyra Trio.

Haal ze uit de doos en aan de onderkant vindt u de voedingsadapters voor elk ASUS Lyra trio-station, een Ethernet-kabel, de garantie en de beknopte installatiegids.

De unboxing-ervaring is aangenaam. ASUS Lyra Trio is mooi verpakt en wordt geleverd met alle accessoires die je nodig hebt om het in te stellen.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Binnen elke ASUS Lyra Trio-hub bevindt zich een Qualcomm Atheros QCA9563-systeem-op-chip (SoC) met 750 MHz, 128 MB RAM DDR3 en 32 MB opslagruimte voor de firmware. De hardware biedt ondersteuning voor de nieuwste normen voor draadloze netwerken, waaronder 802.11ac Wave 2 en 3x3 MU-MIMO-overdrachten. Elk ASUS Lyra Trio-station heeft drie interne antennes en de totale theoretische maximale bandbreedte is als volgt verdeeld: 450 Mbps voor de 2, 4 GHz draadloze band en 1300 Mbps voor de 5 GHz-band.

De ASUS Lyra Trio-stations zien er prachtig uit. We houden meer van hun uiterlijk dan ASUS Lyra en Lyra Mini. Hun afmetingen zijn relatief klein, bij 5, 3 x 4, 8 x 3 inch of 135, 1 x 123, 2 x 77, 9 mm in breedte x diepte x hoogte, zonder de ring. Ze zijn ook licht, met een gewicht van 15.4 ounce of 439 gram elk.

Op elk Lyra Trio zijn er twee Ethernet-poorten, met een snelheid van 1 Gbps. Op de hoofdhub wordt één Ethernet-poort gebruikt om de mesh op internet aan te sluiten. De andere Ethernet-poort kan worden gebruikt om een ​​netwerkapparaat aan te sluiten, zoals een desktop-pc of een andere Lyra Trio-hub, zodat u de snelheid maximaliseert die u van uw ASUS Lyra Trio krijgt.

Aan de onderkant van elk station zijn er drie rubberen voetjes om ze op vlakke oppervlakken te plaatsen, zodat ze niet uitglijden. U ziet ook een koppelingsknop die werkt met WPS en een reset-aansluiting.

Wanneer u elke ASUS Lyra Trio op een voedingsbron aansluit, begint deze op te starten. Het Lyra Trio heeft drie kleine LED's die anders kleuren, afhankelijk van wat er gebeurt:

 • Lichtcyaan - betekent dat alles goed werkt
 • Rood - geeft aan dat het station de verbinding met de centrale hub heeft verloren
 • Geel - geeft aan dat de internetverbinding niet werkt
 • Effen wit - betekent dat de hub gereed is om te worden geconfigureerd

Als u alle officiële specificaties van dit product wilt lezen, gaat u naar deze pagina: ASUS Lyra Trio-specificaties.

Het ASUS Lyra Trio instellen en gebruiken

Het instellen van het ASUS Lyra Trio kan worden gedaan met behulp van de ASUS Lyra- app voor Android of iOS, of vanaf een laptop of computer, met behulp van een webbrowser. We hebben beide methoden geprobeerd en ze werkten elke keer goed. We genoten echter meer van het configuratieproces bij het gebruik van de mobiele app. Het biedt een snellere setup, met meer personalisatie-opties. Als u de instructies volgt, heeft u geen problemen bij het instellen van het mesh-systeem. Zet echter 10 tot 15 minuten opzij om het hele proces met succes af te ronden.

Een positief kenmerk van de ASUS Lyra mobiele app is dat deze ook automatisch controleert op firmware-updates nadat uw Lyra Trio-systeem is geconfigureerd. Als er nieuwe firmware wordt gevonden, wordt u hiervan op de hoogte gesteld en voert deze de update automatisch uit nadat deze uw goedkeuring heeft verleend. Een belangrijk ding om te onthouden is dat u dezelfde firmwareversie op al uw ASUS Lyra Trio-stations moet hebben. Als een van hen over oudere firmware beschikt, is de kans groot dat deze geen verbinding maakt met de andere stations.

De ASUS Lyra mobiele app is vriendelijk, gemakkelijk te gebruiken en met weinig configuratie-opties. Op het hoofdscherm ziet u een kaart van uw thuisnetwerk, het geschatte realtime verkeer in uw netwerk en beveiligingsinzichten.

Open het burgermenu in de linkerbovenhoek en u krijgt toegang tot alle functies en configuratie-opties die beschikbaar zijn in de mobiele app. U ziet hieronder dat u zaken als de verkeersmanager (of QoS), de gasttoegang tot uw thuisnetwerk, gezinsleden en hun apparaten, slimme huisfuncties, de bedieningsmodus en de instellingen van de ASUS Lyra Trio kunt configureren. De Help- documentatie is ook toegankelijk vanuit hetzelfde menu.

Beginners zullen geen problemen hebben om hun weg te vinden en te bepalen wat hen interesseert. Positief is het feit dat ASUS extern beheer heeft geïntroduceerd. Daarom kunt u de mobiele app gebruiken om uw ASUS Lyra Trio vanaf elke locatie op internet op afstand te bedienen.

Geeks en IT-professionals zullen genieten van het feit dat je vanuit een webbrowser toegang hebt tot de firmware van de ASUS Lyra Trio. De firmware is beschikbaar in 18 talen, in tegenstelling tot de mobiele app die alleen in het Engels beschikbaar lijkt te zijn. Bovendien biedt de firmware volledige controle over alle functies die ASUS Lyra Trio te bieden heeft.

Wanneer u klaar bent met het configureren van alles, begint u met het verbinden van uw netwerkapparaten. Wanneer u een mesh WiFi-systeem gebruikt, zien uw netwerkapparaten slechts één netwerk dat wordt uitgezonden. Moderne smartphones en laptops die de 802.11ac-standaard ondersteunen, maken verbinding met het netwerk met behulp van de 5GHz-frequentie. Goedkopere of oudere apparaten die de 802.11n-standaard ondersteunen, maken verbinding met het netwerk op de langzamere 2, 4 GHz-frequentie.

Het ASUS Lyra Trio werkte goed en we hebben veel apparaten op het netwerk aangesloten: desktop-pc's, laptops, tablets, smartphones, een Xbox One-console, enkele slimme stekkers, een slimme lamp en een draadloze printer. We hadden geen problemen bij het delen van inhoud via het netwerk en de netwerkdekking was goed en stabiel. Toen we de stabiliteit van onze netwerkoverdrachten bepaalden, hadden we goede resultaten, vooral op de 5 GHz draadloze band. In de onderstaande grafiek ziet u de evolutie van een netwerkoverdracht. Er waren geen plotselinge valpartijen en de snelheid varieerde niet veel, wat uitstekend is.

We zijn blij met hoe eenvoudig het is om het ASUS Lyra Trio op te zetten. Het biedt een stabiele dekking over grotere gebieden, de hubs waaruit de kit bestaat zien er geweldig uit en de netwerkervaring die je krijgt is bevredigend, zelfs in de meer afgelegen hoeken van je huis. Sommige gebruikers zullen het waarderen dat ze de Lyra Trios via Ethernet-kabels kunnen verbinden voor maximale snelheid en dekking.

Als je meer wilt weten over de prestaties van ASUS Lyra Trio, ga dan naar de volgende pagina van deze recensie.